Skocz do zawartości

Jaki serwer (VPS) pod duży ruch

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam obecnie wykupionego VPSa na linuxpl

Ram: do 512 MB

Dysk: 20 GB

Transfer: 240 GB /mc

koszt 45zł netto / mc

Gdzie obecnie najlepiej przenieść swoje stronki na nowego vpsa?

Widziałem ciekawe opcje na ovh

Ram: 2 GB

Dysk : 25 GB

Transfer: Gwarantowane aż do 10 000 GB danych transferowanych miesięcznie.

koszt: 19,99zł netto /mc

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napisz coś więcej, czego potrzebujesz, jakie skrypty tam masz, ile stron, jaka ilość odwiedzin, co dla ciebie jest najważnijsze,

VPS w ovh nie jest zły, ale są głosy że ostatnio troche są zaniedbane, nie wiem bo w tej chwili nie mam w ovh vps.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

A jaki jest powód zmiany serwera szukasz większej wydajności czy mniejszej ceny ? Czy może lepszego supportu?

Generalnie, faktycznie jak kolega wyżej napisał biznes-host dobry support i dobra cena/wydajność,

jeśli szukasz redukcji kosztów luknij na mintshost.pl, ale tam jest różniej ze stabilnością.

2_tani_hosting_www.jpg

wystarczy zerknąć na stopke i widać co mamy ;-)

są też inne firmy naprzykład kiedyś polecałem hekko.pl dziś tego już nie robię, fajne vps są też w vmline.pl, posiadam maszyny we wszystkich firmach usługi i podałem ci to co imho jest dla ciebie najodpowiedniejsze ale oczywiście zalecam abyś przetestował najpierw usługę, jest prawie zawsze taka mozliwość,

2_tani_hosting_www.jpg

Z VPSami w ovh jest taki problem, że jeśli przez długi czas utylizujesz procesor, to dostaniesz maila z prośbą o zaprzestanie takich czynności.

Brzmi to idiotycznie, ale tak jest.

Nie znam specyfiki softu, który będziesz tam uruchamiał, więc nie wiem, co najbardziej wykorzystujesz - procesor, ram, czy IO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności