Skocz do zawartości

Czy social w PL ma wpły na pozycje?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, jasne.

I przychodzi wielka miotła z nowymi wytycznymi i Twój trust i misternie budowane zaufanie do witryny idzie się rąbać.

No właśnie nie, jeśli tak sie stało to był szajs nie trust

już gdzieś opisywałem od strony technicznej dlaczego wartości trustu z ahrefsa i majestica są mylące, zostaje balansowanie bo google nie ujawni swojego "factora"

a jeśli chodzi o to co blake napisał, to tak trust nie musi być z sociali, zresztą na głównej fejsika nie dodasz linka

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
zostaje balansowanie bo google nie ujawni swojego "factora"

No, dokładnie, ale ten "factor" nie ma nic wspólnego z historią domeny, magicznymi trustrankami i działaniem sociali.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Pokaż tu jeden, dwa adresy gdzie analiza pokaże działanie socjali.

Ps. Wiem, to tajne. Nie powiesz.

Nie wiem, czy mnie obrażasz czy na piwo zapraszasz

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Chłopie!

Ja tylko na piwo.

Dobre piwo :)

W liczbie mnogiej.

M

Edycja

A po tej liczbie mnogiej, możemy do rana dyskutować co działa a co nie :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

U siebie na jednej z zapleczówek zaobserwowałem pozytyw z socjali.

Z top20 na top5 tylko Facebook, Google+ i Twitter.

Samymi socjalami nie zrobi się strony, ale brak socjali to jak celebryta bez Pudelka ;-)

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Ja bym jednak prosiła o źródło ;-)

Było już głośno o publikacjach mówiących o korelacji jakiegoś czynnika z wysokimi pozycjami i właśnie w nich znajdowała się informacja o wysokiej korelacji czynników social media na pozycje. Jeśli to na tym oparł się autor pytania, to korelacja nie oznacza, że dany czynnik faktycznie miał jakikolwiek wpływ na ranking.

U siebie na jednej z zapleczówek zaobserwowałem pozytyw z socjali.

Z top20 na top5 tylko Facebook, Google+ i Twitter.

Samymi socjalami nie zrobi się strony, ale brak socjali to jak celebryta bez Pudelka ;-)

To przypadek był, a nie, że sociale Ci pomogły, pozyskaj więcej lajków plusów, tweetów i zobaczymy czy będziesz 1.

Czasami na forum można takie bajki przeczytać, a ludzie w to wierzą i zakładają fan page zdobywają lajki plusy i myślą, że będą w topie, zamiast pozyskać porządne linki.

Chłopki może lnki z fejsa nie działają na pozycje strony. Natomiast linki z fejsa na nasz fanpage oraz liczba polubień ma wpływ na naszego fanpage w google :) Oraz linki ze społeczniościówek, to dodatkowe łatwe urozmaicenie linków przychodzących + dodatkowy ruch. Takie jest moje zdanie

Czasami na forum można takie bajki przeczytać, a ludzie w to wierzą i zakładają fan page zdobywają lajki plusy i myślą, że będą w topie, zamiast pozyskać porządne linki.

nic nie stoi na przeszkodzie aby pozyskać porządne linki właśnie dzięki fanpejdzowi. Jeśli ktoś chce zakładać fanpejdz tylko po to aby wrzucić linka i nic poza tym , w dodatku na koncie które obserwują tylko fejkowe konta to nic mu to raczej nie da ( ale nie wiadomo jak będzie w najbliższej przyszłości bo algorytm zmienia się cały czas ). Kiedyś linki NF też nie działały a teraz ... zdania są podzielone :)

BTW : topic juz ma 43 posty - był by już z tego taki mały fanpejdż :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności