Skocz do zawartości

Link w stopce

egahen

Rekomendowane odpowiedzi

O linku w stopce napisano już wiele, ale że każdy przypadek jest inny, dlatego pytam się o swoją konkretną sytuację.

Mam stronę, którą już od jakiegoś czasu pozycjonuje i obok niej funkcjonuje kilka stron około tematycznych (jedna z tych stron ma nawet chyba większą rangę w google niż strona o którą mi chodzi). Dbając o zawartość tych stron, nie chce wrzucać sztucznych linków w poszczególnych postach, dlatego pomyślałem sobie, że użyję po prostu linka w stopce (jednego), który wyglądałby następująco: <a>nazwa firmy(strony) - fraza którą chce pozycjonować</a>. Wydaje mi się to na tyle naturalne, że każda z fraz, którą chce użyć może być traktowana jako naturalny drugi człon nazwy firmy.

Czy coś takiego może mi zaszkodzić, czy warto coś takiego robić? Jakie jest Wasze zdanie? Czy coś takiego jest w stanie przynieść pozytywny efekt?

Rozumiem, że chodzi o coś takiego: Domena.pl - Rejestracja domen (podkreślenie jest linkiem)

Ja taki "format" stosuję bardzo często. Nawet jak dodaję stronę do katalogu czy systemu wymiany linków.

Możesz też różnicować np: Rejestracja domen - Domena.pl, Domena.pl (rejestracja domen) itd.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Anchor w postaci: nazwa firmy + usługa i/lub produkt nie jest równoznaczny z tym, że taki link będzie interpretowany jako naturalny. Teraz taka moda na linkowanie brandem + upychanie obok niego anchorów, co ma rzekomo obniżyć ryzyko ubicia domeny. Skup się na samych miejscówkach, bo to one determinują, czy dostaniesz ewentualne powiadomienie o nienaturalnych, a nie samym formacie anchora; to też oczywiście nie znaczy, że masz linkować na 1 anchor złożony z 1 słowa; wskazana metoda półśrodka.

Prawdopodobnie to właśnie rozrzucanie linków do różnych postów będzie mniej ryzykowne niż wpinanie 1 anchora [jakkolwiek sformatowanego] do profilu z kilkudziesięcioma/kilkuset postami na publicznym forum, nad którym nie masz kontroli.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

z jakiegoś powodu G bardzo czepiało się do linków z blogrolli czy stopek, a jak się czepiają to oznacza że takie linki działają bo po co marnowali by energię dobrze opłacanych pracowników (no chyba że to hindusi za miskę ryżu) na zajmowanie się czymś co nie robi im rewolucji w serpach.

czy to brand czy nie, jak będą chcieli się czepnąć to się czepną, ja mam kilka stronek robionych w 90% stopkami i stoją od 1-2 lat mimo kolejnych updatów, na średnio trudne frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności