Skocz do zawartości

Szok urodzinowy...

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to było jak dowcip, toteż dlatego go tu umieszczam....

Otóż nazajutrz obchodzę urodziny (50+)

I ponieważ juz północ się zbliża, moja małżonka postanowiła mi już dać skromny prezent.

Mało z fotela nie spadłem.

Prezent to opłacony paragon rejestracji w przychodni zdrowia na badanie krwi pod kątem wykrycia PROSTATY.

Nie będę komentował, bo jeszcze jestem w szoku, poza tym muszę iść spać, bo jutro z rana gonię do przychodni....

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Prezent to opłacony paragon rejestracji

ja bym wolał zegarek albo dobrą wódkę , ale ja to dziwny jestem :)

Dobry zegarek już mam, alkoholu w barku tyle, że na rok starczy. Widać nie było alternatywy. No dosyć makabryczny prezent, nie mogę przestać o tym myśleć....

Moja małżonka już tak ma (praktyczne pomysły). Już kiedyś wysyłała mnie na tomograf głowy, bo pomyślała, że jakby coś było nie tak, to kto wyżywi rodzinę...

Badanie prostaty czyli tzw. PSA to koszt 20 zł. Każdy mężczyzna w wieku 40+ powinien robić takie badanie co najmniej raz w roku. Aby uniknąć badania per rectum. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Badanie prostaty czyli tzw. PSA to koszt 20 zł. Każdy mężczyzna w wieku 40+ powinien robić takie badanie co najmniej raz w roku.

W zaścianku nie mieszkam, o problemie i badaniu wiem. Co do ceny to akurat w moim mieście jest dwukrotnie większa. Generalnie nie chodziło mi o badanie, tylko o rodzaj prezentu.

Pewnie jutro dojdą już bardziej właściwe prezenty czy tam życzenia, ale ten pierwszy to mnie jednak zaskoczył. To tak jakbyś otrzymał zamiast życzenia zdrowia, życzenie żebyś nie umarł.

W rodzinie mojej żony prostata wykończyła dwóch wujków, Więc jest czego się bać...

Przychylam się. Mój dziadek tez tak padł. A szanowna małżonka dodatkowo przerażona, bo jej bliskiej koleżanki mąż, którego zresztą też znam, 3 miechy wstecz po badaniu PSA został zdiagnozowany i właśnie przechodzi pierwsze naświetlenia (niestety).

Ja to wszystko rozumiem, mam świadomość i "stracha" też, ale żeby tak w urodziny?

no to najlepszego, dużo wypoczynku i czasu na hobby ...

Świetne życzenia, dzięki. Hobby i to różnego rodzaju mam aż zbyt wiele, czasu zawsze za mało. Strasznie zaniedbałem grę na instrumencie, a kiedyś potrafiłem godzinami siedzieć igrać. Palce skostniały, do tego doszła kontuzja, ale i tak z tęsknotą patrzę na istrumenty stojące w kącie. Dawno nie przeczytałem książki, a przecież kiedyś łykałem je tonami. Dobrze przynajmniej, że potrafię jeszcze regularnie się wyrwać na jakieś sensowne wakacje, wykrzesać z siebie tą resztkę aktywności fizycznej.

Prezent to opłacony paragon rejestracji w przychodni zdrowia na badanie krwi pod kątem wykrycia PROSTATY.

To pojechała boldem :hahaha:

Zrewanżuj się przy najbliższej okazji testem do wykrywania krwi w kale, może się opamięta :hahaha:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

To pojechała boldem :hahaha:

Zrewanżuj się przy najbliższej okazji testem do wykrywania krwi w kale, może się opamięta :hahaha:

Za życzenia dziękuję, a co do rewanżu to ostro pjechałeś, ale już mam nieco delikatniejszy plan do wdrożenia (za miesiąc). Opłacę jej wizytę w Salonie kosmetycznym, włącznie z usługą aplikacji botoksu :D. Niestety, albo raczej sczęśliwie, nic innego póki co nie ma do poprawy :)

Już myślałem, że synkowie zapomnieli o Tatusiu. Ale w końcu o 23 jeden zadzwonił z życzeniami, drugi o 23.30 osobiście z flaszką czarnego Jagermeistera się stawił. Strasznie jestem dumny ze swoich chłopaków. Nie wspomnę o ich pięknych kobietach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności