Skocz do zawartości

Dlaczego strona tak traci w statystykach?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Już 5 lat porawie prowadzę Portal sumowy - wędkarski, dla wędkarzy i nie tylko

https://www.forumsumowe.pl/news.php

Mieliśmy juz chyba ze 3 lata temu page rank 3 a w alexa w kategorii wędkarstwo zawsze w pierwszej dziesiątce.

Niedawno zaczęliśmy gwałtownie spadać i teraz to nawet w pierwszej czterdziestce nie jesteśmy czyli znajdujemy się za forami które mają kilkunastu użytkowników lub po prosty wymarły.

Dziwne to jest bo u nas aktywność naprawdę rośnie i dużo się dzieje na forum.

Mieliśmy technika ( Mateusz Janik z Interactive Art) ale na ostatnim zleceniu nas oszukał ( nie nas jednych) i kiedy już zagroziliśmy ze napiszemy wszem i wobec że jest oszustem o zadeklarował że zrobi nam odpowiednią antyreklamę.

Poszło na noże bo zamiast wersji na komórki rozwalił nam stronę w 3 du... i nie szło się przez miesiąc na niej normalnie poruszać a i teraz nie jest to idealnie.

Nie wiem czy te PR i staty na Alexa są tak ważne bo aktywności nam nie brakuje ale chciałbym wiedzieć czy idzie sprawdzić co jest nie tak na naszym portalu?

Są jakieś narzędzia diagnostyczne, jakieś możliwości dogłębnej analizy?

Nie chce zaczynać od zlecania komuś prac optymalizacyjnych gdzie na koniec się okaże że znó jakiś domorosły cwaniaczek głupa popalił, wziął kasę i tyle.

Pozdrawiam Artur

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Poszło na noże bo zamiast wersji na komórki rozwalił nam stronę w 3 du... i nie szło się przez miesiąc na niej normalnie poruszać a i teraz nie jest to idealnie.

Z doświadczenia wiem, że google nie lubi jak strona nie chodzi tak jak powinna (błędy, przerwy itp).

Pierwsze co bym zrobił, to zoptymalizował stronę i zobaczył czy to coś da (a dać powinno).

Dużo by się tu rozpisywać gdyż to dość obszerny podtematy całego procesu pozycjonowania. Mimo wszystko widzę, że nie ma Pan pojęcia nawet co to jest optymalizacji strony, dlatego dla dobra serwisu radził bym to dla kogoś zlecić, gdyż optymalizacją można także zaszkodzić dla strony.

Poniżej ma Pan link w którym może się Pan co nie co dowiedzieć o Tym procesie, ale to są jedynie podstawy:

https://static.googleusercontent.com/media/www.google.pl/pl/pl/intl/pl/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-pl.pdf

Pytanie powstaje gdzie to lub komu zlecić kto to skutecznie przeprowadzi a żeby nie nadziać się na jednego ze 100000 naciągaczy którzy udając tak jak Janik profesjonalistów g... robią pozostawiając po sobie bajzel?

Nie raz ktoś ze znajomych brał kogoś od pozycjonowania i guzik to dawało, nie chcę być następny.

Co mi da optymalizacja, w czym pomoże i jakie będą jej wymierne efekty?

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Efekty w SEO to dyskusja bez dna, z pewnością sprawny pozycjoner sprawi że one będą, a optymalizacją można wzmocnić swoją pozycję w wynikach wyszukiwania, co więcej podnieść pozycję, jednak najważniejsze w optymalizacji serwisu jest to, że po jej przeprowadzeniu cały proces pozycjonowania jest łatwiejszy i szybszy.

Co chodzi o osobę godną polecenia, to nie jestem w stanie dla Pana w Tym pomóc, gdyż ja się SEO zajmuje wyłącznie hobbystycznie i nie czerpie z tego korzyści materialnych, jednak na tym forum jest czołówka osób z ogromną widzą, które z pewnością poprawiły by pozycję Pańskiego serwisu. Poobserwuje Pan forum, a z pewnością znajdzie Pan parę godnych osób, które zaopiekują się Pańską witryną.

Nie mam pojęcia skąd się tam wzięły i nawet ich tam nie widzę. Mógł to jakiś bot wstawić czy ktoś złośliwie żeby nas pogrążyć? Jak temu przeciwdziałać?

Finalnie co powinniśmy zrobić żeby odzyskać PR 3 ? Co żeby mieć wyższe noty w rankingach?

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

przejrzyj forum czy przez przypadek ktoś ci jakiego hacka nie zrobił, za darmoarrow-10x10.png takich linków nie dają :)

masz tu podobny wątek https://www.forum.optymalizacja.com/topic/206335-slowa-kluczowe-na-stronie-i-spadek/#entry1400080

Czyli jakoś trzeba się tego pozbyć. Złośliwości to ja już kupę doświadczyłem.

Wydaje mi się że na hasła sumowe jesteśmy wysoko w wynikach wyszukiwania.

Co więc mi da wyższy PR i wyższa pozycja w Alexa??

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Co więc mi da wyższy PR i wyższa pozycja w Alexa??

Nic.. PR już raczej nie zmienisz bo już dawno nie został zaktualizowany (upubliczniony) a alexa też niema większego wpływu (żeby nie powiedzieć żadnego) na wyniki. Trzeba linkować,linkować..

zakładałem multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności