Skocz do zawartości

Czy social w PL ma wpły na pozycje?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

[OT] - @Listopad weź sformatuj ten post z cytatką bo rozjechałeś cały ekran :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To co w takim razie sądzisz o tym artykule?

Pozycjonujcie dalej wg artykułów to w zimie w sandałach będziecie biegać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ogólnie Twój tekst o szkodzeniu linków z anchrem ma szanse na wypowiedz roku.

To taki skrót myślowy.

Trafiają mi się strony do odfiltrowania które mają prawie wszystkie linki typu exact match i do tego dodawane niedawno.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

• 2 lata później...

Odkopię temat.

Linki do kilku społecznościówek występują na każdej stronie serwisu i w sumie już nie wiem czy traci się coś na mocy jeżeli wszystkie są follow. Jak uważacie, czy zastosowanie rel="me nofollow" w linku prowadzącym do profili społecznościowych należących do marki ma jakikolwiek sens, czy może lepiej zostawić samo rel="me"?

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Tak ale pytanie nie dotyczy czy lajki rankują, tylko czy na stronie która ma linki zewnętrzne do społecznościówek, różnego typu twitter, fb, youtube, vimeo itp. Czy linki odbierają w jakimś stopniu moc SEO. Nie zależy mi na wzmacnianiu moich profili i nie chcę przekazywać link juice. Aktualnie stosuje rel="me" zastanawiam się czy dodanie nofollow da jakikolwiek efekt.

Różne duże serwisy stosują rel="me nofollow"

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

15 minut temu, 5k18a napisał:

Czy linki odbierają w jakimś stopniu moc SEO.

Jasne jest że każdy link brany jest pod uwagę w ustalaniu rankingu.  Nawet nofollow. Z tym, że nofollow nie przenosi PR w takim stopniu jak dofollow. Jednak nie należy przesadzać z nofollow.  Trzeba starać się aby wszystko wyglądało w miarę naturalnie czyli bez zbędnego manipulowania do i no follow.  Jeden lub dwa linki wychodzące do własnych SM nikomu jeszcze nie zaszkodził a może pomóc w budowaniu wiarygodności strony. 

Zawsze należy zachować rozsądek ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności