Skocz do zawartości

Jason Hunt, czyli nowy Kominek

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś lubiłem, dziś już nie lubię. Ale jeśli są chętni na jego twórczość i osobę to tylko pogratulować i niech się rozwija, życzę milionów. Jedynie szkoda, że świetnie zapowiadający się gość, który miał możliwość zostania kimś lepszym niż cała ta masowa blogosfera, postanowił stać się idolem nastolatek i maskotką konferencji social media ;).

Myślę, że gość wyszedł z założenia, że lepiej mieć 0,5% rynku globalnego niż 50% polskiego, może i biznesowo słusznie. Ale tak jak wspomniałem wyżej - gość na pewnym etapie miał szansę stać się ikoną, ale postanowił iść w mainstream. Dziś już niczym się nie wyróżnia, ot kolejna szafiarka. Żeby nie było, nie hejtuję bo mimo wszystko sukces odniósł, ale dla mnie to tak gdyby James Hetfield zrezygnował z tego co teraz robi, zmienił ksywę na "Jaśko" i zaczął grać Disco Polo na warsztatach z odnoszenia sukcesu. Pewnie też by zarobił, też byłby znany, ale to jednak nie to samo ;).

Kominek już jest ikoną więc ma prawo iść dalej. Inna sprawa jest taka, że moim zdaniem serwisy kominkowe na 99% nie znikną z sieci. JH to bardzo ryzykowny projet i sam Kominek pewnie zdaje sobie z tego sprawę. Dużym błędem byłoby więc zamykanie blogów, które generują mu po kilka tys. zysku miesięcznie.

Kurde, ja myślałem, że to jakiś nowy rodzaj kominka na wodór czy coś a to człowiek jakiś jest znany z tego, że jest znany :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A ja się zastanawiam czy nie kupić książki, bo w sumie od święta jego bloga czytam i chętnie zobaczyłbym czy człowiek jest coś wart :)

„Kiedy chcę pobudzić swój mózg do pracy, włączam komputer. Kiedy chcę odpocząć, włączam telewizor.” — Steve Jobs

(...) a to człowiek jakiś jest znany z tego, że jest znany :D

Świetna ocena :hi: Dla mnie to zwykły sprzedajny Pajac. Pełno takich, tego od tamtych odróżnia tylko to, że jest znany.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności