Skocz do zawartości

Alt text w portfolio

smeagol16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że strona już jakiś czas w necie, konkurencja duża a google czyta nazwe firmy jako błąd w postaci literówki postanowiłem ogarnąć stronę zanim zaczne ładować realne pieniądze w reklamę. W pierwszej kolejnosci chciałem zajać się zdjęciami bo to praktycznie 80% całej strony i po przeczytaniu większosci artykułów dalej nie znalazłem jednoznacznej wiadomosci odnośnie podpisywaia wielu podobnych zdjęć.

W jaki sposób najbezpieczniej nadać zdjęciom nazwy plików oraz alty aby nie stosować keyword stuffingu? Mając przykładową podstronę na której poza nagłówkiem h1 i h2 (w którym będzie słowo kluczowe, np. packshot) znajduję się około 5-10 zdjęć.

Chodzi mi po głowie coś takiego:"

packshot-kolekcja-platynowa-pierscionek-zareczynowy-1.jpg (alt = "packshot platynowego pierscionka zareczynowego 1"),

packshot-kolekcja-platynowa-pierscionek-zareczynowy-2.jpg (alt = "packshot platynowego pierscionka zareczynowego 2"),

packshot-kolekcja-platynowa-pierscionek-zareczynowy-3.jpg (alt = "packshot platynowego pierscionka zareczynowego 3"),

itd..

ale właśnie w tym wypadku wygląda mi to na pchanie słow kluczowych na siłe, mimo że we wszystkich przykładach widziałem sytuacje w których powielenia miały miejsce w jednym alternatywnym tekscie np. "pierscionek zareczynowy packshot platynowego pierscionka zareczynowego packshot". Czy takie powielanie słowa kluczowego w nazwach ma jaki kolwiek sens, nawet zmieniając poszczególne wyrazy w każdym kolejnym alt? Albo ogólniej, czy w ogóle stosować takie słowa jak "packshot/fotografia produktowa/fotografia reklamowa" jesli nie powinno stosować się zwrotów typu "zdjęcie psa na deskorolce" tylko "pies na deskorolce".

link do przykładowej podstrony portfolio, w którym alt trzeba nadać praktycznie takim samym zdjęciom:

https://yeloow.pl/portfolio/rings_two/

pozdr i dziekuję za jakieś rady :pisze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności