Skocz do zawartości

Czy social w PL ma wpły na pozycje?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jedyny czynnik rankingujący to linki prowadzące do strony

Google świetnie sobie radzi w indeksowaniu i ustawianiu w rankingu linków np. z YT, FB a przecież to są sociale.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

YT, FB

Jest mnóstwo innych serwisów społecznościowych z których można linkować i linki "rankują" . Spory powstają dlatego, że zawężamy określenie "społecznościówki" do paru serwisów których wpływ na ranking nie jest bezpośredni .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

domena aaa.pl

link z FB

link z tweetera

<a class="u-textUserColor" target="_blank" rel="me nofollow" href='https://t.co/cuh8zvUGWC" title="https://aaa.pl">aaa.pl</a>

a teraz odpowiedz sobie co warte są te linki

Anchor powoli traci i będzie tracił na znaczeniu, wręcz zaczyna szkodzić i być może będzie szkodził bardziej.

Jest takie powiedzenie "Nieważne jak mówią dobrze czy źle, byle nazwiska nie przekręcili" ;-)

Link to link. Co do socjali i wszelkich społecznościówek to dam skrajny trochę przykład,

czy naturalny jest profil linków firmy odzieżowej (dla młodzieży) która nie ma linków z socjali?

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Anchor powoli traci i będzie tracił na znaczeniu, wręcz zaczyna szkodzić i być może będzie szkodził bardziej.

:D sprawdzasz linki z topowych stron?? Powoli to jak od lat, od roku, od wczoraj? Ogólnie Twój tekst o szkodzeniu linków z anchrem ma szanse na wypowiedz roku.

Social ma znaczenie, szczególnie na zachodzie, gdzie ściągają do niego emigranci z polski i bliskiego wschodu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności