Skocz do zawartości

Link domeny w topie (stopce, menu) dużego serwisu

massah

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mnie podkusiło by spytać o to jeszcze w tym miejscu. Jaki będzi efekt umieszczenia linka dość mlodej domeny w menu (lub w topie, bądź w stopce) dużego serwisu tematycznego. G. zaindeksuje po jakimś czasie setki podstron serwisu z tym linkiem, o tym samym anchorze. Czy można posłać tak domenę do piachu?

Większość znalezinonych głosów na forum - mówi, że tak (...strach się promować). Czy macie jakieś przykre doświadczenia związane z tym. Czy wręcz przeciwnie, wszystko będzie ok (np. wpłynie to pozytywnie na wyniki). Moje wątpliwości budzi fakt znajdowania dość często tak właśnie podlinkowanych domen o anchorze POZYCJONOWANIE np. w stopce sklepu, który liczy powiedzmy 1000 podstron (wynki takiej domeny to okolice 800 linków w G. i 8000 w MSN, starość domeny to niecałe 3 lata). To co, pan pozycjoner chyba wie co robi mając takiego linka - chyba dobrze mu to robi..., natomiast w dyskusjach są głosy, ze nie.

Można tak linkować domenę nówkę, czy wpakuję się w kłopoty?!

(zakładam, że musiałbym dodawać ją co jakiś czas w taki sposób do kolenych serwisów o takich gabarytach)

Muzyka zakręcona po odkręceniu > serpent.pl

Jak popularna fraza, dostaniesz filtra, jak fraza mało popularna - nic się nie stanie. Przykładowo nową stronę podlinkowałem do PR=5, i około 200 000 stron zaindeksowanych i strona na 4 pozycji ;) Dodam, że to jest mało popularna fraza.

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

Fraza baaardzo popolarana - link pod odnośnikiem SKLEP w menu serwisu - czyli filtr na to słowo na którym mi nie zależy. I to wszystko, tylko filrt?

Jeszcze coś nielogicznego w polityce G. o której znalazłem głosy tutaj, gdyby naprawdę miało się coś wydarzyć po dodaniu maksymalnej ilości linków do jakiegoś serwisu (np. w topie) to tak można by łatwo unieszkodliwić konkurencję... Albo ktoś mógłby tak załatwić domenę którą lubi, chcąc zrobić im przysługę umieszczając linka w topie swojego gigantycznego serwisu.

Czy się mylę?

Jesteśmy nielegalni > https://serpent.pl

możesz złapać filtr ale nie musisz. Czym wiecej bedziesz zdobywał linków z róznymi anchorami tym ryzyko jest mniejsze. Ew. filtr jest ale z niego sie wychodzi. Osobiście nie przejmuje sie filtrami. Wole pozycjonowac strone dając powera od początku, wpadnie filtr trudno , jadę dalej, 3,4 miesiące filtra nie będzie a pozycje , uwierz bardzo sympatyczne ;)

Nie mam czasu żeby bawić się miesiącami w dodawanie po 10 linków dziennie, gdybym miał 2 strony może i tak bym robił :P Decyzja należy do Ciebie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności