Skocz do zawartości

Cloaking?

kotas

Rekomendowane odpowiedzi

to jakby wejść na forum policyjne (jest takie, zapomniałem adresu ale jest, całkiem zaabawne ;) i zapytać: wiem, że nie wolno mordować ale przygotowuje sie do zbrodni doskonałej, możecie mi pomóc?

:evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil: :evil: :twisted:

dodam tylko, że kotas ma cos wspólnego z kubusiem puchatkiem.

ps. do admina: aaaaa, możesz zainstalować moda, który łączy w jeden post 2 posty napisane pod rząd przez ta sama osobę? bylem pewien, że to tu jest i stąd mój podwójny post.

[nazwa moda: Double post merge, Please Check: https://www.phpbb.com/mods/ for the ## latest version of this MOD]

Wiem ze to jest zabronione przez wyszukiwarki ale chcialbym zrobic cloaking. Jestem na etapie dopracowywania skryptu. Chcialem sie zapytac jakie rzeczy oprócz rozpoznawania przez IP i Useragent powinienem wziasc pod uwagę?

To w zadnym wyoadku nie jest zabronione przez wyszukiwarki. Google np. stosuje cloaking za każdym razem jak wyświetla wyniki.

Trzeba okreslic jaki cloaking sie robi, bo moze byc dobry i moze byc zly. Ja na tym forum np. stosuje cloaking przy kazdych odwiedzinach robota idzieki temu jest zaindeksowane tak jak jest. CLoaking tutaj polega na tym,z e przedstawiam robotowi wersje strony bez id sesji, czyli inna wersje robotowi i inna uzytkownikowi.

Poza UA i IP, mozesz zrobic cloaking np. na przegladarki, lub referrer. Mozliwosci jest wiele, a do czego bedziesz to stosowal to juz Twoja sprawa.

normanos i s4lc

Naprawde nie rozumiem o co Wam chodzi. :shock:

Zalozeniem tego forum jest Otwarta rozmowa na temat wszystkich metod pozycjonowania. Cloaking jest metoda pozycjonowania i rozmowa na ten temat jest jak najbardziej na miejscu.

Powiem wiecej, kiedys cloaking byl stosowany na porzadku dziennym, bo wyszukiwarki braly pod uwage tekst i jego formatowanie przede wszystkim. Niestety css nie byl standardem i trzeba bylo cloakowac,z eby to jakos wygladalo.

Naprawde prosze nie schodzcie z tematu, bo Wasze uwagi wzgledem kolegi kotas sa bardzo nie na miejscu.

Naprawde nie rozumiem o co Wam chodzi.

juz to napisałem, przykład z policją^^^. jest to po prostu wysoce nieetyczne i nie zgadzam sie z toba, że jest wolnośc słowa i można rozmawiać o wszystkim. to po to te dyskusje o organizacjach SEO, o fair play, o poważnym podejściu do sprawy aby potem dyskutowac także o tym z czym niby walczymy?!?

To raz nieetyczne, dwa bez sensu, trzy podcinanie gałęzi na której sie siedzi.

tyle mojego zdania.

edit:// dzisiaj pomożemy kotasowi zbudować dobry skrypt do spamu, a jutro wszyscy będą donosić aby zbanowano dane domeny.. jaki w tym sens?!?

z wypowiedzi kotasa wynikalo ze chce cos nabroic...

Wiem ze to jest zabronione przez wyszukiwarki ale chcialbym zrobic cloaking.

... ale jesli nie... to przepraszam... :oops:

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

dzisiaj pomożemy kotasowi zbudować dobry skrypt do spamu, a jutro wszyscy będą donosić aby zbanowano dane domeny.. jaki w tym sens?!?

Posty typu "Gdzie zglosic spam na ta strone?" lub "Zobaczcie jaki to spamer!" sa bardzo meczace , przynajmniej dla mnie.

jest to po prostu wysoce nieetyczne i nie zgadzam sie z toba, że jest wolnośc słowa i można rozmawiać o wszystkim. to po to te dyskusje o organizacjach SEO, o fair play, o poważnym podejściu do sprawy aby potem dyskutowac także o tym z czym niby walczymy?!?

Moja odpowiedz:

Zalozeniem tego forum jest Otwarta rozmowa na temat wszystkich metod pozycjonowania. Cloaking jest metoda pozycjonowania i rozmowa na ten temat jest jak najbardziej na miejscu.

To jest metoda pozycjonowania i w zalozeniu slowo "wszystkich jest dla mnei bardoz wazne.

Czesto ludzie chca wiedziec jak cos zrobic, a to czy z tego skorzystaja czy nie jest ich wyborem, bo czytajac forum wiedza jakie sa tego ryzyka.

Ja bym to porownal do pytania na forum PHP o funkcje include() i komentarz:

Czlowieku jestes bezczelny! Jak mozesz sie pytac o to jak includowac tresc cudzych stron!!!!

Jak ktos sie zapyta o przyklad skryptu do cloaking'u to jak najbardziej nalezy odeslac do manual'a, ale rozmawiac na ten temat jest NA MIEJSCU tutaj, bo to jest forum o pozycjonowaniu a nie o ETYCE.

z wypowiedzi kotasa wynikalo ze chce cos nabroic...

To juz jest jego sprawa do czego chce to wykorzystac.

Nie będę dalej polemizował gdyz mam odmienne zdanie i tyle. W takim razie wszystkie wasze posty w stylu "tu i tam jest spam", albo o organizacji tych praworządnych - są dla mnie śmieszne.

EOT.

Szczerze.

Chce spróbować cloakingu bo nie chce zmieniac wygladu mojej strony ani jej tresci natomiast chce strone wzbogacic w czestotliwosc słów kluczowych itp. nie planuje robic z tego kolejnej strony do spamreport.

nie spodziewałem sie takiej krytyki. Cieżka sprawa, ale wyrazy podziekowania dla Michala za utrzymywanie wysokiego poziomu forum, i nie przytakiwanie kazdemu uzytkownikowi.

Pozdrawiam.

Cieżka sprawa, ale wyrazy podziekowania dla Michala za utrzymywanie wysokiego poziomu forum, i nie przytakiwanie kazdemu uzytkownikowi.

Trudno mi się zgodzić z tezą, iż brak poszanowaia dla etyki i uczciwości jest równoznaczny z wysokim poziomem branży, jakiejkolwiek...

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności