Skocz do zawartości

wp_comments

kmirek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dostałem ostatnio od swojego usługodawcy komunikat że miejsce na dysku się wyczerpuje. Po przeanalizowaniu sytuacji najwięcej miejsca zajmuje mi baza danych jednego z wp a dokładnie tabela wp_comments waży ponad 200 MB
Nie mam ani jednego komentarza na stronie, wszystkie które były oczekujące usunąłem przy pomocy wpcleaner
Skąd taka wielkość tabeli w której nic nie ma:/ jak to zoptymalizować i zminiejszyć zużycie dysku?

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

Jeśli te komentarze nie są Ci do niczego potrzebne (a przypuszczam, że nie są), to wywal cały plik i po kłopocie. Możesz też dropnąć cała kolumnę z bazy.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Jeśli te komentarze nie są Ci do niczego potrzebne (a przypuszczam, że nie są), to wywal cały plik i po kłopocie. Możesz też dropnąć cała kolumnę z bazy.

Wcześniej tak zrobiłem, ale w dalszym ciągu pokazywała się wielkość ponad 200MB, pomogło wgranie najnowszej wersji wp oraz w phpmyadmin zoptymalizowanie bazy. Zrobiło się 2 KB :)

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności