Skocz do zawartości

Nowe bajery.

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy nie logowałem się do Sitemaps. Dziś patrzę, że doszło sporo ciekawych rzeczy. Nie wiem kiedy to doszło, na forum nie znalazłem informacji o tym (do tego działu też nie zaglądałem).

Najciekawsze wg. mnie:

Statistics -> Crawl stats - Statystyki PageRank (coś dla tych co jeszcze przywiązują wagę do PR)

Statistics -> Page analysis - Słowa wybrane z treści oraz z anchorów linków zwenętrznych (myślę, że przydatne)

Diagnostic -> Crawl rate - Możliwość sterowania szybkością indeksowania, oczywiście nie działa, "Our system is currently busy. Please try again in a few minutes."

EDIT:

Przed chwilą założyłem sobie kolejne konto i dodałem stronę z innego serwera.

Ciekawe jest Statistics -> Query stats. Nie przypuszczałem, że Google trzyma takie informacje :) To jest pewnie coś z tego klikohita, "Top search query clicks". Chyba, że z Analitics, bo miałem przez jakiś czas, ale usunąłem.

Na nowym koncie nie mam opcji "Crawl rate". Na tym starym była informacja, że to wersja alpha, dostępna dla niektórych.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Przypuszczałem, że może być stare, ale dziwne, że nikt o tym nie pisał, bo niektóre zawarte tam informacje mogą być bardzo przydatne.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności