Skocz do zawartości

Zablokowanie wyświetlania reklam na witrynie z powodu naruszenia warunków

internecik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na moim forum komputerowym

https://forumpc.pl

miałem w topie wstawioną reklamę adsnese. Kilka dni temu dostałem maila, że wyświetlanie zostało wstrzymane z powodu naruszenia warunków. Chodziło o to, że na prawie 9-letnim forum komputerowym, gdzie napisanych jest ponad 2 miliony postów (warezu nie akceptujemy) automat Google wykrył jeden temat w którym użytkownik zadał pytanie jak pobierać filmy z youtube. No i z takiego błahego powodu emisja została wstrzymana (tylko emisja, konto nie zostało zablokowane). Wówczas usunąłem wskazany przez Google temat i wysłałem odwołanie. Po jakimś czasie przyszła odpowiedź jak na screenie:

wDa1Ucj.png

I co mam teraz zrobić? Może ktoś ma jakiś kontakt @ do pracowników Google AdSense? Chętnie porozmawiałbym na ten temat z jakimś pracownikiem, a nie automatem Google.

Z góry dziękuję za pomoc.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Ja to z chęcią przeczytałbym ten cały topik jaki miałeś na forum bo takich tematów na wszelakich forach z reklamami adsense jest masa. Ponadto samo YT ma masę filmów jak to specjaliści od informatyki lat 17 krok po kroku tłumaczą na filmikach jak pobierać filmy z YT. Ponadto wiem, że pewne rozwiązania samo Google testuje chyba na Filipinach, ludzie pobierają filmik aby go potem np. obejrzeć w miejscu gdzie nie ma internetu.

Moim zdaniem Google powinno trochę zmienić podejście z tymi zasadami. Może powinni wprowadzić narzędzia, które wyłapują linki, na których są materiały, których nie powinno być i ty widząc, że coś jest niezgodne z polityką musisz takie treści usunąć bo inaczej będą konsekwencje braku działania.

Moim zdaniem fora są do tego aby ludzie sobie pomagali więc są tam różne tematy, a, że ja chcę pobrać np. jakiś teledysk i go puszczać potem na plazmie nie oznacza, ze łamię zasady. Chyba, że chodzi o to, ze nie puszczając z YT filmy nie generują dochodów.

A w ogóle to zastanawiam się jak działa to całe centrum monitorowania skoro automat czy człowiek może wyłapać na jednej stronie topiki łamiące zasady to czemu nie może tego zrobić na innych forach.

Usuń pozostałe wątki naruszające tę zasadę, zanim zrobisz cokolwiek innego.

Usunąłem pozostałe wątki, wysłałem odwołanie i przywrócili reklamy. Do czasu aż na forum znowu ktoś zapyta o pobieranie z youtube :unsure:

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Usuń pozostałe wątki naruszające tę zasadę, zanim zrobisz cokolwiek innego.

Usunąłem pozostałe wątki, wysłałem odwołanie i przywrócili reklamy. Do czasu aż na forum znowu ktoś zapyta o pobieranie z youtube :unsure:

Wielki Gogole okazało łaskę :) Może warto wprowadzić moderacje forum np. w przypadku wystąpienia "podejrzanych" słów?

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Czy ściąganie filmów z YouTube jest legalne, jaki jest regulamin Google? Chciałbym pobrać na spotkanie rodzinne 3 filmiki o Tajlandii i je zapuścić na plazmie rodzinie, ale jeśli Google na to nie zezwala to nie chcę łamać regulaminu.

Drugi przykład:

Jak aktywować system Windows 7? Jest jakiś crack do tego?

Odpowiedź w topiku:

Pobierz z www/torrenty.org/windows7 crack WinHack7.exe i aktywujesz system.

I każdy taki temat nadaje się do usunięcia? Moim zdaniem drugi propaguje nielegalne rozwiązania, temat pierwszy jest tylko zapytaniem kogoś kto pyta o kwestie prawne wiec idąc w komunistyczną cenzurę o nic nie będzie można pytać na forach.

Ponadto wejdź na elektrodę i wpisz ściąganie filmów z youtube. Wiele jest tam tematów, które naruszają regulamin adsense.

Uprzedzam, że za drugim razem zawieszą całe konto...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A tak przy okazji, to może ktoś słyszał o jakimś sposobie na niewyświetlanie reklam AdSense na podstronach zawierających określone słowa kluczowe (np. pobieranie youtube)? Wówczas byłbym szybszy niż automat Google i po prostu nie wyświetlał reklam na niepewnych podstronach :)

Adserwera nie mam :) Wklejam po prostu kod reklamy w panelu forum i jest ona cały czas wyświetlana. Ale dobrze że o tym wspomniałeś, bo miałem poszukać jakiegoś adserwera ;) Czy ktoś może polecić coś ciekawego? Może być płatne. Openx raczej nie, bo chyba trochę dziurawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności