Skocz do zawartości

Strona typu "one page" tekst na niej, a jego widoczność dla robotów

daroln

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan na pewno jesteś tak niesamowity, że wystarczy Twoja "dobra aura" aby dostać się do top 1.

Wracając do tematu, nie chodzi o 200 stron, ale parę zakładek, które wypełnione są wartościową dla potencjalnego klienta treścią + dane kontaktowe.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

Wracając do tematu,
To się może zastanów dla kogo są dedykowane lub jakie mają główne przeznaczenie tego typu "strony", czyli serwisy www składające się z jednego dokumentu. Lub przeczytaj ze zrozumieniem post @MaxPan i wyciągnij jeśli jesteś wstanie właściwe wnioski.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@MaxPan na pewno jesteś tak niesamowity, .....

Takie zwroty są nie wskazane, celem dyskusji jest udzielenie rady,porady, opisanie swojego stanowiska czy zdania, jeżeli się z kimś nie zgadzamy nie musimy podkreślać jaki ON jest wystarczy powiedzieć że mamy inne zdanie lub nie reagować - nie ma o co i po co bić piane ;)

Marketing internetowy dla firm

Warto też to inne zdanie jakoś uargumentować, a nie jak to często bywa, nie bo nie ;)

Na dłuższą metę nie stosuje takich stron, bo więcej podstron, więcej treści itd daje więcej możliwości przy wykorzystaniu linkowania wewnętrznego. Łatwiej takie strony pozycjonować na długi ogon i ogólnie łatwiej jest zasymulować linkowanie naturalne - cokolwiek to znaczy :x

One page wykorzystuje właściwie dla stron, gdzie mają się pojawić w określonym czasie i powisieć troszkę, zanim algo nie uzna, że czas odstrzelić stronę ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wracając do tematu, to tekst musi być widoczny i dla użytkownika i dla wyszukiwarki.

Wypozycjonować takie one-page idzie spokojnie, zależy od fraz :)

Też mi się tak wydaje, bo rozumiem stronę "one-page" na której zaprezentowane jest krok po kroku usługa i to w formie .jpg, a nie tekstu, pozycje ma z tylko i wyłacznie z linków.

Ale jeżeli wstawię tekst to jaka różnica jest dla robota czy umieszczę tekst normalnie, czy tak jak to napisał "Mion" poprzez wstawienie

Celem robota jest ustalenie 'wartości' tekstu, a nie jego metody (nie mówimy tu o metodach font-size 0.01 px).

Co do pozycjonowania takiej strony to nie zgodzę się z każdym kto mówi, że nie da się, zależy co każdy z nas nazywa procesem pozycjonowania, czy pozyskaniem linków z ogólnodostępnego zenopostera, listy for internetowych już dawno spalone lub z atrybutem nofollow, czy na bazie listy katalogów w których większości przypadków nie można umeiścić anchoru, tylko sam adres strony? Przy każdym update algorytmu, algorytm zostaje dalej algorytmem (liczy, dodaje, odejmuje, czyta, analizuje), nie posiada sztucznej inteligencji, trzeba go nakierować poprzez anchor, tylko kwestią w jaki sposób, pomijając przypadki takie jak kiedyś napisał 'Araszka', że robił topy kilkoma linkami (nie wiem ile w tym prawdy, jednak wierzę mu, bo wiem, że to mogłoby być możliwe).

Niestety w tych czasach SEO nie zrobi się topów na konkurencyjne frazy tymi metodami co wymieniłem wyżej, ewentualnie można wesprzeć się przy dywersyfikacji linków czy zrobienia "trustranku", a do zrobienia pozycji potrzeba jest anchoru z domeny niezaspamowanej, z przeszłością (podlinkowaną), z wysokim PR (!), a dostęp do takich miejsc mają zazwyczaj firmy/osoby z budżetem, ogólnodostępne nie mają takiej mocy przerobowej lub są po prostu nofollow, bo administratorzy tych, że seriwsów po przyjęciu kilkunastu K linków na klatę + rozmawite dopalanie, zdecydowali o takim posunieciu.

https://adcube.pl/ - Najlepszy catering dietetyczny w Gdańsku https://fitking.pl/gdansk/

Celem robota jest ustalenie 'wartości' tekstu, [...] algorytm zostaje dalej algorytmem (liczy, dodaje, odejmuje, czyta, analizuje), nie posiada sztucznej inteligencji,

W takim razie zostaje mu wróżenie z fusów :hmmm:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@UP - Nie wiem co ma na celu twój wywód na temat "metod pozycjonowania" i zenopostera... w każdym bądź razie nie ma nic wspólnego z tematem tego topicku...

Strona typu "one page" tekst na niej, a jego widoczność dla robotów

@up

Zgadzam się z tobą, dlatego dość długi czas nie pisałem w nim bo uzyskałem swoją odpowiedź. Jednak ktoś zaczął temat, "nie da rady wypozycjonować", i non stop się ciągnie (dlaczego na co, po co?), czy to jest temat topicu? Więc... podłączyłem się do rozmowy i wyraziłem swoje zdanie na temat "nie da rady".

https://adcube.pl/ - Najlepszy catering dietetyczny w Gdańsku https://fitking.pl/gdansk/

czy pozyskaniem linków z ogólnodostępnego zenopostera

możesz rozwinąć tą myśl, z naciskiem na ogólnodostępnego zennopostera

Niestety w tych czasach SEO nie zrobi się topów na konkurencyjne frazy tymi metodami

to znaczy, topy na te konkurencyjne frazy czym się robią??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności