Skocz do zawartości

Google News - jak zaistnieć

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co się orientuję to trzeba wypełnić formularzyk i przejść ręczną moderację - akceptację.

Znalazłem jednak w serpach stronkę, która zaistniała w News, ale.... to jest witrynka firmowa i jest ewidentnym hackiem -podrzucona podstrona.

Nie sądzę, że ktoś zgłosił wizytówkę firmową i przeszła akceptację. Czy jest zatem jakaś inna metoda bez ręcznej moderacji żeby zaistnieć w News ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

W części krajów do newsówki "wciąga" już zawartość dowolnych stron więc pewnie i do nas zawita niebawem ich genialne kolejne rozwiązanie co sprawi, że będzie jeszcze większy śmietnik w wynikach. Masz printscreen albo info tej strony, która niby siedziała w newsówce? może być PW

Masz printscreen albo info tej strony, która niby siedziała w newsówce? może być PW

strona już drugi dzień w top1 w PL na frazę dość konkurencyjną finansowo. Jakoś głupio mi za googla wklejać tutaj

screena :) - żenada jeśli dziś można wpychać spam w Newsy (w kilka sekund!) i z byle g... lądować w top1

W sumie to do roboty i zalać im te Newsy :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Z tego co się orientuję to trzeba wypełnić formularzyk i przejść ręczną moderację - akceptację.

Znalazłem jednak w serpach stronkę, która zaistniała w News, ale.... to jest witrynka firmowa i jest ewidentnym hackiem -podrzucona podstrona.

Nie sądzę, że ktoś zgłosił wizytówkę firmową i przeszła akceptację. Czy jest zatem jakaś inna metoda bez ręcznej moderacji żeby zaistnieć w News ?

M

Twoja strona musi być "serwisem informacyjnym". Zgłaszasz stronę do Google, w moim przypadku zatwierdzenie trwało około tygodnia. Potem była batalia oto aby artykuły były prawidłowo indeksowane przez Google - mapa, konfiguracja, testy. Zajęło mi to kilka godzin, udało się (portal zbudowany jest na Joomla, użyłem podstawowych komponentów).

Aktualnie wszystko działa, artykuły w kilkadziesiąt sekund są od opublikowania w Google News.

I co najważniejsze - są wejścia z Google News.

Twoja strona musi być "serwisem informacyjnym".

no właśnie tylko w teorii, bo jak widziałem przykład w praktyce to nie musi. Zastanawiam się jak to zrobić :)

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności