Skocz do zawartości

Filtr ręczny za kilkadzięsiąt linków

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmieniając powiedzenie klasyka.

Nie ma dobrych stron, są tylko nieprzebadane przez SQT. ;)

Dokładnie, przeanalizując całą top 10 każda miała nienaturalne linki w mniejszej lub większej ilości, jakby ich nie mieli to by w topie nie siedzieli.

I jak ktoś myśli, że jak anchorów nie będzie dawał to filtra nie złapie to jest w błędzie...

[...] ale jak widać są równi i równiejsi na naszym krajowym podwórku. :brawa:

Masz rację, bo jest coś takiego jak reputacja osoby. Jeżeli google przydzieli danej osobie (tak osobie) niską reputacje, to nawet jeżeli powstanie idealnie cacy serwis, to jeżeli będzie związany z osobą o niskiej reputacji - serwis będzie mieć problem.

Nie jest przypadkiem tak, że pomimo stosowania wydawać by się mogło białych metod, cały czas masz problemy ze swoimi serwisami?

Masz rację, bo jest coś takiego jak reputacja osoby. Jeżeli google przydzieli danej osobie (tak osobie) niską reputacje, to nawet jeżeli powstanie idealnie cacy serwis, to jeżeli będzie związany z osobą o niskiej reputacji - serwis będzie mieć problem.

Nie mogę się z tym zgodzić bo mam też firmowe strony, a one mają topy i nawet mając linka na ukaranej stronie im nic się nie stało. To samo zagraniczne adsensówki linkowane z ukaranych stron im się nic nie stało, więc teoria obalona. Tym bardziej mnie to dziwi czemu nie ukarali tych zagranicznych, mających takie same linki i wyglądające marnie w stosunku do tych polskich, dlatego nie chce mi się do końca wierzyć w to algorytmiczne ukaranie.

Dobrze, ale rozumiem, że te wszystkie strony ukarane i nie ukarane są w podobny sposób powiązane z Tobą - np. przez konto GWT? Nie jest czasem tak, że te nieukarane różnią się pod tym względem, np.: inne konto gwt, ukryte dane abonenta domeny?

WHOIS to zawsze ukrywam, linkami były powiązane i to wystarczyło, nawet różne konta adsense miały itp. Jeszcze raz powtarzam ukarane zostały tylko strony związane z jedną branżą - mimo że były też linkami powiązane z innymi, tamtych nie ukarało mimo takich samych metod linkowania, więc raczej algorytm powinien wyciąć wszystkie powiązane, a nie tylko stworzone na pl powiązane branżą.

bo jest coś takiego jak reputacja osoby

No i tu jest 100% prawdy. Kiedyś tam udzielałem się na forum z linuksami, zrobiłem własnego bloga związanego z tym tematem do którego dodałem linki z tego forum i od strzała były topy. Ale po pewnym czasie zainteresowałem się pozycjonowaniem i zacząłem robić "kredyty" gdzie przez prawie rok miałem bardzo dobre wyniki - a teraz dno i muł stare sposoby nie działają.

Nie mogę się z tym zgodzić bo mam też firmowe strony, a one mają topy i nawet mając linka na ukaranej stronie im nic się nie stało.

Zrozum google ma swoje frazy na które trzepie wszystko jeżeli strona nie jest firmowa. Poza tym zawsze robią tak abyś nie był pewny swoich działań, robią wodę z mózgu nie na darmo studiują PiO :)

Dla mnie ta teoria z GWT to mit, ale to tylko moje zdanie. Jedyna różnica jest taka że jak ci strona spadnie to sobie możesz komunikat przeczytać i tyle. Jak nie masz GWT to po prostu nic nie wiesz.

Co do stron które obrywają rykoszetem po linkach to mogę potwierdzić że tez tak miałem kilka razy i też wybiurczo po branży. Może być tak że oni po koleii branże czyszczą, zaczęli od tych najbardziej zyskownych a teraz biora się za inne.

P.S. Jak możesz to podrzuć na pw adres strony lub chociaż branżę

Sorry panowie, ale adresu, ani branży nikomu nie wyślę, za dobrze znam naszych rodaków, kiedyś dałem to później do topa nie mogłem się wbić tyle konkurencji mi zrobili, jeden ma dobre chęci, a drugi tak zrobi, że branże spalę.

Masz rację nie ufaj Zgredom :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności