Skocz do zawartości

Roadmap- jak przeniesc power linkow na nowa domene

elpav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie :D

Od dluzszego juz czasu regularnie czytam forum, powoli przyswajam wiedze i w prostym przypadkach jakos juz sobie zaczynam radzic. Gorzej jesli chodzi o przewidywanie skutkow moich poczynan..

Dlatego chcialbym poprosic o jakis guideline, bo juz sie prawde mowiac w tym wszystkim pogubilem.

Sprawa wyglada tak:

byla sobie strona : bonjovi.komnata.pl, od 2001 roku, PR2 (spadek z 3) IP-14,000 BL-23 - przez dlugi czas pod fraza bon jovi - G na 1 miejscu.

W kwietniu tego roku zostala przeniesiona na nowy serwer -bonjovi.livenet.pl(niestety nie wykupilem wczesniej domeny globalnej:/) i powoli zaczela byc pozycjonowana. Na bonjovi.komnata.pl dalem link do nowej strony, i caly content zostawilem.

Nowy adres zostal dodany do duzej ilosci qlwebow, tyle ze prawie pod tym samym anchorem, co teraz juz wiem ze bylo duzym bledem. Podlaczylem też link-vault i linkora, tyle ze tutaj juz na kilka anchorow.

G zaczal indeksowac, i teraz na livenet mam okolo 1000 IP, ale 0 BL, PR oczyiwscie 0, pod bon jovi na 11 stronie.

No i dzisiaj, dostalem wiadomosc od admina art.pl, ze moja witryna spelnila wymagania i dostalem domene bonjovi.art.pl.

Zrobilem przekierowanie w .htaccess: bonjovi.livenet.pl na bonjovi.art.pl i wszystko dziala.

Teraz pytania

1. czy moge jakos inaczej wykorzystac potencjal bonjovi.komnata.pl (301 nie wchodzi w rachube, gdyz serwer nie obsluguje).

2. czy wszystko co bylo zaindeskowane pod bonjovi.livenet.pl, automatycznie przejdzie na bonjovi.art.pl?(dzieki przekierowaniu w htaccess)

3. czy moze lepiej nie pozycjonowac na art. a wykupic inna domene, oczyiwscie jesli mialoby to jakis wplyw, na G

4. i rozumiem ze od dzisiaj musze zaczac zwykla seo-harowke, linki, katalogi itp

I pewnie jakies pytania mi sie jeszcze przypomna, o czym nie omieszkam wspomniec :D

I wiem, ze kod jest beznadziejny i wywala mase bledow, ale koncze robic nowy styl, ktory bedzie zoptmalizowany i poprawnie przejdzie przez validator.

Z gory dziekuje za wskazowki ;)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

AD1 nie wiem

AD2 tak

AD3 Dla G nie ma wpływu jaka domena ale pomyśl o tym że ktoś potem może Ci ja odebrac i znów będziesz musiał pozycjonować od nowa (nie wiem jak to jest z tymi domenami art.pl)

AD4 Tak, zoptymalizuj sobie kod i kupuj linki.

Ad 1) Jak nie obsługuje ? Masz tam Jportal2 przeciez to musi działać... ( PHP )

Na początku każdego pliku PHP

<?php
$ruri = $_SERVER["REQUEST_URI"];
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header("Location: https://www.bonjovi.art.pl".$ruri);
header("Connection: close");
exit;
?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności