Skocz do zawartości

Czy social w PL ma wpły na pozycje?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zwrócić uwagę, że sociale to nie tylko FB. Są inne "społecznościówki", które mają znacznie większy potencjał jeśli chodzi o działania SEO. FB i Twitter dają duży ruch i konwersje co jest łatwiejsze w uzyskaniu i tańsze niż z organika. O budowaniu zaufania domeny/witryny nie bedę pisał bo to oczywiste. Całość działań SEO/SEM w socjalach przekłada się także na pozycje, chociażby na ich stabilność oraz postrzeganie, zaangażowanie innych użytkowników. Gdy strona jest aktywna, czyli dużo jest odwiedzin z mała ilością odrzuceń, konwersja wysoka to wówczas Google łaskawiej patrzy na witrynę. ;)

Zapomniałem dodać.

To nie jest teoria. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U siebie na jednej z zapleczówek zaobserwowałem pozytyw z socjali.

Z top20 na top5 tylko Facebook, Google+ i Twitter.

Samymi socjalami nie zrobi się strony, ale brak socjali to jak celebryta bez Pudelka ;-)

To przypadek był, a nie, że sociale Ci pomogły, pozyskaj więcej lajków plusów, tweetów i zobaczymy czy będziesz 1.

Czasami na forum można takie bajki przeczytać, a ludzie w to wierzą i zakładają fan page zdobywają lajki plusy i myślą, że będą w topie, zamiast pozyskać porządne linki.

Pierwszy dzięki temu nie będę ale jak pisałem dobrym socjalem można ładnie uzupełnić profil linków.

Poza tym cały czas tu mówimy o "dobrym profilu linków',

a moim zdaniem bez socjali to ten profil raczej nie będzie dobry/naturalny.

Można mieć wartościowe linki ale bez socjali to profil delikatnie sztuczny.

Oczywiście należy brać poprawkę na branżę.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

O budowaniu zaufania domeny/witryny nie bedę pisał bo to oczywiste.

To podaj mi adres takiej domeny, której zbudowałeś zaufanie. Bardzo szybko otworzę Ci oczy ile takie zaufanie jest warte w oczach Google.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To podaj mi adres takiej domeny, której zbudowałeś zaufanie. Bardzo szybko otworzę Ci oczy ile takie zaufanie jest warte w oczach Google.

nie musisz mi oczu otwierać. Poszukaj sam takich domen, bardzo szybko sam otworzysz oczy.

Co do podawania adresu.

Pozwolisz, że zacytuję Twoją wypowiedź. Jest sensowna ale tylko w tym aspekcie, którego dotyczy. ;)

Ciągle chcesz aby coś pokazać. Spróbuj sam popracować, nie oglądaj się na innych. Chcesz wędkę i rybę. Tak nie ma.

Nie pokazuj, nie pokazuj.

Na tym forum jest tylu życzliwych inaczej, że się można zadziwić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

O budowaniu zaufania domeny/witryny nie bedę pisał bo to oczywiste.

JA bym się bardziej skłaniał do zaufania do osoby aniżeli do strony choć mogą występować obydwa składniki naraz - najprostszym przykładem niech będzie że ktoś na okrągło wali spamem więc takiego delikwenta trzeba szybko namierzyć i trzymać gdzieś na 300 pozycji. Drugim przykładem niech będzie mentalność Amerykanów, tam karierę i zaufanie buduje się przez lata w wyszukiwarce googla może działać podobny system.

nie musisz mi oczu otwierać. Poszukaj sam takich domen, bardzo szybko sam otworzysz oczy.

Ja mam od dawna, a Ty udajesz że masz.

Nie będę już tracił Twojego cennego czasu na dyskusje ze mną.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Podam taki luźny przykład Pepsi i Coca Cola to tez konkurenci ale gdy pewien [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] wykradł formułę z Pepsi i chciał sprzedać Coca Coli to ta ostatnia oddała złodzieja w ręce policji.

Google w głównej mierze to wyszukiwarka i sieć reklamowa a Facebook to social i do puki nie wchodzą w nie swoje interesy to nie ma konkurencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności