Skocz do zawartości

Link Building bardziej PRO - sugestie i kilka pytań

Aramin173

Rekomendowane odpowiedzi

Profile gdzie można zostawić tylko czysty url są dobre do dywersyfikacji profilu linków, ewentualnie ściągnięcie ruchu, szału w serpach się nie zrobi koncentrując się tylko na takich linkach. BL-indexer raczej słabo indeksuje profile.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Profile gdzie można zostawić tylko czysty url są dobre do dywersyfikacji profilu linków

Tak jak każdy inny profil..

ewentualnie ściągnięcie ruchu

Ruchu raczej nie spodziewam się po profilach. Głównie są to zagraniczne serwisy.

szału w serpach się nie zrobi koncentrując się tylko na takich linkach.

Teraz jest ciężko zrobić "szał" w SERPAch bez względu na źródło linkowania. Oczywiście że linki z profili to tylko mały odsetek całego profilu linków.. ale link to link

BL-indexer raczej słabo indeksuje profile.

Coś słyszałem o 70 %, ale u mnie nie przekracza nawet 30 %. Dlatego eliminuje te adresy z listy które się nie chcą indeksować jak np. wspomniane wcześniej serwisy pokroju demoty, qwejk itp.

zakładałem multikonta

Planuję zatrudnić osoby do budowania mocnych profili tylko zastanawiam się czy ma to jakikolwiek sens...

Ja pierdziu... ale mają ludzie myślenie.

Jak chcesz zatrudniać kogoś do czegoś o czym sam nie masz najmniejszego pojęcia?

Ja się zastanawiam nad zatrudnieniem kosmonauty, ale nie wiem czy ma to jakikolwiek sens.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jedyny z parametr który w tej tabeli podpowiada o Tym że ruch może być wartościowy jest współczynnik odrzuceń.

No nie za bardzo. Jak ktoś wejdzie na stronę, przeczyta artykuł (tj. spędzi 10 minut) a później zamknie przeglądarę to GA i tak uzna to za odrzucenie - mimo, że strona okazała się przydatna. Jak sobie eventu nie ustawisz np po 3 sekundach to będziesz miał zafałszowane dane. Jedyny wartościowy wskaźnik to konwersja, ale nie każdemu chce się w GA cele ustawiać....

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

Jak chcesz zatrudniać kogoś do czegoś o czym sam nie masz najmniejszego pojęcia?

Żeby zakładać profile to trzeba mieć takie pojęcie że hoho... Każdy zdobywa linki na swój sposób i to jest jego problem czy robi to ręcznie czy automatem czy komuś zleca itd.

zakładałem multikonta

to jest jego problem czy robi to ręcznie czy automatem czy komuś zleca itd.

A co to ma wspólnego z tym, że on nie ma pojęcia cy profile w ogóle coś dają czy nie? Przecież on nie pyta się o narzędzia do automatycznego/półautomatycznego dodawania profili tylko pyta się czy one w ogóle coś dają.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jedyny z parametr który w tej tabeli podpowiada o Tym że ruch może być wartościowy jest współczynnik odrzuceń.

No nie za bardzo. Jak ktoś wejdzie na stronę, przeczyta artykuł (tj. spędzi 10 minut) a później zamknie przeglądarę to GA i tak uzna to za odrzucenie - mimo, że strona okazała się przydatna. Jak sobie eventu nie ustawisz np po 3 sekundach to będziesz miał zafałszowane dane. Jedyny wartościowy wskaźnik to konwersja, ale nie każdemu chce się w GA cele ustawiać....

Skoro określasz współczynnik odrzuceń jako wejście/wyjście to współczynnik powinien pokazywać cały czas 100%, gdyż nie da się inaczej odwiedzać strony jak wejście i wyjście ^^. Po za Tym jak się odnosiłem do tabeli i błędnego myślenia kolegi. Co więcej moim zdaniem wartości ruchu nie da się określić, gdyż można zmanipulować mało wartościowy ruch w taki sposób aby był wartościowy, wystarczy zastosować odpowiedni do sytuacji marketing(ale to już bardziej obszerniejsza rozkmina).

A według Ciebie coś dają ?

Dają dokładnie tyle samo co linki z każdego innego miejsca.

a dokładniej czym mocniejsze miejsce tym mocniejszy link z profilu, tylko że tych mocnych, niezaspamowanych miejscówek z linkami DF jest coraz mniej. Jak admin zauważa że nagle 1000 internautów z Ałtajskiego Kraju, czy USA, chce koniecznie zarejestrować swój profil na jego forum o hodowli biedronek robi się nerwowy...., a te które pozwalają bez umiaru rejestrować się każdemu i zostawiać linki, po pewnym czasie tracą power i linki przestają cokolwiek dawać, przynajmniej w mniejszych ilościach

Skoro określasz współczynnik odrzuceń jako wejście/wyjście to współczynnik powinien pokazywać cały czas 100%, gdyż nie da się inaczej odwiedzać strony jak wejście i wyjście ^^.

Mylisz się. Nie interpretuj wskaźnika odrzuceń w kontekście pojedynczej strony, tylko całej sesji. Czytając twoje zdanie zastanawiam się, czy oby na pewno wiesz jak działa GA.

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

Czytając twoje zdanie zastanawiam się, czy oby na pewno wiesz jak działa GA.

Mylisz się. Nie interpretuj wskaźnika odrzuceń w kontekście pojedynczej strony, tylko całej sesji.

^^ gad demyt. raczej się nie dogadamy, gdyż nie rozumiesz tego co piszę

najlepsze metody to takie których nie stosuje konkurencja :)

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

Czasem ruch z Fb jest bardziej wartościowy niż z G:

Qja0HOG.png

Pierwsze widzę aby ktoś określał wartościowość ruchu po czasie spędzonym na stronie. Jedyny z parametr który w tej tabeli podpowiada o Tym że ruch może być wartościowy jest współczynnik odrzuceń. A po za Tym wartościowy ruch określa się po tym, gdy określona grupa wykonuje pewną akcję na stronie( typu zakup produktów, zapisanie się na listę mailową itp.). Dopiero po wykonanej akcji można określić z jakiego źródła ruch jest bardziej wartościowy.

Współczynnik odrzuceń, sam w sobie, jest słabym wyznacznikiem jakości ruchu, ponieważ zależy od zawartości danej podstrony i zdefiniowanych celów, zarówno usera jak i właściciela serwisu. Prosty przykład - user szuka nr kontaktowego, wchodzi na stronę z serpów, a ponieważ na stronie jest stosowny nr to dzwoni i wychodzi, bo nie ma potrzeby dalej przeglądać serwisu. User znalazł co chciał, konwersja (kontakt tel) zrealizowana, współczynnik odrzuceń wysoki...

Kryteria, pozwaljące określić jakość ruchu są różne i ściśle zależą od typu i celów serwisu. Jednym z nich może być śr. czas trwania sesji.

Co więcej moim zdaniem wartości ruchu nie da się określić, gdyż można zmanipulować mało wartościowy ruch w taki sposób aby był wartościowy, wystarczy zastosować odpowiedni do sytuacji marketing(ale to już bardziej obszerniejsza rozkmina).

Tylko po co? I tak wszystko zweryfikują wyniki sprzedaży...

Pozdrawiam,

mgp

Czasem ruch z Fb jest bardziej wartościowy niż z G:

Qja0HOG.png

Pierwsze widzę aby ktoś określał wartościowość ruchu po czasie spędzonym na stronie. Jedyny z parametr który w tej tabeli podpowiada o Tym że ruch może być wartościowy jest współczynnik odrzuceń. A po za Tym wartościowy ruch określa się po tym, gdy określona grupa wykonuje pewną akcję na stronie( typu zakup produktów, zapisanie się na listę mailową itp.). Dopiero po wykonanej akcji można określić z jakiego źródła ruch jest bardziej wartościowy.

Współczynnik odrzuceń, sam w sobie, jest słabym wyznacznikiem jakości ruchu, ponieważ zależy od zawartości danej podstrony i zdefiniowanych celów, zarówno usera jak i właściciela serwisu. Prosty przykład - user szuka nr kontaktowego, wchodzi na stronę z serpów, a ponieważ na stronie jest stosowny nr to dzwoni i wychodzi, bo nie ma potrzeby dalej przeglądać serwisu. User znalazł co chciał, konwersja (kontakt tel) zrealizowana, współczynnik odrzuceń wysoki...

Kryteria, pozwaljące określić jakość ruchu są różne i ściśle zależą od typu i celów serwisu. Jednym z nich może być śr. czas trwania sesji.

Co więcej moim zdaniem wartości ruchu nie da się określić, gdyż można zmanipulować mało wartościowy ruch w taki sposób aby był wartościowy, wystarczy zastosować odpowiedni do sytuacji marketing(ale to już bardziej obszerniejsza rozkmina).

Tylko po co? I tak wszystko zweryfikują wyniki sprzedaży...

Pozdrawiam,

mgp

Kolejny nie umie czytać ze zrozumieniem.

Odnośnie 1 Twojej odpowiedzi to chyba jasno napisałem ze jedynym PARAMETREM w tej tabeli informującym o wartości ruchu jest współczynnik odrzuceń. Jeżeli napisałem ze to PARAMETR to chyba sam z siebie i z definicji słowa parametr powinieneś wiedzieć, że to tylko jeden z wielu wyznaczników.

Odnośnie 2 odpowiedzi. A właśnie po to żeby zwiększyć sprzedaż. Po to widać w GA skąd pochodzi ruch, żeby zastosować na Tej grupie (niszy) określony marketing po to żeby zwiększyć skuteczność akcji wykonywanej na stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności