Skocz do zawartości

Przeniesienie poczty z nazwa.pl na inny serwer

faziulek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Kamil, roundcube to jedynie klient poczty online. Jeśli chcesz przenieść swoje maile na nowy hosting to skonfiguruj klienta pocztowego działającego jako aplikacja windows/linux i zassij całą pocztę. Potem przenieś domenę, skonfiguruj skrzynkę i zsynchronizuj pocztę, a wszystko się wyśle na nowy hosting.

Jak przekierować domenę ?

Mam domenę od zawsze przekierowaną na hosting po IP

Pod tą domenę mam pocztę active mail w nazwa.pl bo była darmowa a teraz się placi z roku na rok coraz więcej.

Czyli teraz po zczytaniu do Mozilli Thunderbird maili i folderów muszę w CPANEL-u założyc na nowym hostingu konto mailowe (bok@mojadomena.pl) i następnie wrzucić je do thunderbirda i przekopiowac programem foldery do niego ???.

Zauważyłem że thunderbird nie ściąga wszystkich wiadomości w folderach po IMAP. Dlaczego ?.

Kurcze jutro mi wyłączą pocztę a firma hostingowa ma jakąś awarię..... :/

Dzieki za pomoc

11 godzin temu, Kamil_Kluczbork napisał:

Zauważyłem że thunderbird nie ściąga wszystkich wiadomości w folderach po IMAP. Dlaczego ?.

Jeżeli obsługa skrzynki była po POP3, to prawdopodobnie na serwerze zostało jedynie ostatnich 14 dni (domyślne ustawienia).

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Była na IMAP od zawsze, nie ściągnęły się wszystkie maile które są w active.mail i część z nich to maile z załącznikami , thunderbird ukazuje komunikat "przekroczono czas oczekiwania na serwer...."

Mam przenieść wiadomości póki skrzynka działa (do dzisiaj) na nwoego maila tego samego ale założonego na nowym serwerze w cpanelu tak ??? Proszę o odpowiedź

Założyłem na nowym serwerze swoją pocztę , wyslałem maial testowego, i na active mail (nazwa.pl) przychodzi a do Roundcube na nowym serwerze już nie, dlaczego ?.

Ma wsparcie ale słabo to działa... korzystam od 6 lat i mam trochę dość bo muszę się prosić o pomoc. A w dodatku płacę 190 zł / rok za 6 gb reszta bez limitów.

Za tę cenę chyba powinienem utrzelić coś lepszego. Przydałby mi się serwer z 15 gb bo 6 to za mało ale jak pomyślę sobie ile problemów z przeniesieniem stron i maili to mi się odechciewa.

Aktualnie - dodałem w directadmin pocztę nazwa@mojadomena.pl i maile nie przychodzą na nią wysyłane testowo... Dodatkowo - w nazwa.pl po kliknięciu w zaawansowaną edycję dns usunęło mi dostęp do poczty. Korzystałem z ich solopoczty kilka lat bo była za darmo (Active Mail) a teraz chcą prawie 300 zł. Nie wiem co zrobić żeby maile schodziły na roundcube na nowym serwerze.

Mam coś takiego w nazwa.pl

Ze względu na niezadowolenie nie będę podawał danych mojego hostingu aby nie robić anty reklamy.

Wesoło, przenosisz się z drogiego hostingu (z którego chyba jesteś zadowolony) na tańszy, z którego zadowolony nie jesteś :D

Czemu po prostu nie zmienisz DNS na nowy hosting?

• Haha 1

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

8 minut temu, Kamil_Kluczbork napisał:

Ze względu na niezadowolenie nie będę podawał danych mojego hostingu aby nie robić anty reklamy.

Podając dane DNS - już trochę podałeś tych swoich "danych".

9 minut temu, Kamil_Kluczbork napisał:

A w dodatku płacę 190 zł / rok za 6 gb reszta bez limitów.

To nie jest wygórowana cena.

Przed chwilą, modell napisał:

To nie jest wygórowana cena.

OT: Im tańsza usługa tym bardziej wymagający klienci... to taka odwrotna zależność :wacko:

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

8 minut temu, Mion napisał:

OT: Im tańsza usługa tym bardziej wymagający klienci... to taka odwrotna zależność

Ja mam już swój wiek i pamiętam czasy w których "lama" znaczyło coś obraźliwego :)
EDIT: i absolutnie nie chcę nikogo obrazić, takie skojarzenie z nazwą domeny ;)

Edytowane przez modell
  • Like 1