Skocz do zawartości

Czy warto dziś zainwestować w program do półautomatycznego do katalogowania?

pielgrzym we mgle

Rekomendowane odpowiedzi

Analiza konkurencji w przypadku początkującego pozycjonera nie przyniesie wymiernych efektów. Cóż z tego, że może znajdzie miejscówki jak nie będzie potrafił dodać linka w podobne miejsce.

Nie wiem jaka branża, ale może się okazać, że najbezpieczniejszym sposobem dla Ciebie bedzie content marketing i AdWords

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

szukać dobrych nie zaspamowanych przez automaty miejscówek, najlepiej branżowych, mogą być blogi, fora itd. Era katalogów przeminęła, a DT dobił prawie wszystkie.

To jest właśnie cenna dla mnie informacja. Dzięki.

Analizować jakie miejscówki maja strony z topów i tam zdobywać linki . Strategia działająca od lat.

Przeskanowałem wstępnie top 10 na moją frazę narzędziem backlink watch ( pewnie są lepsze do tego ) i wynik mnie zdziwił. Rozbieżność w ilości linków do 125 do 34 000 u sąsiadów. Muszę przeanalizować miejscówki.

Cóż z tego, że może znajdzie miejscówki jak nie będzie potrafił dodać linka w podobne miejsce.

Brzmi groźnie.To już poproszę o jakąś wskazówkę, dlaczego nię będę w stanie tego zrobić.

dlaczego nię będę w stanie tego zrobić

Dlatego, że nie będziesz potrafił znaleźć wszystkich wartościowych miejscówek konkurencji. Nawet piszesz o tym wyżej, że masz rozbieżność w ilości linków. ;)

Znajdziesz tylko zaspamowane lub takie miejscówki do których nie będziesz potrafił dodać linka. Dlaczego?

Dlatego, że np. dopytujesz się o seo bohatera i piszesz o katalogach. Trochę za mało wiedzy ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli użyjesz odpowiednie narzędzia i poświęcisz trochę czasu to wydobędziesz sporo ciekawych miejscówek gdzie można zostawić link. Oczywiste jest to że nie wszędzie da się wstawić linka ale nie rozumiem dlaczego

nie będziesz potrafił dodać linka

???

zakładałem multikonta

Wiem, wiem. Zaplecze konkurenta jest jego i można na niego tylko popatrzeć ale SzlafRock pisze :

Cóż z tego, że może znajdzie miejscówki jak nie będzie potrafił dodać linka w podobne miejsce.

Masz na myśli że znajdzie przykładową stronkę zapleczową konkurenta? Nie będzie potrafił dodać linka w podobne miejsce? To oczywiste że w takim miejscu niekt nie będzie umiał dodać linka.

W podobne miejsce ? - Może przecież założyć własne zaplecze i będzie miał linka z podobnego miejsca (oczywiście pomijam kwestię jakości tego zaplecza, wieku domeny itp.)

zakładałem multikonta

Zabrałem się za analizowanie miejscówek topa na moją frazę. Spróbuję wydobyć miejsca, w któych jednak będę w stanie zostawić link :-) Oprócz tego branżowe fora i blogi. Niedawno zarejestrowałem domenę ze słowami kluczowymi jako dodatkową. Myślałem, że łatwiej będzie mi ją wypozycjonować i potem robić przekierowanie na stronę docelową. Teraz już wiem, że dziś już to tak nie działa, ale na blog tematyczny się będzie nadawać. Pytanie czy linkować od razu czy po rozkręceniu bloga? Słowa zaplecze używać nie będę, bo już tu przczytałem, że nawet 12 stron to nie jest zaplecze....

W kwestii katalogów - to tych do których jeszcze warto dodac stronę nie ma chyba tyle żeby potrzebna była dodawarka ;)

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

no na zaplecze może to być jeden ze sposobów - ja jednak mam inne podejście do zaplecza.

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

Stwórz strone satelitę, abyś mógł się podszkolic w pozycjonowaniu i wybadać teren.

Podlinkuj ją jakimś SWLem, np, Statlinkiem i tyle.

Szkoda czasu na wydatki związane z katalogowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności