Skocz do zawartości

Nagłówek H1, a grafika strony

Prim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam parę pytań:

1. Czy jeśli mam grafikę strony w której jest zawarty napis, to czy jeśli umieszczę H1 jako biały napis na białym tle, aby nie był widoczny czy uznane to zsotanie przez gogle jako ukrywanie?

Po prostu napis jest już w grafice, ale ze względu na pozycjonowanie chce mieć H1.

2. Jeśli strona wykorzystuje CSS, JavaScript, Ajaxa co zrobić aby roboty google widziały całą treść stony.

Ad. 2

Zrobiłem jak polecasz. Widzę tylko pierwszą stronę.

Chodzi o to że na pierwszej stronie, mam przycisk który przenosi na właściwą stronę, gdzie są wszystkie informacje.

Po analizie Google, widzę tylko stronę z przyciskiem. Nie widać tej strony właściwej po której przekierowuje nas po kliknięciu.

Ad. 1

Ustaw grafikę jako tło dla h1 zaś tekst ukryj za pomocą text-indent: -9999px + overflow:hidden

Wiele serwisów tak robi, ja tak robię od lat i nie miałem żadnych problemów. Google przymyka na to oko gdy nie jest to "mocno" nadużywane. Poczytaj także o visuallyhidden (https://css-tricks.com/snippets/css/accessibilityseo-friendly-css-hiding/)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności