Skocz do zawartości

Mamy w Polsce 37 specjalisów od SEO/SEM

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś zrealizował cel a ktoś na to przyzwolił.

Twoje insynuacje już sięgają poziomu tolerancji intelektualnej.

Temat celowo na razie nie jest w koszu. nawet nie chce mi się tłumaczyć czemu.

Szlaf możesz zapytać Kuby jak potrzebujesz personalnych wytłumaczeń.

Co do autora bloga to z tych wszystkich z "ekipy G" on jest najmniej nawiedzony w mojej ocenie :D i nawet czasami wymieniam się z Tomkiem jakimiś spostrzeżeniami, gadamy przez komunikator.

Aby być skutecznym trzeba analizować informacje również tez z forum G czytając miedzy wierszami można wiele wywnioskować.

Co do rankingu to z tego co wiem zaproszenie do napisania artykułu na blogu dostali wiele a nie tylko 37 osób, nie każdy miał chęci i czas to zrobić.

Oczywista oczywistość, że większość to teoretyki, są tam 20 latki co już mianują się szkoleniowcami z zakresu SEO, SEM, są totalnie oderwane od rzeczywistości stwierdzenia i hipotezy, więc oceniać to trzeba raczej przez pryzmat lansu co w przypadku sporej ilości specjalistów jest głównym źródłem dochodu. Praktycznych przykładów jak zrobić TOPy chyba nikt nie oczekiwał.

Wypowiedzi tych 37 osób to takie gadanie dla gadania raczej. Każdy po 2014 roku ma swoje przemyślenia, spostrzeżenia, wnioski ale woli zostawić to dla siebie, bo to testy, doświadczenia, inwestycja w siebie i pieniędzy. Nikt szkolić konkurencje nie chce.

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Praktyczny przykład od zagranicznego specjalisty znaczy się eksperta:

• Identify where my competitors are getting their backlinks
  • Identify what strategies they are using to build their backlinks
  • Identify which backlinks I can replicate in my own link building campaign

oceniać to trzeba raczej przez pryzmat lansu co w przypadku sporej ilości specjalistów jest głównym źródłem dochodu

A później jest taka sytuacja:

mam w takim razie paredziesiat zleceń na wypozycjonowanie topowych fraz (...) zapraszam do wspłpracy bo nadarza się niebywałą okazja przyciecia niezłej kasy

W tym wypadku lans niewiele pomoże, jak się nie potrafi zrobić tego w czym się lansuje, więc źródłem dochodu też nie może być (chyba, że będziemy przycinać owieczki, chociaż poprawnie raczej powinno być - strzyc).

ALE!!! Przecież z jelenii można kasę wydoić na kilka sposobów:

Rok 2014 dla pozycjonerów był najcięższy w ostatnim dziesięcioleciu, wiele firm niemających innego źródła utrzymania wyciekły, branża pozycjonerska została zmuszona do zmiany formy rozliczenia ze swoimi klientami z płatności za wyniki na stałą opłatę miesięczną czyli ryczałt.

Nic tylko czekać na wysyp tematów podobnych do tych które w tym roku wysypały się na pewną Poznańską firmę, ciekawe ile wtedy z LANSU pozostanie.

Źródła cytatów:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/195718-google-zamrozilo-wyniki/?p=1355881
https://www.wydra.waw.pl/blog/zmiany-w-polskim-seo-sem-w-2015-poznaj-opinie-37-polskich-specjalistow/#Tomasz_Wieliczko_8211xannpl

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Twoje insynuacje już sięgają poziomu tolerancji intelektualnej.

Temat celowo na razie nie jest w koszu. nawet nie chce mi się tłumaczyć czemu

W jednym zdaniu stawiasz tezę a w drugiej odpowiadasz na nie zadane pytanie obalając ją.

Nie interesuje mnie cel, nie postawiłem żadnego pytania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

miedzy wierszami

W ten sposób można przyswoić najwięcej wiedzy ;)

Nie interesuje mnie cel, nie postawiłem żadnego pytania.

Chrzanisz ;) , jakbyś nie był zainteresowany to byś nie stwierdził tego co stwierdziłeś ;)

PS

wczoraj odwiedziła mnie jedna taka nie zainteresowana słodyczami , robiłem foty babeczek ..... Dubla nie mogłem zrobić bo po pierwszych ujęciach jak zrzucałem materiał to ona już spacyfikowała wszystkie :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Xann, metoda dyskusji na g*wnoburzę i literówki/orty dawno się wszystkim znudziła, teraz rzadko nowi się pojawiają, a starych userów tym irytujesz.

Od kiedy pamiętam, większość wątków założonych przez Xanna ląduje w Koszu. Jeżeli ten wątek to próba lansu specjalisów, to zrobił im niedźwiedzią przysługę.

#takaprawda

Co do samych specjalistów, blogi warte czytania mogę policzyć na jednej ręce* Userów na forach którzy chwalą się swoją wiedzą też jest nie za wiele. Posiadanie praktycznej wiedzy, to chyba jedyny wyznacznik specjalizacji?

Branża zaczęła dzielić się i chować w tajnych grupach(#gimbaza), przez to koszty i porzeczka systematycznie rosną. Na większości ciekawych fraz w ścisłym topie jest obecnie wikipedia.

Mam kilka ciekawych kejsów, które chętnie bym przedyskutował, ale jak porównuję tutejszą aktywność i obecność... Może dział pozycjonowanie tylko dla zalogowanych?

*nie nie, akurat Twój jest beznadziejny :)

nihil fit sine causa

@"blake" wiem że łatwiej mówić o kimś niż o sobie tym bardziej że nie masz żadnych klientów o czym już nas informowałeś wcześniej

Ja nie mam klientów :D .....

... bo ja wszystkich z kwitkiem odsyłam, później trafiają do Ciebie

Nie mam zielonego pojęcia jak mieli by do Ciebie trafiać klienci , patrząc na Twoja stronę firmową net.info.pl to ta cała gatka o tym Twoim SEO to jakiś żart. Rada starszego kolegi , zanim zabierzesz się za jakiego kolwiek klienta zacznij od siebie ale wtedy nie bedziesz miał czasu siedzieć na PIO :)

Marketing internetowy dla firm

Tomek, kuźwa gatki to masz na (_!_) :D jak już to gaDka :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie mam zielonego pojęcia jak mieli by do Ciebie trafiać klienci

Wyjaśnię więc...

Nie nadążam usuwać PW

zanim zabierzesz się za jakiego kolwiek klienta

Jak już niejednokrotnie pisałem, co nawet zacytowałeś: NIE MAM KLIENTÓW i NIGDY ICH MIAŁ NIE BĘDĘ (a tak faktycznie to mam, ale to się nie liczy, bo to klienci sprzed lat i jest ich całe 4 sztuki). Dotarło w końcu? :D Dlatego leję na stronę i jej wygląd, bo dawno o niej zapomniałem i szkoda pary na to żeby z nią cokolwiek robić.

Za to na prawdę dziwi mnie Twoje podejście, jako doświadczonego zawodowca. Jak już sam pisałeś nie radzisz sobie z pozycjonowaniem, szukałeś kogoś kto by to zrobił, ale założę się, że nikomu rozgarniętemu nawet nie przeszło przez myśl żeby dla Xanna robić ;) Dlatego rozwiązanie - lans, ryczałt i modlenie się o pozycję jest chyba trochę niepoważnym podejściem do sprawy. Może rozglądnij się za jakąś agencją, która ma dobrych pozycjonerów a szuka sprzedawcy?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pewnie że Blake ma klientów - widać bo postach które postuje w pewnym cmsie (nasze linki tez tam sie pojawiają ) .

Jeśli ktoś nie potrafi wykonać podstawowej sprawy jaką jest analiza konkurencji to w świecie seo sukcesów finansowych nie odniesie (no chyba , że zależy mu na tytule seo eksperta który prowadzi swój blog i snuje teorie nie mające pokrycia w praktyce)

Pewnie że Blake ma klientów - widać bo postach które postuje w pewnym cmsie

Z którego korzysta jeszcze kilka osób :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności