Skocz do zawartości

Słowa kluczowe na stronie i spadek

Jarekseo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja stronka siedziała sobie w TOP10 na hasło przeprowadzki warszawa przez kilka miesięcy na pozycjach 8-10. Pewnego pięknego dnia strona ( jakieś 2 mc temu ) poleciała nie wiadomo dlaczego na 50-60 pozycje. Proste frazy utrzymały swoje pozycje tylko 2 trudniejsze spadły. Generalnie linki były dobrej jakości. Nie linkowałem z jakiś gównianych katów itp. Jak strona spadła zacząłem jeszcze bardziej dopierac te linki i od jakiegoś czasu publikuje regularnie ( 3x w tygodniu ) treśc na stronie. To trochę pomogło i strona z 60 pozycji wskoczyła na 30. Myślałem, że będzie już tylko lepiej aż tu nagle strona z dnia na dzień znów spadła mi na 55 pozycje. W narzędziach dla webmasterów okazało się, że mam na stronie słowa kluczowe, które nie są kompletnie związane z moją branżą ( sex, chat ). Narzędzie Google pokazało mi na jakich podstronach są te słowa ale sprawdzałem i NIC tam nie ma. Nie mogłem również doszukac się żadnego złośliwego kodu ( strona na WP ). Przeszukałem serwer i również nie znalazłem na nim żadnych 'nowych'. folderów.

Jak namierzyc te "nieistniejące" słowa kluczowe na mojej stronie? myślę, że to właśnie przez to moja strona ostatnio ucierpiała :(

Witam,

Moja stronka siedziała sobie w TOP10 na hasło przeprowadzki warszawa przez kilka miesięcy na pozycjach 8-10. Pewnego pięknego dnia strona ( jakieś 2 mc temu )....

Kolega pewnie nie wie ze ok 2 mc temu puściły "mory" i do gry weszły juz inne strony

Marketing internetowy dla firm

Jeśli sprawdziałeś źródło storny i nic nie ma: sprawdź w cache, sprawdź site w google - po włamach pełno jest podstron z wiagrą, sexem i innym syfem - nie znajdzies folderów na serwerze, strony są wpakowane w bazę, szczytem jest wpakowanie ramki do sklepu z medykamentami z czym tez się spotkałem (podstrona). Jeśli WP'ka obsługuje ci zewnętrzna firma, zapewne juz usunęli syf, ale dalej siedzi w cache, mozesz zgłosić konkretne adresy do deindeksacji w GWT (jeśli to nowe podstrony) - ale sam gugiel zaleca by po prostu poczekać i sam je wyindeksuje.

Dzięki wielkie za podpowiedzi! Teraz przynajmniej wiem od czego zacząc ;)

Znalazłem :D Sprawdziłem w ceche i w widgecie doklejone miałem linki do stron xxx. Miejmy nadzieję, że po wywaleniu tego szajsu stronka kiedyś wróci na swoje dawne pozycje bo chociaż nie jestem pozycjonerem to sporo się przy tym urobiłem i nawet miałem jakieś tam efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności