Skocz do zawartości

vao

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do osób którzy pozycjonują lub prowadzą biznes i Polsce i w Anglii. Czy warto już istniejącą stronę z domeną światową .com i PR3( będzie zmiana profilu działalności i treści strony) linkować na stronach w Anglii czy lepiej kupić nową domenę z końcówką .uk?

Na terytorium Polski mam już stronę z domena .pl która jest bardzo dobrze wyszukiwana w Polsce i dla tych którzy korzystają z polskich komputerów lub wyszukują polskie wyrazy w google za granicą. Próbowałem dodawać wersje angielską na domenie .pl ale w wynikach wyszukiwania na wyrazy angielskie strona nie jest wyszukiwana.

I jeszcze pytanie. Czy ktoś słyszał czy stosował meta-tagach description w kilku wersjach językowych na jednej stronie?

<meta http-equiv="content-language" content="en, pl">
<meta name="description" lang="en" content="........

<meta name="description" lang="pl" content="........

Czy to może mieć jakiś wpływ na wyniki wyszukiwania na terenie Polski i Anglii, chodzi mi o domenę .com?

Domena kiedyś miała bana z Google, przez niewłaściwe techniki SEO stosowane przez jedną z firm z Wieliczki. Ale po zgłoszonych poprawkach po kilku miesiącach powróciła do wyników wyszukiwania. Strona z domeną .com nie była aktualizowana przez ostatnie 10lat, treść i tematyka strony będzie zmieniona na inny profil działalności.

https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=pl mam nadzieję, że to Ci coś rozjaśni

Ok. Zapoznałem się z artykułem, ale jak to wygląda w praktyce. Czy ktoś może ma jakiś przykład firmowej strony www, która działa w kilku krajach? Na przykład Sony ma w każdym kraju stronę na domenie lokalnej.

To trochę wróżenie z fusów, wszystko zależy od ceny domeny, profilu linków itd, ja osobiście wolałbym pozycjonować nową domenę, a starą zostawić jako zaplecze, czy satelitę

Domena .com jest początku moja, więc wiem jak była linkowana. Jedynie że strona była od prawie 10lat nie uaktualniana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności