Skocz do zawartości

Jaki serwer (VPS) pod duży ruch

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Łomatko, a tak się cieszyłem, że mam to już z głowy :)

Jak by to głupio nie zabrzmiało, niska cena mnie odstrasza - nie może dobra usługa kosztować tanio. Wziąłem vipera, usługa instalacji 100-150zł + do tego optymalizacja po przeniesieniu zawartości.

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mówiąc o tym że vps vpspwi nie równy miałem na myśli to jakie zasoby są współdzielone,
Dokładnie zrozumiałem, co Miałeś na myśli i całkowicie podzielam Twoją opinie na ten temat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@UP Tak jak samochód, wlewasz paliwo i jedziesz.... niestety czasami jest inaczej i potrzeba fachoFca :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wpiszę się w tutejszy schemat, ale ja bym sprawdził czy zenbox.pl nie poradzi sobie ze stroną Perevod.pl. Wchodzenie w VPSy/dedyki gdy się nie ma pojęcia o administracji to bardzo średni pomysł. Tym bardziej, że to tylko strona na Wordpressie, bez dodatkowych rozwiązań i narzędzi. Masz 14 darmowych dni na testy, więc warto sprawdzić.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Przede wszystkim mam za mało pamięci (WordPress memory usage exceeded 32 MB)

"Sharedy" z którymi miałem do czynienia (ale fakt, że były droższe niż niektóre polecane tu "vpsy") miały limit 64MB i więcej, także do tego vps nie jest potrzebny (chyba, że potrzebujesz dużo więcej).

Btw czy możecie kogoś polecić do sprawdzenia/optymalizacji?

Dobrą optymalizacje robi się pod konkretną sytuacje, uwzględniając serwer (i jego konfigurację) na którym masz stronę oraz oczywiście to czego używasz (np. wtyczki) czy zasady działania strony (m.in. co i jak często się zmienia).

Generalnie mam wrażenie, że przy Twojej wiedzy porywanie się na dedyka czy vps z rootem to nie jest najlepszy pomysł, bo to sa rozwiązania dla ludzi, którzy mają pojęcie o administracji albo dla tych, którzy chcą konkretne kwoty przeznaczyć na kogoś, kto im sie tym zajmie (a to nie jest 50 zł na mies. jeśli mówimy o pełnym i profesjonalnym wsparciu... Także polecałbym raczej zwykły hosting w sprawdzonej firmie.

PS: W moim odczuciu zenbox nie jest lekiem na wszystko, ale nie oceniam, nie korzystałem - ostatnio jest modny, choć chyba nie jest taki super jak się wielu wydaje...

PS: W moim odczuciu zenbox nie jest lekiem na wszystko, ale nie oceniam, nie korzystałem - ostatnio jest modny, choć chyba nie jest taki super jak się wielu wydaje...

Piotr: nie twierdzę, że tak jest. Sam jeszcze nie mam dużego obciążenia na tym hostingu, więc ciężko mi się odnieść. Widzę jednak jakie serwisy oni obsługują i życzyłbym Perevod takiego ruchu :)

Jedną z wad na pewno jest cena, ale "coś za coś".

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Przecież vpsa się raz konfigurację i ma działać co Wy tam chceci grzebać :)

Jasne, że tak się da. Sam mam takie wirtualki do celów nazwijmy to "niezarabiających", które chodzą latami bez żadnych zmian konfiguracji (wiem, że zaraz podniosą się krzyki, jak to trzeba aktualizować wszystko 50 razy na dobę, ale prawda jest taka, że krytyczne aktualizacje na serwerze, o ile używa się sprawdzonych rozwiązań, zdarzają się niezwykle rzadko). Zdecydowanie częściej problem stanowi dziurawy skrypt, gdy używa się gotowców typu wordpress (ale wtedy nie jest to już zależne od tego czy jest to VPS bez administracji czy zarządzany shared).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

ShRon Mi nie chodziło o obciążenie generowane przez obsługiwane przez zenboxa strony a o jakość lub zakres obsługi i to co jest w cenie (nie wiem co jest w umowie i za co odpowiadają tak naprawdę - wyciągam wnioski z tego co czytam) - np. jeden z "celebrytów" netowych ma u nich wp, na który miał włamanie i na przestrzeni kilku mies. parę razy mi mówił, że zgłaszał to do nich i myślał, że naprawili, ale linki wstawione przez spamerów dalej wiszą na jego blogu tak jak wisiały...

(oczywiście może być tak, że coś mu się pomyliło i zenbox za bezpieczeństwo i naprawę jego bloga nie odpowiada, bo zazwyczaj to nie rola hostingu - no ale podobno odpowiada)

ShRon Mi nie chodziło o obciążenie generowane przez obsługiwane przez zenboxa strony a o jakość lub zakres obsługi i to co jest w cenie (nie wiem co jest w umowie i za co odpowiadają tak naprawdę - wyciągam wnioski z tego co czytam) - np. jeden z "celebrytów" netowych ma u nich wp, na który miał włamanie i na przestrzeni kilku mies. parę razy mi mówił, że zgłaszał to do nich i myślał, że naprawili, ale linki wstawione przez spamerów dalej wiszą na jego blogu tak jak wisiały...

(oczywiście może być tak, że coś mu się pomyliło i zenbox za bezpieczeństwo i naprawę jego bloga nie odpowiada, bo zazwyczaj to nie rola hostingu - no ale podobno odpowiada)

Hej,

Nasze serwery są bezpieczne w, to przede wszystkim. :)

Włamania do WP (a więc skrypt zarządzalny przez klienta) w oparciu o dziury wtyczek / szablonów to zupełnie inna para kaloszy.

Oczywiście, oferujemy tutaj poszerzoną pomoc, w analizie (jakie są wtyczki, czy aktualne, przez co mógł się złośliwy kod dostać etc.), przywróceniu kopii etc. niemniej nie odpowiadamy za to, po wstępnym wyczyszczeniu sugerujemy dalsze działania. Tych procedur nie robi większość hostingów (blokują stronę klienta i tyle), są czasochłonne i wymagają sporo pracy, niemniej chcieliśmy i tak oferować więcej niż inni.

W sumie może byśmy i mogli odpowiadać, ale klienci by musieli używać tylko określonych wtyczek i szablonów, bo każdy kod/wtyczka dodana ot tak na własną rękę, bez znajomości tematu, może być źródłem infekcji i przełamać nasze dowolne zabezpieczenia na blogu.

404.tf

W sumie może byśmy i mogli odpowiadać

Osobiście rozumiem, natomiast obawiam się, że większość ZU już nie i na hasło "Hosting bez zmartwień" powstają mity w stylu "przejdź do zenboxa a nie będziesz się musiał o nic martwić i sami się wszystkim zajmą" a w efekcie jak ktoś się im włamie na stronę to miesiącami właściciel tego nie naprawia bo myśli, że wysłał maila więc naprawicie za niego ;)

właściciel tego nie naprawia bo myśli, że wysłał maila więc naprawicie za niego ;)

Staramy się opisywać klientom, dlaczego doszło do włamania, co to oznacza, oraz czym się musi zająć, a w czym możemy pomóc. :)

Hosting jest bez zmartwień, ale niestety istnieją granice poszerzonej obsługi gdzie i tak staramy się wykraczać poza sztywne ramy (to czym jest hosting) i to co robią inni. :)

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności