Skocz do zawartości

Ilość reklam adsense ?

Seo.Uczniak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

z instrukcji google odnośnie Adsense można dowiedzieć się że:

Aktualnie na każdej stronie AdSense wydawcy mogą umieścić:

• maks. trzy jednostki AdSense dla treści,

• maks. trzy jednostki linków,

• maks. dwa pola wyszukiwania.

Piszę, bo chciałbym się dowiedzieć czy w informacji powyżej mowa o wszystkich tych linkach na jednej stronie? Czyli np. na stronie głównej mogę mieć:

Jednostki dla treści, czyli banery?

Np.

1 x 728 na 90

1 x 300 na 250

1 x 120 na 600

oraz 3 jednostki linków, w moim przypadku byłyby to dwie jednostki linków na głównej w sidebar oraz jeszcze jedna w postach pod treścią.

Np.

2 x 300 na 250

1 x 468 na 60 albo 728 na 90

oraz 2 reklamy jako pola do wyszukiwania (mowa tutaj o wyszukiwaniu w google, czyli search, w którym użytkownik szuka czegoś i jest przekierowany do wyszukiwań z mojej strony?).

Czyli razem 8 reklam na jednej stronie, czy tylko np. 3? Wydawało mi się, że kiedyś można było mieć 3 reklamy (na przykład takie, jakie podałem na początku). Dlatego, jestem lekko zdziwiony?

Pozdrawiam,

Uczniak

Dzięki za szybką reakcje,

A co myślisz/myślicie o takim zestawieniu:

1. 728 x 90, 300 x 250 oraz 120 x 600 oraz jednostki linków 2 x 120 x 90 bez pola wyszukiwania - strona główna

2. To samo plus 468 x 15 i też bez pola wyszukiwania - w poście.

???

A jeżeli strona zostanie potraktowana jak MFA, to dostane odrazu bana na adsense czy może jakieś upomnienie albo coś takiego?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności