Skocz do zawartości

Co Was skłania do aktywności na forum?

zonic

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam takie pytanie wink.png Może trochę z tyłka wzięte, ale w końcu to piaskownica. Otóż mam forum dyskusyjne dla webmasterów (adres tutaj jest nieważny). Niedługo wrzucam nowy szablon i chciałbym nadać mu trochę świeżości od strony merytorycznej. Zastanawia mnie, co by Was skusiło do założenia konta i aktywności na takim forum? W głowie mam różne akcje promocyjne, ale nie na wszystkie jednocześnie mogę sobie pozwolić... Czy AdWords i reklama na FB ma sens? Czy lepiej wpisy sponsorowane i reklamy na blogach tematycznych?

Na próbę wystartuję też z konkursami dla aktywnych, gdzie do rozdania będzie trochę sprzętu (wysokiej jakości słuchawki, klawiatury, książki branżowe i konta hostingowe), ale też sceptycznie nastawiny jestem do tego sposobu.

Spodziewam się odpowiedzi, że forum z wysokiej jakości treścią merytoryczną samo ściągnie specjalistów... Tak wiem, ale jednak chciałbym trochę wesprzeć ten proces dodatkowymi akcjami smile.png

Jeśli już dobrnąłeś do tego momentu tekstu, to poświęć dodatkową minutę i daj znać jakie jest Twoje zdanie na ten temat wink.png

Dołącz do społeczności polskich web developerów i designerówZOSTAŃ WEB NINJA
Nowe forum modowe | hydraulik kutno

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zatrudnij - koniecznie w tej kolejnosci - Senatora, Blake'a i Xann'a. Zagwarantują Ci niezłą aktywność :D

dopisałbym czemu, ale nie chcę być oskarżony o wycieczki osobiste :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Już masz całkiem sporo userów.

Niestety, ta liczba jest z du*y. Naprawdę aktywnych jest 5-8. Większość ludzi rejestrowało się w celu pobrania pliku lub zobaczenia ukrytego kodu źródłowego.

o do linka to ok, nie mam z tym problemów.

A co z kwestią ludzi z branży? Fajnie było by ściągnąć kilku maniaków nadających na tych samych falach :)

UPDATE:

@UP

Zgaduję, że mnie nie stać na zatrudnienie kogokolwiek z nich ;)

dopisałbym czemu, ale nie chcę być oskarżony o wycieczki osobiste :P
Kuźwa dokładnie to samo chciałem napisać :D

Zapomniałeś o Szlafroku!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zastanawia mnie, co by Was skusiło do założenia konta i aktywności na takim forum? W głowie mam różne akcje promocyjne, ale nie na wszystkie jednocześnie mogę sobie pozwolić... Czy AdWords i reklama na FB ma sens? Czy lepiej wpisy sponsorowane i reklamy na blogach tematycznych?

załóż sobie kilka kont i sam się ze sobą spieraj. W końcu ktoś się wkur..i i stanie po Twojej stronie. Jak znajdziesz kilku napaleńców to już później wystarczy tylko tematy podsyłać. Ale nie zapomnij o podziękowaniu na koniec ... ludzie lubią być dowartościowani.

Zastanawia mnie, co by Was skusiło do założenia konta i aktywności na takim forum? W głowie mam różne akcje promocyjne, ale nie na wszystkie jednocześnie mogę sobie pozwolić... Czy AdWords i reklama na FB ma sens? Czy lepiej wpisy sponsorowane i reklamy na blogach tematycznych?

załóż sobie kilka kont i sam się ze sobą spieraj. W końcu ktoś się wkur..i i stanie po Twojej stronie. Jak znajdziesz kilku napaleńców to już później wystarczy tylko tematy podsyłać. Ale nie zapomnij o podziękowaniu na koniec ... ludzie lubią być dowartościowani.

To jest chyba sposób na fora ogólnotematyczne itd.

Staram się podsyłać nowiki z branży web/it/nowe technologie itd. do dyskusji, ale ta często nie zostaje podjęta.

Mam też nadzieję, że nowa odsłona forum będzie na plus i jednak przekona kogoś, że warto tutaj założyć konto i zobaczyć co się dzieje.

Ale wciąż szukam złotego środka.

Zastanawia mnie, co by Was skusiło do założenia konta i aktywności na takim forum?

Ale wciąż szukam złotego środka.

Złoty środek to co dwa tygodnie Yamazaki Single Malt Sherry Cask ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Same tematy nie wystarczą musisz zrobić coś ciekawego np. jakiegoś cms'a lub frameworka albo parę darmowych szablonów do pobrania, sam siedzę w temacie więc może zacznę korzystać z twojego forum tylko na razie analizuję czy bardziej opłaca mi się zrobić bloga.

Aha i tak szczerze od serca forum PIO przyciąga głównie hejtem bo merytorycznych dyskusji jest bardzo mało, HEJT przekłada się na niższe kliki w reklamy więc pilnuj swojego forum.

Same tematy nie wystarczą musisz zrobić coś ciekawego np. jakiegoś cms'a lub frameworka albo parę darmowych szablonów do pobrania, sam siedzę w temacie więc może zacznę korzystać z twojego forum tylko na razie analizuję czy bardziej opłaca mi się zrobić bloga.

Aha i tak szczerze od serca forum PIO przyciąga głównie hejtem bo merytorycznych dyskusji jest bardzo mało, HEJT przekłada się na niższe kliki w reklamy więc pilnuj swojego forum.

Są tam w szufladzie jakieś responsywne szablony html/css/js czy też mniejsze skrypty gotowe do pobrania.

Z tym, że sporo ludzi założy konto tylko po to, żeby je pobrać. Jak ustawie minimum 10 postów żeby umożliwic pobieranie to pojawią się spamerskie wpisy (sprawdzałem to).

Bardziej od ruchu, czy większych liczb w statystykach zależy mi na powiększeniu społeczności. Bo jest kilka osób z którymi się fajnie gada. Staram się też bonusować im aktywność i chęć pomagania innym jakimiś gadżetami typu kubki:

web_ninja.jpg

ale bywa sporo dni, gdzie pojawia się 10 nowych postów, gdzie 5 z nich to nowe oferty firm hostingowych, czy pozycjonerskich. Tak jak dzisiaj wpis o jakimś szkoleniu wspomnianego przez Was xann czy jakoś tak. 1 postowiec i nara...

ale też sceptycznie nastawiny jestem do tego sposobu

Całkiem słusznie, zrzuć to na "barki innych" i zrób subforum na którym będziesz informował o konkursach dla grafików/webmasterów jakie organizowane są za granicą ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Staram się też bonusować im aktywność i chęć pomagania innym jakimiś gadżetami typu kubki:

osobiście mam w d..ie kubki. Wolę się z kimś pokłócić /posprzeczać/wymienić poglądy. Jak wchodzę na jakieś forum to nie po kubek . Jak ludziom oferujesz "kubek" za oddanie czyjejś wiedzy to zgarniesz tylko gimbazę która wiedzy nie ma a poglądów nie posiada. Zastanów się czy ktoś się będzie udzielał na "forum dla dorosłych" za kubek .......... skoro nie po kubek tam zaglądnąłeś.

ps. jak rozkręcisz forum to kubki będziesz sprzedawał a nie rozdawał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności