Skocz do zawartości

Problem z indeksowaniem level hard :)

hyhy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

może ktoś rzuci inne światło na mój problem bo już wyczerpałem pomysły:

Nie mogę zaindeksować strony brandinger.pl, w wyniku błędu przez parę dni w kodzie strony widniał taki canonical:

<link rel="empty" rel="canonical" /> na wszystkich podstronach.

Po usunięciu tego kodu strona została zgłoszona do webmasters i przesłana do indeksu.

Nadal nic.

Dodanie sitemapy i sprawdzenie błędów indeksowania.

Nadal nic (oprócz 2 adresów: domeny głównej i jednej podstrony).

Dodanie canonicala na te samą domenę/stronę na każdej podstronie.

<link rel="https://www.brandinger.pl" rel="canonical" />

Nadal nic.

Usunięcie strony z indeksu - przez webmasters.

Wracają znów te same 2 strony.

A reszta nadal się nie indeksuje.

Ktoś coś ? Jakaś mądra głowa ?

Zmieniać już domenę? (świeża ale szkoda społecznościówek)

Dzięki za ewentualną pomoc.

Czas na testy.

Ile czasu masz ten problem?

Prawdopodobnie musisz jeszcze zaczekać i nie wiem dlaczego usuwałeś stronę z indeksu w GWT. Cierpliwości.

Dla porównania -> https://www.bing.com/search?q=site%3Abrandinger.pl

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Sprawdź może robots, ewentualnie rozważ np statlinka na pozostałe strony, Gdy zostaną zaindeksowane, wywalisz wykupione linki

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Robots jest ok.

Żadnych SWLi :)

Mamy swoje sposoby na indeksację podstron, ale nic to nie daje.

Tu nie chodzi o sprowadzenie robota na pozostałe strony ale o to , że google nie polubiło naszej strony przez błąd w canonical.

Jeżeli pobierz jako googlebot i prześlij do indeksu nie działa - to co mogą dać jakiekolwiek linki ? :)

Czas na testy.

Zadam głupie pytanie, aczkolwiek borykam się z tym bo głowy do tekstów nie mam... Może na stronach masz zbyt słabą treść, bądź jest ona "zerżnięta"? Ostatnio postawiłem stronkę na domenie 3 letniej i nie zaindeksowało wpisu przez 2 dni (treść cała skopiowana z innej strony). Po dodaniu paru linijek własnego tekstu stronka w indeksie po 3 minutach ;)

Bandwidth Limit Exceeded

Jak ty masz takie i podobne kwiatki, to nie licz że Google potraktuje stronę życzliwie.

Po jednej blokadzie serwera piszesz o podobnych kwiatkach ? Skąd takie wnioski ? Obserwowałeś stronę przez miesiąc ?

Dzisiaj dopiero super hosting bez panelu (nie powiem który:) ) zablokował stronę.

Czas na testy.

A niby skąd mam wiedzieć ile razy strona blokowana?

Wchodzę widzę co widzę, to masz odpowiedź.

Swoją drogą, co to za lipny hosting, który blokuje stronę, która jest praktycznie bez ruchu, i waży niewiele. Masakra.

Moją jedną stronę to by chyba musieli blokować co 10 sekund. No ale z moim hostem i serwerem to ja akurat z 8TB wolnych zasobów bandwidth do zużycia mam.

Co do indeksowania, to faktycznie się coś wali, bo wiele stron ma z tym problemy. Jak postawiłem przyzwoicie podlinkowanego bloga, to 3 miechy zajęło zanim site się pokazał normalny. Zauważyłem tylko, że jak pojawia się ruch na stronie, indeksuje szybciej.

U ciebie jest kilka błędów na stronie, jest kilka 404, możnaby zoptymalizować ją troszkę, ale przecież takie drobiazgi nie mają znaczenia dla indeksowania, przynajmniej nie powinny mieć. Może ten link na PiO i parę wizyt pomoże...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Problem polega na tym, że mam sporo podobnych stron i ich zaindeksowanie, nawet w tym okresie trwało 1-2 dni.

Opcja pobierz jako google i prześlij do indeksu prędzej czy później gwarantuje całościowe zaindeksowanie.

Jedyna rzecz, która moim zdaniem jest przyczyną to błędny canonical (błąd programistyczny).

Mimo poprawienia błędu dość szybko - strona nadal nie może dostać się do indeksu, cokolwiek bym nie robił.

Bardziej ciekawi mnie to czy ktoś miał już taki przypadek i czy to już pora na zmianę domeny czy jeszcze nie (nie chcę czekać w nieskończoność).

Czas na testy.

W tej chwili są już zaindeksowane 2 podstrony. Opcja indeksacji przez GWT nie zawsze działa natychmiast.

W tej chwili są już zaindeksowane 2 podstrony. Opcja indeksacji przez GWT nie zawsze działa natychmiast.

Lexy ? czytałaś cały wątek ?

Wiem, że nie działa natychmiast, ale miesiąc nie słsyzałem żeby tyle trwało. Zwłaszcza, że tego typu strony indeksuję w 1-2 dni.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności