Skocz do zawartości

Jeden adres ip a linkowanie.

Necros

Rekomendowane odpowiedzi

Siema ludzie.

Mam pytanie które uznacie za głupie i trywialne. Ale ja od czytania artykułów mam już spuchnięty łeb, a jestem w kwestii linkowania żółtodziobem. Naczytałem się o zmiennym adresie ip, w sensie że jak dodajesz link i on ma to samo ip co poprzedni to wtedy całość linków dla gogle traci swoją moc. Czyli że jeżeli mam prosty hosting na nazwa.pl i będę dodawał linki do mojej strony nawet na wartościowych stronach/katalogach/serwisach, o dużym PR to one w całości i tak będą słabe?

Wiem że pewnie nie, ale wole zapytać bo póki co mój biznes z pozycjonowaniem i tworzeniem stron kręci się jak kamień Syzyfa pod górę i nie chce dłużej błądzić na oślep. Jeśli macie rzetelne informacje to dajcie znać prosze. :)

mój biznes z pozycjonowaniem i tworzeniem stron kręci się jak kamień Syzyfa

Co Cię skłoniło do założenia biznesu o którym nie masz zielonego pojęcia?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

PR nie jest aktualizowany od grudnia 2013 roku więc wiele stron ma ten wskaźnik nieaktualny. Nie sugeruj się nim wybierając strony na których będziesz umieszczał link.

Co do IP serwera na którym są strony linkujące do twojego serwisu to wiele osób uważa, że powielana adresy IP nie mają większego znaczenia dla pozycji w Google. Również wiele osób uważa, że jednak ma :)

Google co do tej kwestii się nie wypowiedział.

Zwróć uwagę na to by twoja strona posiadała dobrą, unikalną treść. A linki zdobywaj powoli i tylko na dobrych serwisach. Najlepiej linki brandowe w postaci www.twojastrona.pl.

Dobrym serwisem który pozwoli Ci na publikowanie artykułów z linkiem do twojej strony znajdziesz w serwisie whitepress.pl - Reff link (jak chcesz to zarejestruj się z mojego polecenia: whitepress.pl

Możesz pisać dobre artykuły w formie poradnika pod którym jest twój link. Zamieszczasz go w serwisie za 15 zł i inne wartościowe serwisy mogą go opublikować.

Lepiej wydać 15 zł na takie coś niż na 100 Seokatalogów, które mają wątpliwą jakość i niski Trust Rank

@blake

W dzisiejszych czasach często obserwujemy osoby, które zajmują się rzeczami na których kompletnie się nie znają a mimo to odnoszą jakieś tam sukcesy (np. nasz pan marszałek - entomolog) :)

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Blake - z biznesem to tylko metafora, prubuję się zająć tworzeniem stron pod porogramy partnerskie, adsense czy sklepów internetowych żeby zgarniać prowizję itp. Nie wziąłem na to kredytu i niegdzie się nie rejestrowałem. :D

WIem jak storzyć prostą i ładną stronę w wordpressie, to że treść ma być wartościowa jest dla mnie oczywiste, optymalizaję pod wyszukiwarki też ogarniam, ale skuteczne linkowanie to zapora dla początkującego.

Ok, dzięki za odpowiedzi. Czyli IP mam się na początek nie przejmować. To powiedzcie mi jeszcze jak mierzyć trust rank strony na której chce umieścić link? Możecie mi polecić jakieś darmowe narzędzie do tego jak weryfikować stronę którą biorę pod uwagę do umieszczenia na niej linku?

np. nasz pan marszałek - entomolog

No proszę Cię... co za porównanie. W tym wypadku wygląda to tak, że gość chce założyć działalność transportową i wozić ludzi autobusami, bo przecież wie jak autobus zatankować a to, że nie ma na niego prawa jazdy to już właściwie jest mały pikuś. Ja rozumiem, że na byle jakie dłubanie to bariery wejścia są niskie, ale jeżeli:

prubuję się zająć tworzeniem stron pod porogramy partnerskie, adsense czy sklepów internetowych żeby zgarniać prowizję itp.

To od razu Ci powiem, że kredyt musiałbyś wziąć i to dość spory na wszystkie niezbędne narzędzia i sprzęty, bo bez nich nie masz co marzyć nawet o tym żeby w jakimkolwiek PP zaistnieć a w połączeniu z brakiem elementarnej wiedzy bardziej prawdopodobny jest komornik czekający pod drzwiami niż jakiekolwiek $$$ z tych stron.

Wiadomo, możesz ich narobić po pińset nawet i zawsze jakieś grosze wpadną, ale na odnowienie domen i serwerów raczej nie zarobią.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiesz, od czegoś trzeba zacząć. Przecież gościu właśnie przyszedł na to forum po wiedzę. Myślę że to dobry krok :)

Narzędzi do sprawdzania strony masz kilka:

ahrefs.com

majestic.com

www.opensiteexplorer.org

no i google webmaster tools

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności