Latarnik2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dzień dobry, Będę wdzięczny za ewentualne informacje bądź nakierowanie na odpowiedzi...: - wg regulaminu AdSense mogą na jednej stronie występować trzy jednostki reklamowe, pytanie czy opis trzy jednostki reklamowe dotyczą "wszystkich reklam" czy tylko AdSense? zastanawiam się czy mógłbym umieścić na stronie czwartą jednostkę reklamową ale z własnymi reklamami a nie pochodzącymi z Google? - drugie pytanie - jak wycenić reklamy na stronie? czy są jakieś wzory, kalkulatory - np: w zależności od ilości odsłon danej strony/podstrony + ewentualnie w zależności od wielkości jednostki reklamowej? Nurtuje mnie kwestia jak wycenić reklamę (aby nie przestrzelić się kwotowo a także nie podać za niskiej stawki, plus jak wyliczyć kwotę dla większego i mniejszego bannera oraz ewentualnie od jego umiejscowienia (góra, dół, bok etc.) będę wdzięczny za wskazówki... przeszukuję sieć ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Latarnik2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dzięki za respons! i za jpg. Rzecz oczywista że nie chcę zasypać strony toną reklam i potem dostać bana Oprócz standardowych reklam chciałbym zastosować okno pop-up które będzie wyświetlane w ramach jakichś "akcji specjalnych" - no dajmy na to niech będzie WOŚP albo reklama jakiegoś wydarzenia... Popularność... no i tu walę głową w ścianę bo... powiedzmy że odsłon miesięcznie mam na jakieś 60 tysięcy. Codziennie wchodzi od 1000 do 2000 userów. Jak wyliczyć koszt przy takich statystykach dla bannera np: 728x90 a jak dla 468x60 czy szerokiego wieżowca. Inna sprawa to już podstrony itd. Mam konto na DFP i około 20 różnych jednostek reklamowych - strona główna i podstrony. Chcę zrobić cennik poszczególnych reklam tylko chwilowo się zawiesiłem jak... I czy lepiej stawkę ustalać za CPM czy może za okres np: tygodnie. Bo różnie może być z tymi CPC - kiedyś testowo uruchomiłem taką kampanię - i owszem wyświetleń było chyba 100.000 ale kliknięć z 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Convertiser Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na temat banów w AdSense – zdarza się że strona przestrzega wszystkich zasad "ale zarabia za dużo" i dostaje bana. W komunikacji z Google pokazuje się strony które łamią ich regulamin i nic – jednym wolno, drugim nie. Nie(potwierdzona) lektura do przeczytania: zdnet.com /article/adsense-leaker-rebuts-googles-denial-claims-to-hold-proof/ Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1313 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A jaka powinna być taka rozsądna ilość reklam na stronie? Plus minus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.