Skocz do zawartości

Czy ma to sens? Pozycjonowanie strony

Rekomendowane odpowiedzi

W logo strony masz domenę TwojaŚciana.pl (IDN, czyli pisana z polskimi znakami). Doradzam wykupić tą domenę (idn nie są drogie) i w pliku .htacces dla tej domeny dać przekierowanie:

Options -Indexes

RewriteEngine On
RewriteRule .* https://twojasciana.pl/$0 [R=301]

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Choćby i przykład @M0drzewia https://www.forum.opt...ni-gawedziarze/

To nie jest przykład na to że pozycjonowanie jest nieopłacalne. To przykład na to że firmy z top 10 na frazę pozycjonowanie sa poprostu niekompetentne, albo mają w du**e małych klientów i po prostu ich rżną jak mogą. To nie pierwszy opis tego typu o firmach zajmujących się pozycjonowaniem.

To równiż przykłąd na to że trzeba dokładnie i dogłębnie sprawdzić sytuację klienta zanim się z nim podpisze umowę, a umowa powinna też zabezpieczać klienta.

To również przykład tego że mała jest świadomość wsród osób przede wszystkim odnośnie tego że umowy trzeba czytać i jak nam nie odpowiadają to ich po prostu nie podpisywać.

Jak firma obiecuje top 10 w 3 miesiące to trzeba im powiedzieć żeby to wpisali do umowy i dopisać kary umowne jeśli tego nie zrobią. Jak zaczynają się tłumaczyć że oni nie daja gwarancji to się kończy rozmowę i tyle.

To soamo odnosi sie zmiany operatora za prąd i wszystkich innych umów których w większości nie czytamy i nie analizujemy. Potem trzeba płacić abonament bo operator wpisał karę umowną nas obciążającą.

Pozycjonowanie jst opłacalne i gdyby nie było to większość osób z tego forum nie zarobiła by grosza na PP i innych systemach prowizyjnych.

Ja myślę że da się znaleść kogoś kto zrobi to dobrze ale to nielada wyczyn w gąśczu ofert z allegro za 9,99 albo 29,99.

Jak firma obiecuje top 10 w 3 miesiące to trzeba im powiedzieć żeby to wpisali do umowy i dopisać kary umowne jeśli tego nie zrobią.

Top 10 w 3 miesiące jest jak najbardziej realne, utrzymanie pozycji przez dłuższy okres już nie.

Pozycjonowanie jst opłacalne i gdyby nie było to większość osób z tego forum nie zarobiła by grosza na PP i innych systemach prowizyjnych.

PP robi sie całkowicie inaczej niż stronę klienta np. sklep czy firmową. Tu nie możesz sobie pozwolić na filtr, zmianę domeny itp. W systemach zmiana domeny jest na porządku dziennym, takie pozycjonowanie jest dużo łatwiejsze niz klienta. Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo. Na jedno to i dobrze, kończy się pozycjonowanie za 9,99.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dziękuje wam za wszystkie odpowiedzi.

Może tytułem wstępu, aktualnie pracuje na etacie, wykonując fuchy.

Fuchy jak to fuchy, zazwyczaj dobrze płatne, ale raz są raz ich nie ma. Za mało żeby żyć tylko z tego. Jako ze rzygam praca na etacie chce ruszyć z takim biznesem na poważnie. Żeby tak się stało, przynajmniej na dwie frazy chciałbym być wysoko a najlepiej TOP1. ( ha ha ha)

O tym ze branża wykończeń działa na zasadzie z ust do ust, doskonale wiem, ale zeby te polecenia były to muszą być i pierwsze zlecenia gdzie nawet dołożę więcej czasu i dopieszcze pewnych rzeczy na maxa, tracąc dniówkę czy dwie zeby tylko wszystko było cacy i zebym mogł liczyć na takie polecenie. Jednak aby tak sie stało chciałbym złapać tych klientów z innego źródła jak do tej pory. Z mojej strony.

W pierwszej kolejności chciałbym spróbować zrobić to samodzielnie i się nauczyć. min ze względu na koszty, jeśli po dłuższym czasie uznam ze nie widzę, choćby najmniejszego progresu to wtedy chciałbym ruszyć oszczędności przeznaczone na ten cel.

Nie odpowiedzieliście mi na jedno pytanie:

Jaki byłby to mniej więcej koszt, ogarnięcia np. fraz malowanie poznań, tynki strukturalne

Wiadomo ze nikt z was nie powie mi dokładnie, ale jakbym dostał od was odp , że ten i ten zrobi to za plus minus tyle i tyle. To wtedy mógłbym się zastanawiać czy moja samodzielna praca z tym miała by sens.

W komentarzach padła hasło ze fraza "malowanie poznań" nie jest jakaś mega trudna.

Pytanie czy byłbym wogole w stanie samodzielnie taka strony wy pozycjonować? Ile czasu moglo by to trwać?

Tak teraz sobie pomyślałem, moze ktoś z forum z doświadczonych użytkowników chciałby pokierować czymś takim? Wykonać audyt konkurencji, nakreślić jakiś plan działania, wytłumaczyć kilka rzeczy jak co i działa. I np. masz tu sprawdzone katalogi czy inne wynalazki, masz linkuj, za tydzień dzwonie i ma być to zrobione. Coś jak "korepetycje z SEO" strategia działania była by rozpisana przez taka osobę a ja bym wg wytycznych takiej osoby wykonywał najbardziej żmudna i czasochłonna prace. Oczywiście bym z taką osoba sie jakoś umówił na wynagrodzenie. Nie wiem, taki mój luźny pomysł.

Reasumjac

1. Czy jestem w stanie ogarnąć to sam
  2. Ile mogło by mi to zając czasu
  3. Ew jaki "przybliżony" koszt byłby gdybym to komuś zlecał
  4. Jak wygląda konkurencja z czołówki na ta frazę
  5. Co sądzicie o opcji pośredniej miedzy płaceniem "korepetycje SEO"

Top 10 w 3 miesiące jest jak najbardziej realne, utrzymanie pozycji przez dłuższy okres już nie.
W skrócie myślowym to napisałem ale dokładnie o to chodzi - o utrzymanie.

PP robi sie całkowicie inaczej niż stronę klienta np. sklep czy firmową. Tu nie możesz sobie pozwolić na filtr, zmianę domeny itp. W systemach zmiana domeny jest na porządku dziennym, takie pozycjonowanie jest dużo łatwiejsze niz klienta. Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo. Na jedno to i dobrze, kończy się pozycjonowanie za 9,99.
Zgadza się

Jaki byłby to mniej więcej koszt, ogarnięcia np. fraz malowanie poznań, tynki strukturalne
Problem w tym że i ja i inne osoby z tego co już zdążyłem się tu zorientować klepią raczej dla siebie niż dla klientów wiec nie potrafie odpowiedzieć ile

W komentarzach padła hasło ze fraza "malowanie poznań" nie jest jakaś mega trudna.

Pytanie czy byłbym wogole w stanie samodzielnie taka strony wy pozycjonować? Ile czasu moglo by to trwać?
Czy trudna to się okaże jak się zacznie. Ja tam widze trochę konkurencji. Samodzielenie pewnie tak -mozesz osiągnąć podobne efekty jak przeciętna firma. Ile czasu - kto to wie - Zależy jak do tego podejdziesz i ile dasz redę tzw dobrych linków uzbierać.

strategia działania była by rozpisana przez taka osobę
Myślę że prędzej znajdziesz firmę niż plakat z rozpiską jak to zrobnić

Jak wygląda konkurencja z czołówki na ta frazę
Wpisz w google frazę i pierwsza 20 to twoja największa konkurencja

Co sądzicie o opcji pośredniej miedzy płaceniem "korepetycje SEO"
Korepetycje? Kup sobie książkę albo poczytaj to formu - będzie taniej i efektywniej niż na korkach.

Reasumjac
Czy jestem w stanie ogarnąć to sam
Ile mogło by mi to zając czasu
Ew jaki "przybliżony" koszt byłby gdybym to komuś zlecał
Jak wygląda konkurencja z czołówki na ta frazę
Co sądzicie o opcji pośredniej miedzy płaceniem "korepetycje SEO"

1 Tak jesteś w stanie ogarnąć to sam ale musisz być przygotowany na sytuację że dostaniesz filtry lub nawet bana.

2 Jeżeli jesteś w miarę pojętny to za około sześć miesięcy złapiesz podstawy-czyli które linki są najlepsze a których należy unikać.

3 Na Allegro już od 9,99 za frazę plus trzy (frazy) gratis a tak na poważnie to trzeba liczyć minimum 100 zł za frazę/miesiąc

4 Nie wiem nie sprawdzałem

5 Nikt na to nie pójdzie lub gdy zabulisz za korepetycje kilkanaście stów.

Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo.

:D To powinno wylądować gdzieś jako cytat wszech czasów :zdziwko:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Autor tematu: czytaj fora, kup kurs pozycjonowania (podstawy, nazewnictwo, organizacja pracy). Wpłać 500 zł na Adwords rusz z kampanią i analizuj frazy i ruch na stronie. Efekty będą natychmiastowe (Adwords) i będziesz miał czas na naukę (pozycjonowanie).

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak w każdej branży czym bardziej popłatny temat, tym poważniejsi ludzie się za to biorą z mocniejszym softem i bardziej wyspecjalizowaną wiedzą (tak przynajmniej powinno być) frazy takie jak malowanie poznań, czy tynki strukturalne poznań pozycjonują albo sami właściciele stronek, albo zlecają za 100-300 zł/fraza jakiejś superseodebeściako firmie (przeważnie 1-3 ludków z dodawarką do precli i katalogów plus jakąś spamiarka po komentarzach, czy forach)

-Czy jesteś w stanie sam to wbić w topy, tak- inna sprawa czy nie zapędzisz się w ślepy zaułek i będziesz dodawał do tysięcznego bezużytecznego seokatalogu, zakupy piramidek na aledrogo i nie zaliczysz filtra, ale filtra może ci zafundować i "profesjonalna" firma.

-Przy odrobinie chęci i pracy efekty powinny być widoczne po 2-3 miesiącach, może szybciej

-koszt to zapewne 100-300 PLN fraza, na alledrogo zapewne 29,90, choć ostatnio znajomemu frazę hydraulik Warszawa firma wyceniła na 600 PLN top 10, a top 3 1000 PLN

To powinno wylądować gdzieś jako cytat wszech czasów

Dlaczego? Przecież to prawda. Chyba, ze chcesz sobie powiesić nad łóżkiem jako trend na 2015 r.

Poczytaj sobie np. ten watek https://www.forum.optymalizacja.com/topic/195826-pytanie-do-wydawcow-chwilowek/

Twój przykład też jest nieodosobniony.

Dlatego dla autora tematu trudno coś doradzić. Najlepsze chyba rozwiązanie podał Nikonem. Na razie oprzyj swój biznes o AdWordsach (to jest w tej chwili najbezpieczniejsze rozwiązanie) i ucz się. Najlepiej na innych przykładowych stronach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dlaczego?

Dlatego, że bełkoczesz bez składu i ładu - co w efekcie jest po prostu śmieszne.

PP robi sie całkowicie inaczej niż stronę klienta np. sklep czy firmową. Tu nie możesz sobie pozwolić na filtr, zmianę domeny itp

To jest prawdą, ale jak to się ma do tego?

takie pozycjonowanie jest dużo łatwiejsze niz klienta

:D

Łatwiejsze powiadasz? Wybierz branżę, frazy, ustal kwotę którą przegrany wpłaci na jakieś dzieci i JEDZIEMY z tą łatwizną.

PS. Ja rozumiem, że dla testu paydaye wbijasz, ale ich nie utrzymujesz, bo się nie opłaca. Lepiej klepać hydraulików z Zamościa - TO JEST DOPIERO WYZWANIE!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

kurcze nie psujcie fajnego topiku. załóżcie sobie top + sonda SzlafRock kontra Blake i tam walczcie. ( osobiście obstawiam 100 zl. na Blake-a:)

a tu ocean finezji, tu trza się wczuć jak w teatrze. o ile rozumim jest tak -

gość robi se remonty a jako że zleceń mało , chce w wolnym czasie pozycjonować strony, najpierw swoja potem cudze.

tak?

z tego może być fajne pospolite ruszenie, motorniczy ztm w wolnym czasie pozycjonuje www, bokser ze złamanym nosem i inni...

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Postanowiłem ze będę sam z tym walczył. Dam sobie 3 miesiące, w tym czasie będę wszystko czytał na forum od deski do deski. Przeglądał jakieś poradniki, pdf-y i inne.

Z rzeczy które aktualnie posiadam to:

- wykupiony dostęp do szkoleń SEO w formie vebinarów Gdaka (być może znacie)

- Google AdWords, ale na tym koncie mam ok 150 zł, (było ponad 300zł) cześć wykorzystałem*

*Kampanie wstrzymałem go zaufałem nie ogarniętej babie z infolinii, i 3 kliknięcia kończyły mój budżet dzienny, teraz to wznowie.

I teraz tak, wgrałem sobie dodatek majestic backlink analyzer

Korzystając z dostępnej opcji, chciałem porównać ile trzeba ogarniac linków na frazę: malowanie poznań

Poniżej fotki konkurecji ( TOP1 nie wyświetla sie), nie wiem czemu

https://www.directupload.net/file/d/3859/yg8diee5_jpg.htm

https://www.directupload.net/file/d/3859/qweobjx8_jpg.htm

https://www.directupload.net/file/d/3859/iyh6c78c_jpg.htm

Tak wiec zeby być w na dole pierwszej strony nie trzeba tych linków nie wiem jak duzo.

Mam nadzieje ze uda mi się pozyskac dobrej jakości linki, najlepiej ze stron tematycznych i patrzeć na efekty.

Jedno pytanie, jak G patrzy na spamowanie na YT, bo jest duzo filmików z poradnikami jak malować czy też jak nakłądac tynki strukturalne, moge tam umieszczać linki, tylko nie wiem czy to bezpieczne.

Dziekuje za komentarze

P.S Komentarz o pospolitym ruszeniu mnie rozbawił :P

miałem do niedawna (domena wygasła a firma nie funkcjonuje od dłuższego czasu, dlatego zaniechałem przedłużania),

przez prawie rok non stop, domenę w top3 i w okolicach sporadycznie (non stop pierwsza strona, bardzo rzadko 4-5 pozycja) na frazy właśnie typu 'wykończenie wnętrz poznań' firmy remontowe poznań itd

jeśli zoptymalizujesz stronkę i będziesz konsekwentnie linkował z głową,

w 2-3 miesiące spokojnie się znajdziesz na pierwszej stronie bez problemów, mi to własnie tyle zajęło.

a zbyt wiele chyba się nie zmieniło przez ostatnie kilka miesięcy - strona była w topach jeszcze na początku grudnia ubiegłego roku,

od kiedy znowu wróciłem dorywczo do pozycjonowania,

trochę żałuję że nie przedłużyłem domenki - było by spoko zaplecze, ale cóż, życie :)

uogólniając - warto.

ricco-banner.png

Popracuj nad stroną. Ta migająca galeria jest mega wkurzająca, co to za pomysł? Zdjęcia powinny być tej samej wielkości. Jeśli jest przed i po trzeba zrobić zdjęcie dokładnie w tym samym miejscu. Przez reklamę strony chcesz ściągnąć klienta, zastanów się dokąd go zapraszasz.

Branżę masz trudną. Wyceny mogą zająć sporo czasu a pt. klienci potrafią przetestować (zawrócić 4 litery) wielu firmom. A i tak prace zlecać tym , którzy są najtańsi.

I tekstowe arcydzieło ze strony głównej warszawskiej firmy (?) o gustownej nazwie Remontax:

Ceny malowania są różne.Nasza firma remontowa jest najlepsza.Na stronie zamieszczony jest koszt firm malarskich.Malowanie ścian firma przedstawia ceny malowania.Przeprowadzimy remonty ochota na nie jest.Nasze usługi remontowe warszawa są bardzo solidne.Koszty firm malarskich różnią się od siebie.Koszt malowania zależy od powierzchni malowania.Koszty malowania ścian zależne są od danej firmy.Remonty warszawa są najlepsze.Cennik firm malarskich może być różny.Remont na dzielnicy mokotów też się zdaża.Usługi malarskie są na najwyższym poziomie.Koszty malowania zależa od cennika malarzy

Ślicznie :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności