Skocz do zawartości

Czy social w PL ma wpły na pozycje?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie... linki, linki i jeszcze raz linki.

Nie, nie tylko. Twoja "recepta" to nic innego jak przepis na krótkotrwały efekt , coś a'la "łabędzi śpiew" ;)

No właśnie nie tak do końca :)

Kwestia jak się te linki przyłoży i zorganizuje (a pozycje są stabilne i nie są krótkotrwałe).

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kwestia jak się te linki przyłoży i zorganizuje (a pozycje są stabilne i nie są krótkotrwałe).

Ale nie jest to kwestia tylko i wyłącznie linków ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No :)

Jeszcze trochę wyczucia, wprawy, doświadczenia, wiedzy, testów i czasami włożenia rąk w ogień :)

Edycja

Podobno tylko dzieci wkładają ręce w ogień.

Nie tylko. Ale do tego trzeba mieć jaja.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ale linki mają bardzo duże znaczenie i tak jak napisał blake, podstawa aby miejscówki jakie posiadamy na swoich listach nie były spalone przez obs*anych sełowców którzy dostali pocztówkę o nienaturalnym linkowaniu.

Edycja

Podobno tylko dzieci wkładają ręce w ogień.

Nie tylko. Ale do tego trzeba mieć jaja.

Albo alzhaimera :)

ja zalewam w 3 dni

10846210_560176914113845_510252849756298

Jak znajdziesz klienta który co miesiąc będzie zmieniał domeny to wrócimy do dyskusji ;)

Jeszcze trochę wyczucia, wprawy, doświadczenia, wiedzy, testów i czasami włożenia rąk w ogień

Ano i owszem ale miałem na myśli jeszcze czynniki wewnątrz strony jak i czynniki zewnętrzne inne niż linki , takie które powodują zwiększanie ilości wejść z klawisza skutkujących wzrostem pozycji.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale nie jest to kwestia tylko i wyłącznie linków ;)

Zrozum jedną podstawową zasadę fizyki... Nic więcej nie trzeba. Każdy ma swoją wizję i zasadę działania. Jedni robią za 9,90 od frazy na zasadzie - pr**********ę i albo wejdzie albo nie, inni są samarytanami jak Ty (tak Ciebie widzę), którzy za parę stówek chcą dogodzić klientowi lepiej niż najlepszy lachociąg w agencji.

Sprawa jest tutaj prosta i banalna, bo (uwierz mi na słowo) na marketingu zjadłem zęby a zaczynałem jeszcze za czasów gdy Sergey Brin i Larry Page bali się do dziewczyny zagadać. Mianowicie wygląda to tak:

1. Selekcja klienta

"gołodupcy" z budżetem <1k (w to wliczają się hydraulicy z Kozich Wólek, Fliziarze z Zamościa) mogą sobie szukać oferty na alledrogo albo nawet na tym forum w dziale zleceń, bo zawsze znajdzie się jakiś pierwszy lepszy partacz, który będzie chciał te marne parę złotych wyciągnąć od nich za coś co może mu się uda albo i nie.

2. Analiza potrzeb

Dla gościa, który przyjmuje tutaj zlecenie ma średnie znaczenie czy klient sprzedaje wiatraki prądowe czy wibratory analne, dla takiego speca liczy się wycena frazy na 100 i jest w niebo wzięty. Chyba wiesz o czym pisze.

3. Strategia działania

Chyba już znasz odpowiedź co można zrobić za stówkę? Nie wiem jak cenniki w burdelach wyglądają, ale wydaje mi się, że za stówkę to nawet dobrego loda nie uświadczysz.

Jeżeli coś ma być dobrze zrobione to nie bierzesz od klient stówki tylko bierzesz 20k minimum i w tym robisz mu cały możliwy marketing od afillacji, adwordsa, dedykowanych profesjonalnych landingów przez szeptankę + socjale, ale do tego trzeba zatrudnić 3 osoby tylko pod jednego klienta i to nie mogą być ludzie z UP na darmowym (dla pracodawcy) stażu.

Jeżeli przychodzi klienty i mówi, że ma 500 max miesięcznie to chyba sprawa jest oczywista - jest ryzyko, jest zabawa i nikt tutaj się nie patyczkuje z nim na socjale, dedykowane zaplecza, treści dwuzgłoskowcem, bo budżet jest jaki jest.

Dlatego ja mam w uszanowaniu klientów, którym wydaje się, że za parę stówek będą najlepszymi budowlańcami w mieście, bo nie będą jak akurat ten blast nie wejdzie... ;) Jak zapłacą 20x tyle to będą niezależnie od tego czy blast wyszedł czy nie, bo tu już nie będzie blasta a cały marketing, który ma pomału wypromować firmę a pozycję przyjdą same.

Podsumowując...

Jak znajdziesz klienta który co miesiąc będzie zmieniał domeny to wrócimy do dyskusji ;)

Daj mi takiego z budżetem 20k miesięcznie to nie zmieni domeny nigdy a określone cele osiągnie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

to nie zmieni domeny nigdy a określone cele osiągnie.

Za to Ty będziesz musiał zmienić diametralnie metody i wyjdzie to tak jak przygotowanie kolacji w ekskluzywnej restauracji przez kucharkę z baru mlecznego ;)

Tyle w temacie ;)

Za to Ty będziesz musiał zmienić diametralnie metody

Ja nie muszę nic zmieniać, zrozum to. Napieprzanie linkami to jedna sprawa a marketing Internetowy to druga sprawa. Uwierz, że wiem o co w tym chodzi, ale... wolę zatrudnić mrówki do ustawiania blastów za najniższą krajową i zarobić na nich 10x tyle co im płacę niż specjalistów od adwordsa, sociala, sieci afillacyjnych i mieć tylko 2x zwrotu z "inwestycji", nawet przy klientach z budżetami po 20-50k. Jak widać nigdy w życiu nie zasmakowałeś afillacji a przynajmniej tej bardziej opłacalnej (albo nie byłeś w stanie się wybić bo nie potrafiłeś) i teraz opowiadasz bajki próbując na siłę zainteresować tym innych.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

myślałem, że będzie merytoryczna dyskusja a tu cisza

Nudzi mnie po raz kolejny udowadnianie swoich racji. Z resztą już dawno pisałem, że inaczej sie robi własne śmieci a inaczej klientów . Ostatnio ze zdziwieniem zauważyłem, że inny mój interlokutor który zarzekał się, że wszystkie, nawet najtrudniejsze frazy robi za 4 stówki, w wątku o frazach lokalnych stwierdził, że dla adwokatów lokalsy można robić dysponując min 1,5 K / mies.

Nudzi mnie już to, że wychodzi na moje ;)

Poza tym mam kompleksy jak dyskutuję z milionerami afiliacji , bo jako biedny żuczek nie mam bladego o tym pojęcia ;)

Beerbuś nie masz i mnie też nudzi dyskusja o tym Twoim całym SEO dla ubogich, no sorry...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności