Skocz do zawartości

Dorby program kreator stron

ciekawy

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

@ciekawy, jeżeli chcesz robić strony, to na początek

plus notatnik lub notepad++

ze wszystkim jest tak, że jak się chce dobrze coś robić to trzeba poznać podstawy, dziecko nie rodzi się z umiejętnościami biegania, najpierw uczy się podnieść głowę, później usiąść, raczkować, wstawać, chodzić i dopiero biegać...

jeżeli chcesz sobie zrobić stronę jednorazowo, to nie baw się w kreatory, tylko skorzystaj z jakiegoś darmowego WP albo zapłać komuś :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

nie kupuj żadnych książek, zwłaszcze cegieł w rodzaju vademecum php, gdyż i tak ich nie ruszysz.Właściwie wszystko co potrzebne masz w necie, książka pozwoli ci jedynie później usystematyzować wiedzę.

Przygodę z tworzeniem stron (jeżeli chcesz podejść do tego na poważnie) musisz rozpocząć od html/css i innej opcji nie ma, ja zaczynałem od kurshtml.edu.pl , najpopularniejszy w sieci, później masz masę tutoriali i potrzebujesz praktyki aby przerobić tą znajomość na umiejętność tworzenia/modyfikowania szablonów, kodowania z psd > html.

Później dopiero tykasz się php/mysql, imo najlepszy kurs z jakiego ja korzystałem to - https://pl.wikibooks.org/wiki/PHP .

Mając podstawową wiedzę nt. php/mysql i dobrą html/css możesz sobie zacząć kodować/modyfikować motywy do wp. A dalej popłyniesz, tu nie ma czytania, tylko praktyka.

Aha, jeszcze najlepszy kurs js jako uzupełnienie - kursjs.pl , ale w praktyce najcześciej będziesz wykorzystywał bibliotekę jquery do tworzenia interaktywnych elementów (niestety, nawet tych najprostrzych, bo jakiś dziwny trend nastał aby nawet do małych rzeczy ładować całe jquery), jednak mimo wszystko podstawy js musisz znać aby tym operować.

Do kodowania polecam zresztą jak każdy notepad ++ , nadaje się do html/css/js/php.

"Kreatory" stron w rodzaju WYSIWYG w mojej opinii to ciekawostka. Do zrobienia prostej stronki ... na localhoscie albo wizytówki znajomemu. Nie ma dobrych kreatorów stron, każdy będzie robił siekę w kodzie i w zasadzie niczego cię nie nauczy. Dlatego odradzam, szkoda czasu.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności