Skocz do zawartości

Finanse Google

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Google w 2015 roku trochę przypomina Microsoft z lat 2000. – to firma przynosząca ogromne zyski i z trudem wprowadzająca innowacje dotyczące podstawowego produktu. Jeśli nie zostaną podjęte jakieś działania, to prawdopodobnie nastąpią rozpaczliwe próby ratowania i niezadowolenie, jakie dobrze znają długoletni pracownicy giganta oprogramowania z Redmond w stanie Waszyngton.

Znaczy się są w czarnej (_!_) a lemingom wydaje się, że jest zupełnie na odwrót..

Pewnie się podniosą, ale to chyba właściwy moment na wejście na rynek wyszukiwarek jakiejś porządnej konkurencji.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie należy się cieszyć przedwcześnie ze słabnącej kondycji finansowej google. Możemy być pewni, że idioci nie zarządzają korporacją. Na pewno juz przygotowano rozwiązania problemu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Szlaf podobnie mówiono o NOKII.. gdyby nie Microsoft już by o nich zapomniano.

Każdą, nawet największą firmę można zarżnąć na różne sposoby - jednym z nich jest "przespanie zmian".

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Każdą, nawet największą firmę można zarżnąć na różne sposoby

Owszem, jednak wspomniany Microsoft nie dał się zarżnąć. Zmienili swoją koncepcję biznesową co dało wzrost zadowolenia klientów i większą kasę. Nokia przespała to fakt.

Google jest firmą innowacyjną. Do tej pory kreowali rzeczywistość internetową i nie tylko. Mają w swoim portfolio dużo ciekawych kasków. Na pewno wykorzystają swój potencjał.

@up Nokia też była innowacyjna :) swego czasu..

No ale nie ma co wróżyć z fusów - pożyjemy, zobaczymy ;)

Google wstrzymuje sprzedaż i produkcję Google glass, oficjalnie projekt może będzie kontynuowany.

Wynik analiz prawników specjalizujących się w "prywatności" ;) . Przewiduję, że spróbują rozwijać produkt w kierunku militarnym , o ile już za to się nie zabrali ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czy ktoś może to wyjaśnić?

I tak jak dzieje się zawsze, technologia dokonała po raz kolejny sejsmicznego przewrotu i to pod samym nosem Google – dzięki mobilnej technologii komputerowej, aplikacjom i portalom społecznościowym. Google nie zareagowała skutecznie na te trendy, więc nie była innowacyjna, kiedy miało to znaczenie.

Co autorka miała na myśli? O jakie przegapienie trendów chodzi?

Sam artykuł wygląda jakby pisany na zlecenie Microsoftu...

Mnie się wydaje, że właśnie o społecznościówki chodzi i konkurencję w postaci FB z którą Google nawet nie ma co konkurować, co widać po ich gó**o+ z którego praktycznie nikt nie korzysta (a teoretycznie każdy jest zmuszany, chociażby na YT bodajże).

Ale sama teoria o upadku Google jest daleka od prawdy. Dalej są właścicielami największej wyszukiwarki (USA + Europa), dalej współtworzą najpopularniejszy system operacyjny na smartphony (zgarniając pewnie prowizje za każdą sprzedaż w sklepie), tworzą wiele innowacyjnych technologii, są zaangażowani na przykład w samochody sterowane przez roboty, które już od jakiegoś czasu działają i gdzieniegdzie są dopuszczone do ruchu (Kalifornia i Japonia bodajże?), Google Glass też może okazać się strzałem w dziesiątkę, ale oglądając różne testy tej pierwszej wersji widać, że mają wiele do dopracowania, ale sama technologia na pewno ma przyszłość - i to niekoniecznie tylko w stricte rozrywkowym sensie, ale również uważam, że mogą bardzo przysłużyć się np. programistom (otwarta dokumentacja w okularze) i wielu, wielu innym profesjom.

To nie taki kolos na glinianych nogach, jak niektórzy chcieliby go widzieć, ale potężna korporacja, która rozwija wiele technologii, a ostatnio bodajże również w branżę farmaceutyczną wchodzą, w której też pieniądze praktycznie leżą na ziemi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności