Skocz do zawartości

czy to się komuś opłaca...

BD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krótko mówiąc to samo nazwisko :) obstawiam przypadek ...

chociaż niektórzy mówią, żę w przypadki nie wierzą, w przypadku Franka to jest bardziej podejrzane :) wszystkie odpowiedniki ?

Chyba zrobię test domenowy i wpiszę kilka unikalnych domen w różnych miescach, okaże się wtedy gdzie nie warto szukać domen i jakich miejsc należy unikać.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

oczywista jest rzecza, ze netart robi takie numery:) przetestowalem na sobie

zeby nie bylo, ze jestem tendencyjny - nie tylko netart:)

a szczyt chamstwa? prosze bardzo:

az.pl - dzwoni jakas pani Krysia do mojego kolegi, ktory malo sie zna na tych tematach ale rejestrowalem mu domene przez az.pl, i ta Pani Krysia mu mowi, ze musi szybko zarejestrowac domene eu (analogiczna do pl) bo ktos juz zlozyl takie zlecenie, ale on jako wlasciciel pl bedzie mial pierwszenstwo :)

a teraz najlepsze:) koszt takiej "uslugi" wedlug Pani Krysi to ...... 450 PLN :)!

tak sie zarabia kasiorke :)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

W związku z zarzutami, jakie zostały sformułowane w tym wątku, a głównie przez użytkownika BD, chciałbym stanowczo podkreślić, że firma NetArt nie wymusza rejestracji europejskich odpowiedników domen wykupionych w firmie (ani żadnych innych), nie rejestruje także "na zapas" nazw domen. Tego typu praktyki nigdy nie były i nie są stosowane przez naszą firmę, gdyż są one nieetyczne.

Wyrażam równocześnie ubolewanie, że osoby, które nie chciały lub nie zdążyły zarejestrować wybranych domen europejskich rzucają bezpodstawne i niepoparte żadnymi faktami oskarżenia w kierunku naszej firmy.

z poważaniem,

Wolfgang Laskowski

--

NetArt - Dyrektor ds. Marketingu i PR

e-mail: wolfgang.laskowski@netart.pl - tel.(12) 424 40 42

https://serwery.pl - 0801 80 80 00 , https://nazwa.pl - 0801 800 700

Zarejestrował domeny eu, odpowiedniki moich pl i com.pl zaparkowanych u nich.

Zarejestrował _dla_siebie_? Jakiś przykład poproszę, bo nie chce mi się wierzyć.

Natomiast oczywiście mogło być tak, że ktoś za pośrednictwem home.pl zarejestrował akurat takie domeny .eu - zwłaszcza, jeśli Twoje .pl opierają się na dość popularnych słowach. Ale to już zupełnie inna sprawa.

wolfik jakbys znal troche temat internetu to bys wlasnie nie pisal takich bzdetow :P.

Po pierwsze jest to dawno stosowana sztuczka.

Dana firma xxx sprawdza ze masz zarejestrowaną domenę PL - sprawdza Twojego registra i żeby uwiarygodnić się a także jakby przekonać danego gościa przedstawia się jako dany registrar.

Było dużo o tym w sieci i czasem takie przenoszenie informacji bez znania danego tematu sieje plotki.

Az.pl jak i wielu innych registrów jest ofiarą tego typu praktyk - zwróć uwage ze gdyby ten Twój znajomy musial przelać pieniążki to nie na konta Az tylko np takiej znanej firmy z tego tupu przekretow jak EUWEB ze szczecina.

Wiec nastepnym razem zanim napiszesz jakieś oskarżenie, plotkę przeanalizuj temat.

Tak samo widać z tematem NETARTU, bo jest registrem to jest juz winny, to pokazuje faktycznie jak profesjonalni ludzie zajmuja sie branza internetową.

A to czy ktos może zmienic dane who is czy nie jest oczywiste że tak.

I faktycznie oskarżanie z góry Netartu czy Az wydaje się być śmieszne i poniżajace wzgledem własnej wiedzy na temat rejestracji domen, pokazuje to fakt że jednak nie tylko pokemony uzywaja onetu jak to sie wiele razy podkresla na forum bo mistrzowie uzywaja google, ale pokemony uzywaja takze takich narzedzi jak who is i jakoś uzywanie google im wiedzy nie dodało.

ŻENADA!

az.pl - dzwoni jakas pani Krysia do mojego kolegi, ktory malo sie zna na tych tematach ale rejestrowalem mu domene przez az.pl, i ta Pani Krysia mu mowi, ze musi szybko zarejestrowac domene eu (analogiczna do pl) bo ktos juz zlozyl takie zlecenie, ale on jako wlasciciel pl bedzie mial pierwszenstwo :)

a teraz najlepsze:) koszt takiej "uslugi" wedlug Pani Krysi to ...... 450 PLN :P!

A masz pewność, że ta "pani Krysia" dzwoniła rzeczywiście z az.pl? Bo tego typu zagrania są znane, np. w wykonaniu firm Lerkins Group czy EuWeb, które starają się w kontakcie mailowym/telefonicznym zrobić wrażenie, że to jest właśnie kontakt od registrara już istniejących domen...

Np. tutaj jest to dość dobrze opisane.

Zarejestrował domeny eu, odpowiedniki moich pl i com.pl zaparkowanych u nich.

Zarejestrował _dla_siebie_? Jakiś przykład poproszę, bo nie chce mi się wierzyć.

Natomiast oczywiście mogło być tak, że ktoś za pośrednictwem home.pl zarejestrował akurat takie domeny .eu - zwłaszcza, jeśli Twoje .pl opierają się na dość popularnych słowach. Ale to już zupełnie inna sprawa.

To czy dla siebie czy nie tego nie wiem, wiem tylko że zarejestrował home.pl

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Franek ale home.pl jest duzym registrem domen - najczesciej posrednikiem webmasterow wiec liczy sie wlasciciel domeny nie registrar.

Registrar to tylko firma zajmujaca sie posrednictwem powiedz instytuacjami odpowiadajacymi za rejestracje domen.

Wiec tak naprawde nalezaloby sprawdzac kto jest wlascicielem danej domeny.

Druga sprawa ze nawet gdyby registrar zarejestrowal mase popularnych domen zwiazanych ze slowami kluczowymi a nie z nazwami firm to ja nie widze w tym nic co jest zakazane, zle widziane.

Przeciez tak popularne domeny mozna odsprzedac dalej.

Nie mowie tutaj o handlu nazwami firm itp, ale handlu slowami kluczowymi w domenach np nie wiem meble.eu samochody.eu itp.

To czysty biznes i dobry biznes, wiec dlaczego mialby byc w jakis sposob zakazany badź źle widziany.

W necie biznes polega na tym że kto może więcej i szybciej ten zarabia. Kto długo mysli i czeka raczej biznesu nie zrobi bo internet to zbyt gwaltowne miejsce które co godzine przechodzi swoje transformacje, co godzine jest inne. Wiec tylko takie firmy maja szanse robic dobry biznes.

Wiesz szook, nie jestem typem zboczeńca domenowego i nie przykładcam zbytniej uwagi do nazwy domeny. Jeśli ktoś podkupił te domeny to moje strony na tym nie stracą, bo ruch na nich mam z wyszukiwarek a nie z ręcznego wpisywania adresów do przeglądarek. Stwierdziłem tylko fakt nie rzucając żadnych oskarżeń, a tylko dlatego wogóle to napisałem, bo jedna z nazw domen jest zarejestrowana tylko w pl i eu, a sama nazwa domeny nie jest wcale atrakcyjna.

Każdy sposób na biznes dobry, tylko przy tak wrażliwych kwestiach niezbyt ufa się osobom pośredniczącym w naszym biznesie, co byś zrobił szook, gdyby Twoja księgowa odpaliła sobie identyczny biznes do twojego, korzystajmąc z wielkiego zaplecza twoich ruchów i działań, mając na tacy dostawców i odbiorców?

Uważam, że firmy rejestrujące domeny takich podejrzeń się nie pozbędą, jakby się nie starały.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Franek ja sie zgadzam,

ale to tylko registrar i chyba bardziej winny tutaj wlasciciel domeny takich a nie innych praktyk ;)

Franek a zdaza sie ze ktos majacy wglad do twoich dzialan zapoda sobie wszystko na tacy na co pracujesz a pozniej lapiesz taki ZONG ;) bo wlasnie zapodales wszystko na tacy,

No coz zdaza sie w necie.

Najgorszy ZONG gdy taka ksiegowa działa i nie tylko korzysta z Twojej bazy klientow czy wiedzy ale wykorzystuje fakt że jest mylona z samym tobą, jak np euweb przedstawia sie za az, jak np osoba obwini registra zamiast wlasciciela, jak np ktos ma cos podobnego :P co wydaje sie byc Twoje no to masz wtedy wielki problem i zong :).

Ale franek nie wszyscy potrafią mieć wlasne koncepty :).

Zdazaja sie gorsze sprawy niz handel domenami tego typu, czasem padniesz ofiara np pobrania Twoich rozwiazan z serwera www przez dostawce www.

Wiec jak kupuje teraz u nie pewnych dostawcow to jedyne co moga mi zabrac :) to funkcja CURL ktora juz sobie pobiera dane.

generalnie jeden wielki szajz ale z oskarzeniami czy obwinianiem nalezy jednak byc ostroznym.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności