Skocz do zawartości

Pozycjonowanie się w mapach google

tobiasz22

Rekomendowane odpowiedzi

hej

pozycjonuję stronę z branży usługowej. strona na głównie hasło jest w top 1 - 2 czyli doskonały wynik. Niestety na mapach google wyświetlanych na stronie główniej i oznaczonych literkami od A do F mojej strony nie ma, za to znajdują się tam jakieś podrzędne strony, których nie ma nawet w top10 w naturalnych wynikach wyszukiwania.
Po wejściu bezpośrednio na mapy google nazwa firmy pojawia się dopiero po jednokrotnym przybliżeniu (czyli przybliżeniu o jeden poziom)

Aktualnie moja strona ma tylo 3 komentarze na mapach google ale opracuję, by było ich więcej
w katalogach gdzie się dało podawałem adres w takim samym formacie jak na stronie

firma jest zindeksowana na zumi, targeo itp

na stronie www jest odnośnik do map google

na mapach google strona jest poprawnie skonfigurowana, oznaczona jako firma z odpowiedniej branzy itd

co jeszcze mogę robić?
czy są jakieś specjalne katalogi, strony do pozycjonowania adresu firmy i pozycjonowania widoczności na mapach?

jak masz takie pozycje to uważaj, bo to jest granat :) Na twoim miejscu - a wnioskuję, że jesteś początkujący - lepiej pilnowałbym tego co mam;

Zwróć uwagę jaka ilość stron konkurencji wyświetla się w mapach i jednocześnie w wynikach organicznych? Czy mam rację, że zdecydowana mniejszość? ;)

Są myki, żeby być i tu i tu (a przynajmniej znacznie zwiększa się na to szanse) , ale pisać gotowych przepisów nie będę - poza tym w zdecydowanej większości wystarczy być spostrzegawczym przeglądając serpy, i można już zacząć kombinować;

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

ja nie mam żadnego komentarza, żadnego zumi czy targeo i mam top 1 w mapach od dłuższego czasu.

No dobrze, ale jaka jest konkurencja? Jeżeli masz inne techniki podaj na forum. Od tego ono przecież jest, aby się dzielić.

fraza dość konkurencyjna - jak znajomy prosił kilka firm o wycenę top 5 to ceny od 500 do 800 PLN, ok 10-12 adwordsów

pytanko: czy należy dodawać w stopce na każdej podstronie strony wizytowki pozycjonowanej dla lokalnej firmy pelny adres otagowany mikroformatami?

z jednej strony adres powinien byc na kazdej stronie

z drugiej google nie bierze pod uwage takich samych tresci publiikowanych w wielu miejscach tej samej strony internetowej

to jak jest z tym adresem w stopce? warto czy nie?

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności