Skocz do zawartości

Zmiana nazwy domeny a pozycjonowanie

Atverstyt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam domenę grawerki.biz, która jest bardzo przedpotopowa, ale wpisując frazę ze słowem grawerka lub grawerki wypadamy w TOP5. Obecnie strona jest tworzona w nowej wersji (wygląd i kod), ale jednocześnie chciałbym zmienić jej nazwę na lynx-poland.com (btw: domena z myślnikiem lepiej się pozycjonuje niż pisana ciągiem?). Oczywiście domenę grawerki.biz zostawię i będę z niej robił przekierowanie na lynx-poland.com.

Zastanawia mnie jak duże konsekwencje może to za sobą nieść?

Może z domeny grawerki.biz zrobić blog tematyczny dla podtrzymania pozycji?

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Witam,

też mam pytanie odnośnie przeniesienia na nową domenę z przekierowaniem 301. Mam serwis na domenie pl i przenoszę go w całości i robię przekierowanie 301 na domenę .com

domena1.pl =>301=> domena2.com.

Czy w tej sytuacji jednoczesne istnienie tej samej treści na dwóch domenach nie będzie przez Google traktowane jako duplicate content?

istnienie tej samej treści na dwóch domenach

Jak zrobisz przekierowanie z A do B to przecież A nie będzie widoczne bo ja wpiszesz A to przekieruje Cię od razu na B. Czyli będzie widoczna strona B a A po jakimś czasie zostanie wyindeksowana z Googla.

zakładałem multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności