Skocz do zawartości

Link Building bardziej PRO - sugestie i kilka pytań

Aramin173

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny nie umie czytać ze zrozumieniem.

Odnośnie 1 Twojej odpowiedzi to chyba jasno napisałem ze jedynym PARAMETREM w tej tabeli informującym o wartości ruchu jest współczynnik odrzuceń. Jeżeli napisałem ze to PARAMETR to chyba sam z siebie i z definicji słowa parametr powinieneś wiedzieć, że to tylko jeden z wielu wyznaczników.

Bardzo dobrze, że Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem, szkoda tylko, że z tej umiejętności nie korzystasz... Gdybyć korzystał, na pewno zauważyłbyś, że moją intencją nie było dyskutowanie na temat ilości istotnych czynników, określających jakość ruchu, a wskazanie, że sam współczynnik odrzuceń nie jest wartością jednoznaczną, bo trzeba go analizować uwzględniając kontekst.

Odnośnie 2 odpowiedzi. A właśnie po to żeby zwiększyć sprzedaż. Po to widać w GA skąd pochodzi ruch, żeby zastosować na Tej grupie (niszy) określony marketing po to żeby zwiększyć skuteczność akcji wykonywanej na stronie.

Serio? I to niby wynika ze zdania "Co więcej moim zdaniem wartości ruchu nie da się określić, gdyż można zmanipulować mało wartościowy ruch w taki sposób aby był wartościowy, wystarczy zastosować odpowiedni do sytuacji marketing"? Może do swojej umiejętności czytania ze zrozumieniem dorzuć jeszczę umiejętność jasnego formułownia myśli i dopiero wtedy krytykuj innych.

Dobrej nocy.

mgp

Kolego @mpg powinieneś zastosować prostą zasadę "Nie umiem zinterpretować czyjejś wypowiedzi, więc nie będę się na jej temat wypowiadał". Chyba jasno wytłumaczyłem co miałem na myśli, mimo to każesz mi jasno formułować myśli, bo nie rozumiesz. Nie będę pisał 10 razy tej samej sentencji w różnych formach tylko dlatego żeby wszyscy zrozumieli. Jeżeli nie rozumiesz moich wypowiedzi to sprawa jest jasna, po prostu nie masz pojęcia o czym pisze, prościej ujmując, zacznij się wypowiadać w podforum "dla początkujących" skoro tutaj jest Ci za trudno.

zacytuje :

Zbiorę do kupy różne sensowne sposobów link buildingu:

- wpisy w katalogach SEO

- wpisy w katalogach firm

- linkowanie z własnego PODLINKOWANEGO zaplecza

- wpisy w mocnych preclach - raczej kilka - kilkanaście sztuk

- artykuły sponsorowane

- informacje prasowe

- artykuły w serwisach dziennikarstwa obywatelskiego

- aktywność na blogach na których możemy zostawić link

- aktywność na forach - link w stopce

Nic z tego =)

..niuch niuch .... https://youtu.be/WSKet81nULU?t=33s

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Kolego @mpg powinieneś zastosować prostą zasadę "Nie umiem zinterpretować czyjejś wypowiedzi, więc nie będę się na jej temat wypowiadał". Chyba jasno wytłumaczyłem co miałem na myśli, mimo to każesz mi jasno formułować myśli, bo nie rozumiesz. Nie będę pisał 10 razy tej samej sentencji w różnych formach tylko dlatego żeby wszyscy zrozumieli. Jeżeli nie rozumiesz moich wypowiedzi to sprawa jest jasna, po prostu nie masz pojęcia o czym pisze, prościej ujmując, zacznij się wypowiadać w podforum "dla początkujących" skoro tutaj jest Ci za trudno.

No tak, "pro" się wypowiedział, więc kto nie zrozumiał ma spadać do działu dla początkujących... Wybacz, ale nie wszycy muszą rozumieć Twój bełkot, a staż i umiejętności w tym kontekście nie mają nic do rzeczy...

Wracając do głównego tematu wątku - można powiedzieć, że katalogi - zło, precle - zło, profile - zło, komentarze, stopki też zło, więc samemu lepiej nic nie robić tylko zlecić pozycjonowanie jakiejś agencji i modlić się o to, żeby im się chciało cokolwiek robić, żeby pozycje nie wyskakiwały tylko w ich systemie, ale też - od czasu do czasu - w gogle i potulnie płacić - najlepiej ryczałt. Dobrze rozumiem?

katalogi - zło, precle - zło, profile - zło, komentarze, stopki też zło

Nikt nie powiedział że wszystkie katalogi,profile,komentarze i stopki są BE. Trzeba tylko z nich w miarę ostrożnie korzystać. Jest jeszcze w sieci kilka-kilkanaście niezłych katalogów do których warto się dopisać. Z preclami też różnie bywa. Stopki i komentarze mogą być bardzo ryzykowne przy "nieostrożnym" linkowaniu.

lepiej nic nie robić tylko zlecić pozycjonowanie jakiejś agencji

A Agencja myślisz że co innego będzie robić? Też precle,katalogi,profile,komentarze,sygnaturki,swle tyle że z automatów i w większym stopniu na zaplecze niż na LandingPage. Czy się mylę?

zakładałem multikonta

"nieostrożnym" linkowaniu.

Słyszałem o "nieostrożnym" seksie, ale o linkowaniu... Na czym polega ostrożne linkowanie? Wykonuje się je w gumce?

Czy się mylę?

Mylisz się. Takie właśnie masz pojęcie o linkowaniu, ale co tam... odpowiem Ci co zrobi dobra agencja. Dobra agencja będzie wiedziała z czego skorzystać, nie zrobi tego na pałę, bo dobra agencja to taka, która nie serwuje klientowi blasta z w/w rzeczy tylko wie z czego i w co przyłożyć żeby było dobrze, tam się nie odbywa nic "na pałę" jak sobie to wyobrażasz (albo sam praktykujesz). Inna sprawa, że tych dobrych agencji jest pewnie około 5% a w pozostałych działają wg takiego właśnie schematu - przyłożę, wejdzie albo i nie. Dlaczego tak się dzieje? Prosta sprawa - żeby wiedzieć z czego i jak skorzystać na daną chwilę trzeba inwestować w sprzęt, oprogramowanie, testy, analizy. Nie da się tego zrobić jednorazowo, bo zmienia się to z tygodnia na tydzień, dlatego to kosztuje i nie są to koszty shareda i paru domen, bo na takiej próbce to jedyne co można zrobić to zabawić się w POZYCJONERA i łapać klientów na abonament za 300 miesięcznie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na czym polega ostrożne linkowanie?

Chyba powinieneś wiedzieć skoro jesteś "pozycjonerem". Twoim zdaniem 500 katalogów,precli z dodawarki i blast na LP to "ostrożne linkowanie"?

bo dobra agencja to taka, która nie serwuje klientowi blasta z w/w rzeczy

No popatrz nie wiedziałem :) Chyba nie trzeba być agencją żeby to wiedzieć??

zakładałem multikonta

Aby linkowanie było bardziej PRO, budżet musi być też bardziej PRO - koszt umieszczenia jednego linka z artem w sensownych serwisach waha sie w zaleznosci od serwisu od 50 zł do 2000 złotych.

Koszt ciekawego artykułu który "przyciągnie" użyszkodników to też może być ze stówka. Nie mówię o "kopirajterach" którzy piszą tylko po to aby nawalić frazami kluczowymi w treści.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Aby linkowanie było bardziej PRO

Beerbant, to o czym piszesz jest chyba najlepszym rozwiązaniem PRO tylko kogo na to stać? To fakt że zredagowanie takiego tekstu pozycjonująco-reklamowego może być trudne i kosztowne nie mówiąc już o serwisach w których takie arty warto umieszczać..

zakładałem multikonta

tylko kogo na to stać?

A kogo to obchodzi ? Najmniej to obchodzi googlasów :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jest chyba najlepszym rozwiązaniem PRO

Ale rozwiązaniem czego? Jeżeli nie ma to nic wspólnego z pozycjonowaniem, Beerbuś nie wie co to pozycjonowanie, nie potrafi znaleźć dobrej miejscówki gdzie za darmo zostawi linka, jedyne co potrafi to kupować linki za 200 PLN sztuka co nie jest żadną sztuką ani pozycjonowaniem, bo żeby to się przełożyło na serpy przy poważnych frazach to tych linków trzeba kupić przynajmniej kilkadziesiąt i takie rzeczy ogarnie nawet gimb jak będzie miał klienta, który ma worek pieniędzy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności