Skocz do zawartości

Podstrona z linkami zwrotnymi do katalogów

Renesis16xT

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

gdy zaczynałem pozycjonować rok temu, byłem uczony aby nawalać katalogami i dodawać linki zwrotne z katalogów do podstrony w serwisie.

SEO się zmienia i mam pytanie, co z tym fantem zrobić. Gdyby tych linków było kilka, to bym pewnie sobie głowy nie zawracał. Ale jest ich kilkaset. Czy może to być przyczyną nałożenia filtra algorytmicznego?

Wywalić to? W końcu link to link, a katalogów trochę poszło.

[..] rok temu, byłem uczony aby nawalać katalogami i dodawać linki zwrotne z katalogów do podstrony w serwisie.

[..]

Rok temu? Pod koniec 2013 taka technika seo? kupiłeś kurs od tego z krzywą ręką czy innego "mistrza" seo..?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Czy może to być przyczyną nałożenia filtra algorytmicznego?

Tak, może być, chociaż dotychczas spotkałam się tylko z ręcznym filtrem za linki wychodzące. Skoro jednak masz tyle wpisów w katalogach, to możesz mieć algo filtr właśnie za linki przychodzące.

Ja również zdziwiłam się czytając o zaleceniach masowego katalogowania rok temu, bo takie działania odradza się już od wielu lat. Z kolei jeśli chodzi o robienie ze strony choinki z linkami zwrotnymi do katalogów, może 10 lat temu ktoś mógł to zalecać, ale nie w ostatnim czasie.

Pytasz, co teraz robić. Usunąć wszystkie linki zwrotne i zająć się backlinkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności