Skocz do zawartości

Google już kara za brak stony mobilnej

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wiecie, że trolla karmimy? :)

Może urośnie do rozmiarów swojego samochodu, którego wielkością tak lubi się chwalić.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Z zamieszczonej :

Wyszukiwarka Google nie rozpozna tych stron jako przyjaznych dla urządzeń mobilnych, co wpłynie na ich wyświetlanie przez użytkowników smartfonów i pozycję w wynikach wyszukiwania.

Wiec z tego wynika, że tyczy to userów wchodzących do G z urządzeń mobilnych. Poza tym potencjalną responsywność określa jeden meta tag i nie sądzę by G faktycznie renderowało cały kod css + javascript "by się przekonać" ja w istocie wygląda strona. Ale to ostatnie, to stricte moje IMHO....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dla niektórych Panów nie będących w temacie pozyskiwania ruchu jestem winny wyjaśnienie ale to najlepiej na przykładzie.

Przeszło tydzień temu ukazała się niemal ta sama informacja na innym blogu, tylko nie odniosła żadnego skutku nie otrzymała żadnego komentarza. Gdzie można powiedzieć ów blog ma bardzo duża ilość odbiorców

7d2c3f7629e10.jpg

Moja witryna soparty.net w Google ma filtra bodajże od 5 lat czyli praktycznie ruch z Google jest zerowy, skupiłem się na pozyskaniu ruchy z wszyskich innych źródeł olewając Google. Zapodając informacje w ten sposób w jeden dzień osiągnąłem następujacy wynik.

a415b0dd5157b.jpg

Nie zależnie od tego czy słowa "kara" jest użyte prawidłowo to cel został osiągnięty informacja dotarła i została rozpowszechniona poprzez inne kanały

A teraz Panowie możemy porozmawiać czy użycie słowa "kara" było prawidłowe czy nie ?

Marketing internetowy dla firm

No i nadszedł ten dzień w którym Google już oficjalnie oznajmiło że kara strony za brak wersji responsywnej RWD https://seoparty.net/google-obniza-juz-strony-nie-moblilne/

No nie bałdzo. Po pierwsze, nadszedł tylko dzień, w którym Xann się z tym tematem obudził, bo sprawa jest znana od dobrego roku. Od roku też przynajmniej forsuje się trend, aby się z tego "usilnie szkolić" (z czego tu się k... szkolić?! trzeba zrobić wersję dla mobilków i tyle).

Po drugie bzdurą jest, jakoby G generalnie "karało strony za brak wersji responsywnej". Po prostu strony bez wersji dla urządzeń mobilnych będą słabiej oceniane w wynikach wyszukiwania NA URZĄDZENIACH MOBILNYCH.

Oczywiście powód do szkoleń dobry jak każdy inny, a że jeden z głupszych, to już inna sprawa.

edit: literówka

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

....

No nie bałdzo. Po pierwsze, nadszedł tylko dzień, w którym Xann się z tym tematem obudził, bo sprawa jest znana od dobrego roku. ....

Kolega nie jest w temacie ale to nic, pierwsza wzmianka o tym z mojej strony była w czerwcu zeszłego roku Google bedzie karac za strony nieresponsywne i wystarczyło poczekać niecały rok żeby się doczekać się komunikatu o tym od Google

....Po prostu strony bez wersji dla urządzeń mobilnych będą słabiej oceniane w wynikach wyszukiwania NA URZĄDZENIACH MOBILNYCH.

Będą słabiej oceniane ?????? Przez kogo ???

Będą słabiej oceniane ?????? Przez kogo ???

Głównie przez prowadzących szkolenia, ew. przez wykonujących wersje mobilne.

Napiszę jak Leszkowy z budowy - "załanczasz" komputer, klikasz na pulpicie takie duże niebieskie "e", albo rudego szczura zwiniętego dookoła piłki i wpisujesz google.pl. Jak robisz to z pc-ta albo laptopa, to jedech ch.., ale jak miziasz telefon, albo świecącą tabliczkę, to zadając googlowi pytanie, najpierw wyrzuci Ci wyniki ze stronami w wersjach mobilnych. Reszta będzie stała w kolejce, aż zaczną się pokazywać zupełne śmieci. Comprende compañero?

Dla niektórych Panów nie będących w temacie pozyskiwania ruchu

Ruch to nie problem. Można pozyskać bardzo duży ruch w kilka dni np. z Indii, Chin. Teraz fajnie chodzi Brazylia. Tylko co z tego. Podobnie z Twoim ruchem.

Moja witryna soparty.net w Google ma filtra bodajże od 5 lat czyli praktycznie ruch z Google jest zerowy, skupiłem się na pozyskaniu ruchy z wszyskich innych źródeł olewając Google.

Zapewne przedstawisz to jako kejs na swoim szkoleniu. :)

A teraz Panowie możemy porozmawiać czy użycie słowa "kara" było prawidłowe czy nie ?

Oczywiście, że nie było prawidłe. Po pierwsze nie potrafisz zdobywać ruchu, po drugie piszesz głupoty na swoim blogu. Prawdopodobnie większość akcji pod tym artykułem zrobili Twoi koledzy z kółka wzajemnej adoracji.

Twój blog to zwykły zafiltrowany precel. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

... Prawdopodobnie większość akcji pod tym artykułem zrobili Twoi koledzy z kółka wzajemnej adoracji....

Prawdopodobnie masz racje i ?

Twój blog to zwykły zafiltrowany precel. :)

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale każdy wordpress to precel :)

Po prostu strony bez wersji dla urządzeń mobilnych będą słabiej oceniane w wynikach wyszukiwania NA URZĄDZENIACH MOBILNYCH.
Nie oceniane tylko teoretycznie wyświetlane na dalszych pozycjach w SERP.

Od roku też przynajmniej forsuje się trend, aby się z tego "usilnie szkolić" (z czego tu się k... szkolić?! trzeba zrobić wersję dla mobilków i tyle).
Masz z tym jakiś problem. Czy ktoś cię zmusza do szkoleń Xana i w ogóle czytania postów Xana ?

Oczywiście powód do szkoleń dobry jak każdy inny, a że jeden z głupszych, to już inna sprawa.
To jest twój post, bo tematyka wyglądu strony dla urządzeń mobilnych strony jest bardzo ważna, ale dla ciebie może być i " jeden z głupszych"... żyjemy w "wolnym świecie" :pada:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sensacja. atrakcja, rewelacja !!!

Właśnie się dowiedziałem, że wyszukiwarka Google jest jednym wielkim systemem karzącym a ponad 90% Polaków to masochiści ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Po prostu strony bez wersji dla urządzeń mobilnych będą słabiej oceniane w wynikach wyszukiwania NA URZĄDZENIACH MOBILNYCH.

Nie oceniane tylko teoretycznie wyświetlane na dalszych pozycjach w SERP.

O to mi chodziło.

Od roku też przynajmniej forsuje się trend, aby się z tego "usilnie szkolić" (z czego tu się k... szkolić?! trzeba zrobić wersję dla mobilków i tyle).

Masz z tym jakiś problem. Czy ktoś cię zmusza do szkoleń Xana i w ogóle czytania postów Xana ?

W ogóle. Uwielbiam czytać jego posty i się do nich odnosić. W przeciwieństwie do stron, które nie oferują interaktywności, to jest FORUM i służy do wymiany zdań i wolnej dyskusji. Masz z tym jakiś problem?

To jest twój post, bo tematyka wyglądu strony dla urządzeń mobilnych strony jest bardzo ważna, ale dla ciebie może być i " jeden z głupszych"... żyjemy w "wolnym świecie" :pada:

Tak to jest mój post, a tamten to był post Xanna. Jest to post ubijający pianę na temat tego, jak to ważne jest posiadanie wersji mobilnej strony. Tyle, że to obecnie podstawy i rzecz absolutnie oczywista, a objawieniem jest najwyraźniej tylko dla Xanna, no i Ciebie. Widzisz, skoro dla większości to zwykła tautologia, nie dziw się, że przynajmniej od części z tej większości się o tym dowiesz.

to jest FORUM i służy do wymiany zdań i wolnej dyskusji. Masz z tym jakiś problem?
Wiec się zachowuj jak na forum. Pisz merytorycznie i z argumentami. Pisanie, że ktoś /coś jest "głupsze" nie jest na miejscu zwłaszcza, że nie tobie to oceniać. :glaszcze:

Wiec się zachowuj jak na forum. Pisz merytorycznie i z argumentami. Pisanie, że ktoś /coś jest "głupsze" nie jest na miejscu zwłaszcza, że nie tobie to oceniać. :glaszcze:

Zauważ, że nie robisz nic innego. Czepiasz się mojej wypowiedzi, nie odnosząc się specjalnie do tematyki wątku (choć uważam, że to wręcz w przeciwieństwie do mnie). Jeśli natomiast kogokolwiek słowo "głupsze" obraża, przepraszam, nie było to moją intencją :piwo:

Edit: A jeszcze tak odnośnie tematu wątku: Kara Mustafa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności