Skocz do zawartości

Link sponsorowany

M@Ster

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma możliwości zakupu i nie masz na to wpływu.

Kiedyś testowałem i dawałem nawet 10 zł za klik i i tak nie wskoczyło to w te miejsca.

Gdzies w G. pisało, że jest to pewnego rodzaju bonus przyznawany za wysokie CTR. Pewnie się to jeszcze łaczy z długim okresem wyświetlania i wysokością miesiecznego budżetu. Ale tego na 100% nie wie mikt prócz G.

Mi sie przytrafilo byc ponad wynikami ale tak jak wczesniej pisal Kadzielawski, budzet ustawilem masakryczny i max za klik tez. Po takich niedlugich doswiadczeniach z google adwords stwierdzilem ze te pieniadze lepiej jest zainwestowac w pozycjonowanie. Jeszcze nie zainwestowalem ale stwierdzic stwierdzilem:)

Genealnie jezeli dysponujesz "uczciwym" budzetem na linki to nie mam najmniejszego problemu.. obecnie mam kampanie za ktore place od 0,3 do 3 PLN za klika, wszystkie sa na niebieskim polu.

Niebieski pasek ma swoje ogromne plusy.. CTR skacze w gore bardzo mocno, ma tez jednak swojego minusa.. koszt reklamy jest czasem astronomiczny..

generalnie rowniez polecam pozycjonowanie;)

f.

f.

generalnie rowniez polecam pozycjonowanie;)

f.

Oczywiście, ale jeśli klient tydzień temu załozyl stronę i chce mieć jakakolwiek oglądalnośći w nastepnym tygodniu to...

I tu są potrzebne linki sponsorowane.

Oczywiście w prespektywie czasu należałoby się pozycjonować, ale z drugiej strony co sie stanie jeśli wszyscy będa się pozycjonować? W którym momencie pozycjnowanie przyjmie niezdrową powszechność. Kiedyś to nastąpi a wtedy znów ... Linki sponsorowane.

Wszystko zależy od odpowiednio wysokiego CTR. Zauważyłem, że jeżeli jest ono na poziomie ok. 4,5% reklama pojawia się na niebieskim pasku nad wynikami. Zalezy to penie tez od wyników konkurencji. Pozdro

Niestety nie. Prowadzę trochę linkow i nawet jesli sa na poziomie CTR 7-8% to nie wchodzą na górne pole. Konkurencja z linkow tez nie ma tam umieszczonych wyników.

Moja strona cały czas jest ponad wynikami. Kliki za 20 groszy, budżet dzienny około 10 zł. Fraza: proxy :D Strona w adwords około tygodnia.

Jak długo już masz tą reklame?

Jaki miałeś CTR przed przeskokiem na górny pasek?

Możesz zdradzić? :P

Wszystko zależy od odpowiednio wysokiego CTR. Zauważyłem, że jeżeli jest ono na poziomie ok. 4,5% reklama pojawia się na niebieskim pasku nad wynikami. Zalezy to penie tez od wyników konkurencji. Pozdro

Niestety nie. Prowadzę trochę linkow i nawet jesli sa na poziomie CTR 7-8% to nie wchodzą na górne pole. Konkurencja z linkow tez nie ma tam umieszczonych wyników.

Moja strona cały czas jest ponad wynikami. Kliki za 20 groszy, budżet dzienny około 10 zł. Fraza: proxy ;) Strona w adwords około tygodnia.

Jak długo już masz tą reklame?

Jaki miałeś CTR przed przeskokiem na górny pasek?

Możesz zdradzić? ;)

Ja mam reklame od poczatku roku, 5.40CTR i 30zl na dzien (ale nie wiecej klikaja jak 10-20zl) i mam zawsze na niebieskim. Troche to drogie... Akurat zmienilem tekst reklamy i reklama znikla z niebieskiego pola, teraz boje sie cokolwiek tam zmieniac :(

ale fakt ze dojdzie do tego ze kazdy bedzie mial reklame, kazdy SEO bedzie robil i co bedzie?? Kuzwa komar mnie uwalil ;( to tak OT :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności