Skocz do zawartości

Ograniczony budżet na pozycjonowanie

kazzi

Rekomendowane odpowiedzi

Firma pokazuje przykład z którym się "udało" , a z 50 innymi co się nie udało to cicho siedzi...

To najlepsza metoda (weryfikacja osiągnięć). Bo zwykle techniki tej firmy są identyczne. Stąd później łapiesz lepsiejszego człowieka od audytu, podsyłasz profil linków i +/- wiesz czego możesz się spodziewać.

Czarno na białym widać czy to fart czy zaplanowane działania ze sporym marginesem bezpieczeństwa.

Oczywiście audyt za 30 zł w tym wypadku to słabe rozwiązanie.

O_o

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli sugerujecie aby się poddać?

najlepsza rada już padła, oceń obiektywnie siły na zamiary,

nie jestem specjalistą ale ulokowałem już którąś stronę w top10 co mi w zupełności wystarczy,

i wiem, że 200-300pln to kwota, która ma małe spektrum działania,

optymalizacja, do tego ruch z social media na początek

ricco-banner.png

Bo zwykle techniki tej firmy są identyczne.

napisał to już kiedyś Intruder - dwie domeny, identycznie linkowane - jedna wchodzi, a druga nie... tak samo tutaj, duży współczynnik losowości :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Czyli sugerujecie aby się poddać?

Zwiększ budżet.

dwie domeny, identycznie linkowane - jedna wchodzi, a druga nie.

Nie ma dwóch domen identycznie linkowanych.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

mam do wydania mniej więcej 200-300zł miesięcznie

Taki budżet to najlepiej przeznaczyć na dobre whysky i cygaro

Za 200-300zł/miesiąc to możesz i dobrze się napić i wypozycjonować stronę. Pytanie tylko jakie frazy?? Jak masz trudne to nawet w Oferii czy Allegro Cię nie wbiją :) W takim przypadku to musisz dostosować frazy do budżetu, na pewno znajdą się takie, na które wystarczy 200-300zł/mc. może to nie będą "perełki" ale zawsze jakiś ruch na początek będziesz miał. A później? Później zobaczysz czy się zwraca i warto dalej inwestować..

zakładałem multikonta

nasunęło mi się takie skojarzenie, po porannej lekturze pio, które chyba dobrze odzwierciedla nazwijmy to 'gatunek' branży seo ;) a mianowicie podobieństwo szeroko pojętego pozycjonowania do gry ('inwestowania') na giełdzie, a konkretnie forex, na której siedzę z różnymi wynikami od 3 lat,

możesz wiedzieć o niej wszystko, a i tak od czasu do czasu wypie*doli Cię z rynku, kwestia tylko z jak dotkliwym skutkiem :)

także, jedyne na co chyba pozycjoner tak na prawdę ma wpływ na bank, to wielkość strat. A to wbrew pozorom sporo ;)

Dorzuciłbym do tego obstawianie na zakładach bukmacherskich, można się znać na sporcie, siedzieć w nim całe życie, przy grze brać pod uwagę wszystkie współczynniki działające na wynik, nawet pogodę, sędziego, a i tak przegrać.

Nie ma dwóch domen identycznie linkowanych.

I są 2 różne strony, różnie zoptymalizowane.

Są domeny identycznie linkowane.

Sam robiłem kiedyś testy, domeny o tej samej tematyce i bardzo podobnej treści, przez 3 miesiące linkowane z tych samych miejsc, linkami obok siebie (głównie z forów bez anchora) dobrze szły do góry, pozycjami różniły się o kilka miejsc, w zależności od frazy, mimo że optymalizacja obydwu stron była niemal identyczna.

Po trzech miesiącach jedna strona wpadła w filtr, po następnych ok. 2 tygodniach druga wpadła w filtr.

Moja reakcja, jedną stronę całkowicie wyindexowałem i usunąłem prawie wszystkie linki prowadzonej do niej.

Z drugą stroną nic nie robiłem, nie ruszałem linków. Po ok. 2 miesiącach druga strona wróciła na pozycje!

Są domeny identycznie linkowane

Naprawdę ?? Niestety muszę Ciebie rozczarować ;) a dowodem na to jest Twoje własne stwierdzenie

przez 3 miesiące linkowane z tych samych miejsc, linkami obok siebie

Dla lepszego zrozumienia tematu polecam "first link count" oraz zapoznanie się z tematem jak roboty indeksują strony/treści ;)

Zawsze jest różnica w linkowaniu, nawet jak linkujesz z jednego serwisu dwie strony , ba "siła" linku jest też zależna pośrednio od strony którą linkujesz ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co Wy z tymi bananami ? Na banany wbrew powszechnie panującej opinii ciężko sie trzeba napracować ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

linki z allegro szczególnie te z PR6-9:)

To są linki z profili pewnie. Ale macie jakieś złe doświadczenie z profilami TR bo ogólnie uchodzą za "jedne z bardziej bezpiecznych".

za 500 zł 10 nie najprostszych fraz

To pewnie na zasadzie kopiuj wklej. Przygotowana "oferta" za 500 zł i dawaj codziennie do kilku-kilkunastu portali ogłoszeniowych etc. Ktoś na pewno się znajdzie :)

50 zł za dość trudną frazę to może by mi kredyty wypozycjonował za parę stówek :)

zakładałem multikonta

Są domeny identycznie linkowane

Naprawdę ?? Niestety muszę Ciebie rozczarować ;) a dowodem na to jest Twoje własne stwierdzenie

Rzeczywiście się trochę zapędziłem, ale zasada pierwszego linka nie ma aż tak znaczącej wartości jak kiedyś.

najprościej, masz budżet 200PLN i 10 fraz, to trzeba zakasać rękawy samemu i podjąć walkę z algorytmem G. Co prawda mamy teraz okres ferii, chłopaki mają trochę czasu, więc może trafi ci się jakaś "multiseoagencja" gotowa na podjęcie się zadania, bo na karnet na lodowisko trzeba jakoś zarobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności