Skocz do zawartości

google sam sobie wymysla title i description?

hazael

Rekomendowane odpowiedzi

od kilku tygodni moja strona https://les.piekielko.pl ma zmienioną treść title w wynikach wyszukiwania.

Co dziwne, nigdy u siebie na stronie nie mialem takiego opisu jak teraz i bardzo mnie to denerwuje, bo troche mija się z obecną tematyką witryny.

w kodzie strony mam:

<title>Skrywana natura kobiety - LES.PIEKIELKO.PL</title>

natomiast google stworzył sobie jakieś:

<title>Wortal dla kobiety-lesbijki</title>

wystarczy wpisać site:les.piekielko.pl

podobnie jest z description, gdzie nigdy tam nie było napisane "Miejsce dialogu wolne od homofobii" - tu wnioskowac można, że robot pobiera ten tekst z katalogów stron, gdzie dawniej tak opisywałem swoją stronę.

Jak w takim razie jak zrobić, aby w wynikach pojawił się własciwy opis strony a nie taki, jak sobie robot stworzy?

kolejne pytanie:

Czy google zacznie w koncu traktować jakikolwiek link z mojej strony/podstrony jako zaindeksowany po wpisaniu do wyszukiwarki (chodzi o wpisanie samego adresu mojej witryny do wyszukiwarki) i dla czego w ogole zwraca wynik, ze taka strona nie istnieje skoro jest zaindeksowana, wnioskując z wpisywanych fraz takich jak np piekielko, anonse, lesbijka...?

Zauwazyłem tez inna anomalie, ktorej nie moge zrozumieć - nie bedzie to moze pasować do tego działu, ale napisze. Chodzi dokładnie o adsense. Od kilku miesiecy korzystam z adsense i wszedzie ładnie reklamy sie wyswietlają, jednak na stronie głownej, która uważam za najistotniejsza - reklamy wyswietliły mi się tylko raz przez 3 dni na samym początku, gdy wszedłem do tego programu. Teraz żadna reklama nie chce mi sie tam wyswietlić. :-/ ???

Czy ktoś z Was zajmuje się zjawiskami paranormalnymi i wie jak temu zapobiec? ;)

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

-> dmoz.org/World/Polska/Społeczeństwo/Mniejszości_seksualne/Lesbijki/

Tyle to wiem, ale co zrobic, aby tego nie bylo w wynikach, bo na zmiany w dmozie nie mogę liczyc - moderatorzy dmoza zwykle olewają zgłaszających, a jak juz mają cos zmienic, to i tak robią to inaczej niz chce tego właściciel witryny. Obecny tytuł strony w dmozie akurat po swojemu napisał redaktor, bo jak pamientam kiedys zgłaszałem zupełnie co innego... :-/

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności