Skocz do zawartości

Usunięcie bazy msql - czy można coś uratować ?

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przez swoją nieostroznośc usunąłem bazę danych na serwerze i.... nie zrobiłem kopii :)

Oczywiście strona nie działa.

Czy można stronę przywrócić do życia lub chociaż odzyskac dane znajdujące się na stronie, szukałem jakiejś kopi zapasowej w cpanelu serwera jest opcja ściągnięcia kopii bezpieczeństwa MySQL bazy danych, ale jest tam tylko aktualna wersja bazy. Czy może mi pomóc właściciel serwera, i co mogę zrobić ???

Proszę o pomoc. pozdrawiam

Hosting mam w i365.pl więc wielki + dla nich.

No właśnie tam jest pewna niebezpieczna rzecz: można łatwo usunąć bazę danych przez przypadek. Wystarczy jedno kliknięcie i bazy nie ma - brak potwierdzenia usunięcia.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Dlatego zawsze warto robić własne kopie bazy danych ręcznie lub automatycznie za pomocą uprzednio zaimplementowanego oprogramowania np.: cron + skryp php do robienia backupów bazy...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności