Skocz do zawartości

Jaki serwer (VPS) pod duży ruch

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Można jeszcze tak: vps/dedyk np. z cPanelem + zapłacenie za wstępną optymalizację np. serwera baz danych etc. której się później już nie powtarza na tej samej maszynie albo robi to rzadko.

Dzięki panelowi samemu można sobie zarządzać np. kontami pocztowymi etc. mając już dobrze na początku skonfigurowany serwer. W samym panelu chyba można też robić sobie aktualizacje systemu (coś jak np. yum update na RHELach).

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi zenbox wygląda drogo i są kruczki z obciążeniem CPU , jednoczesnymi procesami, wielkością RAM, przepustowością input/output.

Najlepiej to wygląda dla małych stron cena/jakość.

Ja bym się zwrócił do pewniaków mzone czy linuxpl.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

@up powiem więcej - prawie wszystkie konta są aktywne przez kilka dni przed opłaceniem. Praktycznie wszyscy mają tzw. okres testowy.

[edyta]

no i chyba normalne jest, że konta zakładana są szybko - przecież to z automatu się dzieje..

no chyba, że ktoś w XXI wieku czeka na wpłatę przekazu pocztowego i bawi się w:

login: root
passwd: ******************

root@serwer: adduser człek_który_posłał_przekaz_pocztowy

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 4 tygodnie później...

Witam.

Mój zwykły hosting nie daje już rady a po odpaneliu nowej usługi siądzie totalnie więc pora pomyśleć o przesiadce na coś wyżej.

Potrzebuję wydajnego VPS [może jeszcze nie dedyk].

Grunt aby miał jakiś fajny panel do obsługi tego- powiem szczerze może nie być dostepnu do roota- serwerownia za to odpowiada. Nie znam sie na obsłudze tego a potrzebuję coś aby działało sprawnie a obsługa nie była bardziej skomplikowana od zwykłego konta hostingowego.

:)

Rozglądałem się po ofertach firm ale wybór jest przeogromny i może ktoś coś doradzi.

Najtańsze mi znane to: vipower.pl

Na pewno godne uwagi i polecenia:

- ionic.pl

- v-net.pro

I chmury:

- oktawave.com

- e24cloud.com

jednak chmury wychodzą drożej niż VPS o stałych parametrach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bizneshost VPS z DA

https://biznes-host.pl/?s=vps_directadmin&rodzaj=da⊂=12

w zarządzaniu niczym się nie różni od zwykłego hostingu www

Jak zapłacisz od razu za rok (rabat 50%) + skorzystasz z jednego z kodów rabatowych (8KTH-99BJ-128D), (NEDS-NT33-3935) - rabat 25%, to kosztować taki VPS będzie grosze.

Obecnie to najtańsza oferta serwerów VPS skonfigurowanych z panelem Direct Admin. Mam 4 szt od 2011 roku u nich,

NetDC z DA + administracja:

https://www.netdc.pl/serwery-vps

Mam u nich 2szt. od prawie roku i wszystko działa wyśmienicie, mogą zająć się nawet przeniesieniem i uruchomieniem stron, jeśli będziesz miał takie życzenie, dział techniczny 24/7, ale nie ma potrzeby dzwonić, bo wszystko działa jak powinno ;) dzwonię tylko jak przenoszę coś nowego do nich.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

@chcewypoczac: jesteś w stanie oszacować ile przestrzeni potrzebujesz?

Skoro hosting już nie wystarcza, może chciałbyś skorzystać z naszej hybrydy?

Jest to standardowy VPS, ale bazy danych są na dyskach SSD, pliki na bardzo szybkich dyskach SAS.

Do tego cała administracja serwerem jest już po naszej stronie, Ty korzystasz z panelu jak na zwykłym hostingu z tą różnicą, że masz swoje gwarantowane zasoby (wirtualizacja VMWare).

Przestrzeń nie jest problemem- do tej pory 10 GB wystarczało.

Na nowy serwis szacuję że 50 GB będzie ok [jak już się rozchula].

Bardziej mnie martwi transfer i moc obliczeniowa- aczkolwiek transfer bardziej.

Zaraz będę pisać do poleconych przez Was usług czy no limit transferu obejmuje jakąś ilość pakietu a potem spada czy jest możliwość wynajęcia całej lini- może na początku nie wykorzystam ale za kilka miesięcy nie będę płakać, że limity mnie nie puszczają.

Polecam vipower - bdb kontakt, cena jest odpowiednia do jakości.

P.S. Odnośnie reklamy allegro - tłumaczenie na rosyjski - moja twoja rozumieć :) (zboczenie zawodowe sprawdzać tłumaczenie wykonane przez konkurencje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności