Skocz do zawartości

Czy to RPM jest (za) wysokie?

Matif

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dodałem reklamy adsense na mojej stronie. Ruch jest w sumie ok. 80% z polski, a pozostałe to "reszta świata".
Pierwszego dnia, moja strona wygenerowała: RPM: 7,54 zł
Od północy, do teraz mam RPM: 29,00 zł, ale pewnie spadnie jutro rano troche.

Czy to jest wysoki RPM? Czy dosyć naturalny? Wiele czytałem, że adsense lubi zablokować konto, i troche się tego boje.
Co do łamania regulaminu, to raczej go nie łamie, a w każdym razie w żaden sposób nie nabijam sobie kliknięć.

Forum King of Avalon - kingofavalon.pl

Wczoraj dodałem reklamy adsense na mojej stronie. Ruch jest w sumie ok. 80% z polski, a pozostałe to "reszta świata".

Pierwszego dnia, moja strona wygenerowała: RPM: 7,54 zł

Od północy, do teraz mam RPM: 29,00 zł, ale pewnie spadnie jutro rano troche.

Czy to jest wysoki RPM? Czy dosyć naturalny? Wiele czytałem, że adsense lubi zablokować konto, i troche się tego boje.

Co do łamania regulaminu, to raczej go nie łamie, a w każdym razie w żaden sposób nie nabijam sobie kliknięć.

Jeśli reklamy rozmieszczone są zgodnie z regulaminem AS (brak przypadkowych kliknięć oraz namawiania do klików) to nie masz się czego obawiać.

Strona w sumie bez treści, coś typu "przekierowanie pomiędzy jedną, a drugą stroną" No nic, poczekam do pierwszego minimum, jeśli wypłacą, to już raczej później będzie wszystko w porządku?

Bes treści, przekierowywanie? I Ty na tym chcesz zarabiać gruby szmal?

Rozumiałbym gdyby to było coś w stylu portalu obrazkowego, ale nie widzę tego, a już wiem, że to nic specjalnego i ocierającego się o margines stron spełniających wymagania programu adsense.

To jest coś tego typu, jak czasem na forach po wejściu w link wyskakuje "jeśli chcesz opuścić stronę, i przejść na "https://" kliknij ZATWIERDŹ"
I tam jest reklama.

Ale mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego moje zarobki nie trafiają do "Moje Saldo" ?

Uczestniczę w adsense 3 dzień, i uzupełniło mi statystyki:

Dzisiaj do tej pory / wczoraj / ostatnie 7 dni / ostatnie 28 dni
Ale do "Aktualne Saldo" nie dodało ani grosza...

To jest coś tego typu, jak czasem na forach po wejściu w link wyskakuje "jeśli chcesz opuścić stronę, i przejść na "https://" kliknij ZATWIERDŹ"

I tam jest reklama.

Ale mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego moje zarobki nie trafiają do "Moje Saldo" ?

Saldo pojawia się raz w miesiącu - po zakończeniu całego miesiąca Twoje zarobki są jeszcze raz weryfikowane, przeliczane i dopiero wtedy trafiają na saldo - z salda dopiero idzie wypłata.

I tam jest reklama.

Wydawcy AdSense są zobowiązani do przestrzegania dotyczących jakości wskazówek dla webmasterów.

• Należy unikać stron przejściowych (ang. doorway), tworzonych wyłącznie dla wyszukiwarek, a także wszelkich innych witryn, które generują jedynie pliki cookie, np. programów stowarzyszeniowych zawierających minimalną ilość oryginalnej treści lub niezawierających jej wcale.

Generalnie to na forach tam gdzie jest tylko jakiś komunikat to nie powinno być reklam adsense. W wielu przypadkach jest to trudne do zrealizowania dla początkujących małych wydawców więc one tam są, ale w wielu miejscach reklam nie powinno być.

W ogóle się zastanawiam skoro zarabiasz od 3 dni do jak zaakceptowali Twoją stronkę? W ogóle też zastanawiam się co wykminiłeś, ale raczej nic dochodowego to nie będzie.

Może pokaż tę stronkę ludzie to ocenią, jak 99% powie Ci odpuść sobie to pomyślisz o czymś innym bo tak to w życiu jest, że nawet Google musi co jakiś czas aby postraszyć innych dać przykład, że cały czas patrzy na poczynania adsensowiczów wiec rozdaje co jakiś czas nominacje do banana, a że woli oszczędzić tych co się jakoś starają to nominuje tych co już przesadzają, a jedynie o czym myślą to jak łatwym sposobem wyciągnąć kasę.

Zrobisz jak będziesz chciał możesz pokazać to co masz, albo poczekać dwa, 3, a nawet 12 miesięcy i jak uzbiera się te 70€ dowiedzieć, że że jednak Google zablokowało Twoją witrynę i Twoje konto.

Poowdzenia.

I tam jest reklama.

Wydawcy AdSense są zobowiązani do przestrzegania dotyczących jakości wskazówek dla webmasterów.

• Należy unikać stron przejściowych (ang. doorway), tworzonych wyłącznie dla wyszukiwarek, a także wszelkich innych witryn, które generują jedynie pliki cookie, np. programów stowarzyszeniowych zawierających minimalną ilość oryginalnej treści lub niezawierających jej wcale.

Generalnie to na forach tam gdzie jest tylko jakiś komunikat to nie powinno być reklam adsense. W wielu przypadkach jest to trudne do zrealizowania dla początkujących małych wydawców więc one tam są, ale w wielu miejscach reklam nie powinno być.

W ogóle się zastanawiam skoro zarabiasz od 3 dni do jak zaakceptowali Twoją stronkę? W ogóle też zastanawiam się co wykminiłeś, ale raczej nic dochodowego to nie będzie.

Może pokaż tę stronkę ludzie to ocenią, jak 99% powie Ci odpuść sobie to pomyślisz o czymś innym bo tak to w życiu jest, że nawet Google musi co jakiś czas aby postraszyć innych dać przykład, że cały czas patrzy na poczynania adsensowiczów wiec rozdaje co jakiś czas nominacje do banana, a że woli oszczędzić tych co się jakoś starają to nominuje tych co już przesadzają, a jedynie o czym myślą to jak łatwym sposobem wyciągnąć kasę.

Zrobisz jak będziesz chciał możesz pokazać to co masz, albo poczekać dwa, 3, a nawet 12 miesięcy i jak uzbiera się te 70€ dowiedzieć, że że jednak Google zablokowało Twoją witrynę i Twoje konto.

Poowdzenia.

Wczoraj: 21,96 zł

Więc raczej do minimum dojdę szybko.

Konto adsense miałem już dawno, i nazbierane tam 120zł.

Myślę, że nic nie stracę, czekając te 10dni na dozbieranie minimum. A skoro i tak jest już nazbierane ponad 50% do wypłaty, to warto spróbować :)

W każdym razie, dziękuję za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności