Skocz do zawartości

Opinie o Otwartym Katalogu Internetowym

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę, piszcie tutaj jeśli chcecie zopiniować Otwarty Katalog Internetowy. Piszcie też kiedy znajdziecie coś zarówno fajnego, jak i krytykującego Otwarty Katalog Internetowy. Podawajcie też, proszę źródło informacji oraz ewentualnie swój komentarz. A skoro mówi się "złe dobrego początki" sam przedstawiam info które znalazłem.

źródło:

https://antymon.jogger.pl/?startid=200405

Witryna Dnia..

Witryna dnia pcworld: "Nowatorski i dający wiele różnych możliwości katalog stron WWW. (...) Więcej informacji : https://www.webwweb.pl/".

Mniej więcej tak nowatorski jak dmoz.org. Kolejny dziwny klon, który umrze zanim ktoś go zauważy i nic nie wniesie, ale panowie z PCWK zapchają dziurę w codziennym spamie mailowym.

mój komentarz:

Autor najwyraźniej nie był łaskaw zapoznać się bliżej z katalogiem skoro uznał go za klon. Otwarty Katalog Internetowy z dmoz'em czy jakimkolwiek innym katalogiem ma tylko tyle wspólnego że należą do tej samej grupy narzędzi wyszukiwawczych czyli systemów katalogowania. Osobiście uważam "witryny dnia" podawane przez PC World Komputer za strony dobre i godne polecenia, więc co do "zapychania dziury w spamie mailowym" jak podaje źródło wolałbym żeby wypowiedział się ktoś z PCWK.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jestem zadowolony z Waszego katalogu :!: :!:

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 2 tygodnie później...

źródło:

https://basic-systems.blogspot.com/

Bardzo przydatny w pozycjonowaniu. Warto tam dodać stronę tak samo jak do katalog.onet.pl, katalog.wp.pl czyli kanonu.

Przedewszystkim jesteśmy pewni treści wpisu gdyż nikt go nie edytuje, można dodawać własne kategorie. Warto doprowadzić do katalogu linka z własnej strony zdobywając kolejne punkty jak również wzmacniać pozycje katalogu w wyszukiwarkach a przez to własną stronę. Ciekawym elemntem jest raport który użytkownik otrzymuje na maila.

drobna uwaga:

Wprawdzie nie ingeruję w błędy ortograficzne, stylistyczne ani układ stylistyczny (zobacz dlaczego?) ale staram się aby w Katalogu nie pojawiały się wpisu których treść pisane wielkimi literami.

• 1 miesiąc temu...

Podzielę się z treścią maili jakie do tej pory dostałem, za które wszsytkim bardzo dziękuję ;) Kiedyś umieszczałem je w serwisie ale zawsze jakoś brakowało czasu aby je aktualizować.

Mam do Was małą prośbę, napewno macie konta w różnych serwisach tam, gdzie pojawiła się informacja o webwweb proszę o Wasze komentarze - sami wiecie, że nic tak dobrze nie robi jak dobre słowo zadowolonych Użytkowników ;) ;) ;)

"Bardzo podoba mi się pomysł Pańskiego katalogu, a zwłaszcza możliwośc wprowadzania do niego własnych podkategorii i umieszczania informacji o firmie w nieograniczonej ich liczbie."

"Bardzo ciekawy projekt, z licznymi i nowatorskimi rozwiązaniami.

Polski Internet potrzebuje tego typu przedsięwzięć."

i nawet pojawił się wtedy news na webinside - zapraszam do jego komentowania ;)

"Głównym atutem katalogu jest to, że zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą samodzielnie decydować o tym, czy jego wpis pojawi się w jednym miejscu katalogu, ale na wysokiej pozycji, czy w dwudziestu (i więcej) na niższych. Co ważne, jeśli nie znajdziecie na łamach serwisu odpowiadającej wam kategorii tematycznej - możecie ją w łatwy sposób stworzyć..."

tak pisali przy okazji Witryna Dnia - za komentarze bardzo dziękuję i proszę o jeszcze :P

"gratuluje pomysłu. Idealny disein, prosta nieskomplikowana rejestracja, bezpłatne korzystanie z serwisu z pewnoscią sciągną duze grono użytkowników"

"Gratuluje stworzenia tak łatwego w obsłudze, a zarazem bogatego w możliwości katalogu, który w znaczący sposób poprawia oblicze polskiego internetu. Aby przyszłość obfitowała w tak świeże i nowatorskie pomysły"

"Pierwszy raz spotykam sie z takim pomyslem, Panie Piotrze, respekt, jestem przekonany o szybkim rozwoju Panskiego Katalogu i zycze dalszych, tak samo doskonalych i nowatorskich pomyslow."

"Bardzo ciekawy pomysł, który dzięki włożonej pracy i odrobinie

szczęścia może stać się użytecznym narzędziem."

"Gratuluje wspaniałego pomysłu, jest to nowatorskie rozwiazanie ale wierze że wielu webmasterów pójdzie w Pana ślady, gdyż jest to świeże i bardzo ciekawe podejście do stworzenia katalogu stron internetowych. Myslę, że obecna forma katalogu zapewni Panu dużą ogladalnośc serwisu a odwiedzającym da bardzo dobre źródło szukanych informacji."

"Solidna robota ! Myślę że ten katalog będzie często odwiedzany i zapewne urośnie do pokaźnych rozmiarów. Pomysł z dodawaniem własnych kategorii jest naprawdę ciekawy i przydatny"

"...moim zdaniem nikomu nie jest potrzebny kolejny katalog stron. Nie ważne czy jest otwarty, zamknięty i jak bardzo nowatorski - i tak nie ma szans z katalogami i wyszukiwarkami dużych portali (o Google nie wspominając!)..."

--- nikomu? :shock:

"Otwarty Katalog internetowy to bardzo nowtorski i dobry pomysł, umożliwia użytkownikom tworzyć go tak jak tylko chcą. Punkty to także dobry pomysł"

"Gratulacje za wykonanie i co najważniejsze za świetny nowatorski pomysł, który daje użytkownikom możliwość promowania tego, na czym im najbardziej zależy."

"nawet palcem nie kiwne, aby tu sie rejestrowac lub cokolwiek robic. tylko raz tu zajrzalem i adieu..."

--- nie wiem tylko skąd aż taka niechęć? :shock:

"Ogólnie projekt Otwartego Katalogu Internetowego mi się podoba, szczególnie, że nie widzę na stronach żadnych reklam, tylko samą informację. Prawdopodobnie w przyszłości skorzystam z rejestrajci i dodam w katalogu własną stronę. Czytając te negatywne opinie, że projekt umrze zamin ktoś go zauważy i nic nie wniesie do polskiego internetu proponuję abyś poszukał dla projektu patrona medialnego który będzie sprawował pieczę nad tym aby mógł on się swobodnie rozwijać, oczywiście we właściwym kierunku, jak zapewniasz dla Internautów i z myślą o nich."

--- trochę napisałem próźb o objęcie patronatu medialnego... ale nic z tego nie wyszło, trudno.

"W imieniu całej redakcji dva sredecznie gratuluje pomysłu i wykonania. Nasz mały Poslki DMOZ :)"

"Tworzy Pan niesamowitą rzecz."

Padlo też kilka postów na różnych forach dyskusyjnych, miło mi będzie jeśli zostawicie tam jakieś odpowiedzi :P

- jadka na forum di

- php.pl

- mocny

- płatny cneb

- searchengines

Ponawiam też prośbę - piszcie kiedy znajdziecie coś zarówno fajnego, jak i krytykującego Otwarty Katalog Internetowy ;)

• 1 miesiąc temu...
Dobrze by bylo gdyby kolejnosc byla inna
:twisted:

Niestety wśród biznessmanów na forum cneb totalna klapa. Po zostawieniu tam postu naprawdę liczyłem się z tragicznymi recenzjami jednak brak jakiejkolwiek odpowiedzi na post przez prawie 6 miesięcy mnie powala :shock:

Od 15.08.2004 jestem użytkownikie Bezpłatnego Katalogu.

po kilku dniach otzymałem skrypt i dodałem kopię katalogu na stronie

https://www.katalog.bps-pc.com

na dzień dzisiejszy moje strony w GOOGLE posiadają w pagerank:3

a wszystko to zasługa Bezpłatnego Katalogu

Z góry dziękuję Piotrowi =D>

Z góry dziękuję Piotrowi

:) z góry to ja Tobie dziękuje za umieszczenie na innych Twoich stronach maleńkiego linku Katalog Stron ;)

A już poważnie to muszę Ci powiedzieć, że mógłbyś wzmocnić swoją kopię kilkoma linkami z zewnątrz oraz zacząć ją poważnie wykorzysywać dla własnych potrzeb... tzn. mógłbyś zrobić sobie jakiś panel sterowania z lewej i wsadzić tam reklamy (lub linki) oczywiście własne... ;)

• 5 tygodni później...

w sumie jest to najlepszy katalog w sieci...

ale... mam pewne "ale"...

jego zalety sa w pewnym sensie wadami...

nie podoba mi sie ze trzeba sie rejestrowac...

nie mozna szybko dodac np 3 rozych stron...

bo trzeba miec trzy rozna konta mailowe :shock: ...

a to jest problem. System zanim zarejstruje uzytkownika sprawdza

czy nie ma danego adresu maila w bazie danych.

Moim zdaniem powinna byc dodatkowa opcja dodawania bez rejestracji,

bez zbierania punktow - wpis by sie pojawial po akceptacji

przez moderatora z jednym pkt na koncie (czyli na dole wynikow).

Po za tym katalog jest tak jak napisalem najlepszy w polskiej sieci i

jednym z lepszych jakie widzialem... a na swojej liscie mam

juz niecale 300 katalogow :].

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

E.. czyżby coś zniknęlo z katalogu ? :-)

"

witaj zymen

edytuj swój profil / wyloguj

organizuj ulubione

zarządzanie wpisem

# Pisanie programów na zamówienie #

Galeria

szczegóły / edytuj / usun

Krotoszyn - nieoficjalna strona miasta

Zduny - Nieoficjalna strona miasta

stwórz kolejny wpis

"

A stwórz kolejny wpis ? ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności