Skocz do zawartości

Konkretna sprawa

RumcajsBVB

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

To mój pierwszy post na tym forum, więc przepraszam, jeżeli piszę w niedowiednim miejscu. Sprawa jest następująca - prowadzę portal o Realu Madryt - RealSerwis.com

Strona ta istniała w sieci w latach 1997-2006 i była związana ze swoją tematyką. Około 2 miesięcy temu wykupiłem te domene i postawł na niej portal o zespole z Madrytu.

Codziennie piszę kilkanaście artykułów, które linkuje na FB i Twitterze, wrzucałem serwis do największych katalogów, linkowałem na innych stronach www poprzez linkowanie fraz Real Madryt adresem strony oraz prowadziłem wymiany bannerowe.

Niestety po upływie dwóch miesięcy i wpisuwaniu w google frazy Real Madryt jest że tak powiem zero reakcji. Nie ma mnie na żadnej podstronie.

Proszę o pomoc!

Dziwne to co opisujesz, bo podobno twiter i społecznościówki to mają taką moc, że od razu topy robią.

Przypal może swlem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ale chłopcy żartowni w nowym roku.... może autor wątku nie jest onetowym trollem, tylko rzeczywiście początkującym?

@autor wątku

to, że domena była w latach do 2006 używana, a potem po kilku latach Ty ją przejąłeś to myślisz, że google o tym nie wie? wie i odcięło tamtą historię. Katalogi mają niestety małą moc i to niektóre, większość katalogów ma moc = 0 lub ujemną (Disavow, filtry, bany, oflagowane jako zle, zaspamowane itp.)

Co do strony i jej nazwijmy to górnolotnie pozycjonowania:

- 5 linków z fejsa i jeden z twitera nie spowodują topów

- do kogo strona jest skierowana? jeżeli chciałbym poczytać newsy/historię realu to wybieram: wikipedię lub sportowefakty. pl, nie obraź się, ale wszystkie posty w Twoim serwisie są sygnowane , że napisała je jedna osoba, a po wejściu w dany post, okazuje się, że to przedruk skądś tam, ja jako czytelnik poczułem się wprowadzony w błąd.

- reklamy adsens dodatkowo zabijają ten serwis,

- kwiatki typu: "witaj gościu" "fanów online" "dzisiaj sobota" dziwnie klikalne menu

- linkuj, linkuj linkuj... więcej i ze zdecydowanie lepszych miejscówek, bo: katalog mistrzu, czy borussia.com. pl to nie koniecznie najlepsze miejscówki (BTW, ten drugi serwis to też Twój?)

cierpliwości i miłej lektury (hint: wszystko co potrzebujesz znajdziesz pod: forum PiO oraz google - masa poradników, poczytasz wyśrodkujesz sobie wszystkie porady i będzie dobrze... no i najważniejsze - nic na siłę, czas leczy rany, po ostatnich zmianach algorytmów na sukces trzeba czekać jak w moim przypadku ok 22 miesiące!

Pozdrawiam

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Ekspertem od pozycjonowania nie jestem, kieruje się po prostu swoim własnym przykładem z 2007 lub 2008 roku, kiedy założyłem serwis Real myślnik Madryt com (Dostaje info, że nie mogę linków wklejać). Wystarczyło katalogowanie i wymiany bannerowe, aby w zaledwie kilka tygodni znaleźć się na pierwszej podstronie w wyszukiwarce [:)]

Co do Twoich uwag, to zgodzę się z większością oprócz treści strony, ponieważ sportowefakty i inne serwisy o Realu Madryt także opierają się na tłumaczeniu newsów ze źródeł zagranicznych. Poza tym przed świetami przeprowadzaliśmy chociażby wywiad z Jerzym Dudkiem specjalnie na potrzebny naszego serwisu.

Portal o Borussii Dortmund to również moja strona [:)]

Dla uściślenia: Nie jestem żadnym onetowym trollem, po prostu nie jestem na bieżąco z pozycjonowaniem i szukałem tutaj porad, wskazówek za co dzięki M0drzew.

kiedy założyłem serwis Real myślnik Madryt com (Dostaje info, że nie mogę linków wklejać). Wystarczyło katalogowanie i wymiany bannerowe, aby w zaledwie kilka tygodni znaleźć się na pierwszej podstronie w wyszukiwarce [ :)]

W tamtych latach to miało sens :) Teraz katalogu już nie mają takiego znaczenia jak było kiedyś. Za to są inne źródła linków jak np fora, inne serwisy tematyczne itd itp

„Kiedy chcę pobudzić swój mózg do pracy, włączam komputer. Kiedy chcę odpocząć, włączam telewizor.” — Steve Jobs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności